ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-495952

Καλή εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ για Καρακατσάνη    

Με τη συμμετοχή της Βολιώτισσας, Αναστασίας Καρακατσάνη και της Ανδρονίκης Δρακάκη στα προκριματικά των 1.500μ ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι οι ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων / νεανίδων στο Μονκτόν του Καναδά (19-25 Ιουλίου).

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες έκαναν καλές εμφανίσεις, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.
Η Βολιώτισσα, Αναστασία Καρακατσάνη μετείχε στη Β’ προκριματική σειρά και τερμάτισε 9η με 4.23.56 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στο σύνολο (μετείχαν 40 αθλήτριες σε 3 σειρές) κατετάγη 23η. Φέτος η Καρακατσάνη είχε κάνει 4.24.68, ενώ το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν 4.24.05.
Η Δρακάκη μετείχε στην Α’  προκριματική σειρά, όπου ήταν επίσης 9η με 4.25.54 και στο σύνολο πήρε την 25η θέση. Η πρωταθλήτριά μας έχει ατομικό ρεκόρ 4.24.25. Κορυφαία των προκριματικών η Νάνσι Τσεπκγουεμόι (Κένυα) στην 3η σειρά με 4.11.42, που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ.
 
 
 
 
 
 
 
Ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο του φιλικό στο Βόλο χθες παρουσία 2.500 περίπου θεατών. Ο αριθμός από μόνος του αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα που δημιουργούν ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του μαζί φυσικά με τη διοίκηση και τον Αχιλλέα Μπέο.
 
 
Μάλιστα με την έλευση των Βούλγαρων φιλάθλων αποδείχθηκε στην πράξη αυτό για το οποίο προσπαθεί να στείλει το μήνυμα του εδώ και καιρό στους φιλάθλους ο Αχιλλέας Μπέος. «Παράλληλα» κέρδη μέσω του Ολυμπιακού για το Βόλο και τη Μαγνησία.
Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων παρά το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν τα ονόματα και οι μεταγραφές που θα κάνουν πάταγο. Κι όσο ο καιρός περνάει και το πρωτάθλημα πλησιάζει τόσο τα εισιτήρια διαρκείας πωλούνται με καλύτερους ρυθμούς. Στην αρχή η διάθεση τους ήταν «χλιαρή», αλλά τις τελευταίες ημέρες η κίνηση των διαρκείας έχει ανέβει κατακόρυφα. Ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής και είναι φυσικό μέχρι και πριν από τη σέντρα ακόμα του πρωταθλήματος να «φεύγουν» εισιτήρια διαρκείας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Έτσι στον Ολυμπιακό περιμένουν ακόμα καλύτερες μέρες. Θέτουν ως στόχο τα 7.000 εισιτήρια μέσο όρο στη μεγάλη κατηγορία και πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί. Από τα φιλικά ακόμα ο κόσμος δείχνει να είναι ζεστός. Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη στήριξη για να μπορέσει αυτή η ομάδα να δείξει τη δυναμική που χρειάζεται και να ανταποκριθεί στις υψηλές βλέψεις της διοίκησης, που περιμένει να δει την ανταπόκριση και μετά θα δηλώνει έτοιμη για όλα…
Αύριο ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Ιταλία. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας του. Θα δοθούν και τα πιο σημαντικά φιλικά ματς με ομάδες που είναι αναγνωρίσιμες δυνάμεις στο διεθνές ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Βόλου έχει αλλάξει κλίμακα. Έχει ανέβει σκαλοπάτια. Το θέμα είναι να την ακολουθήσει σε αυτά της τα βήματα και ο κόσμος. Να αλλάξει νοοτροπία και να βρεθεί στο πλευρό της βλέποντας θετικά και αισιόδοξα την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.
Τα αποκαλυπτήρια που έγιναν χθες ήταν μόνο η αρχή. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι έχουν τη δυναμική να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα μπορεί να προσελκύει κάθε φορά και περισσότερους φιλάθλους στην κερκίδα. Αυτός είναι ο στόχος της ΠΑΕ. Αλλά μόνη της δεν μπορεί να τον πετύχει. Χρειάζεται η ανάλογη ανταπόκριση. Ένα εισιτήριο διαρκείας δεν αποτελεί μόνο την ελάχιστη οικονομική βοήθεια προς την ομάδα, αλλά και την ηθική υποστήριξη ότι η προσπάθεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού αναγνωρίζεται…
 
 
 
 
 
Εδωσαν το στίγμα  
Δυναμικό παρόν έδωσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου στο πρώτο φιλικό της ομάδας για τη νέα χρόνια. Περίπου 2.000 φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο ΕΑΚ για να στηρίξουν την ομάδα τους μεταξύ των οποίων και 200 Βούλγαροι οπαδοί και έστειλαν μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει αυτή τη σεζόν στα επίσημα πλέον παιχνίδια. Εξάλλου, οι συνθέσεις των ομάδων ακούστηκαν από τα μεγάφωνα σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, βουλγάρικα και αγγλικά. Κανονικά πλέον άρωμα Σούπερ Λιγκ στο Βόλο…
Θ.Δ.Κ   
 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης
Αποκλειστική συνέντευξη στην Εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος και θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μιλάει για όλους και για όλα. Αγ. Θαν.
 
Γνώρισαν το Βόλο
Αρκετοί Βούλγαροι γνώρισαν το Βόλο με αφορμή το φιλικό παιχνίδι της Λοκομοτίβ με τον Ολυμπιακό στο ΕΑΚ. Οι ερυθρόλευκοι αποκαλύφθηκαν στο κοινό τους μέσω μια διεθνούς αναμέτρησης και τα οφέλη ήταν πολλαπλά. Σαράντα από αυτούς φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Βόλου, ενώ τα πούλμαν με τους υπόλοιπους οπαδούς που έφτασαν τους 200 ήρθαν αυθημερόν.
Αγ. Θαν.
 
Αναμένονται ανακοινώσεις
Καθυστερούν οι διαδικασίες στη Νίκη και παρότι οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν ότι μπορούν δεν υπάρχει προς το παρόν αποτελεσματικότητα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάντως αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ίσως γίνει τελικά η «πρώτη»… 
Αγ. Θαν.
 
Λόγω προσφυγής…
Ενώ υπάρχει ακόμη ένας Βολιώτης ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει πολλά φέτος στη Νίκη και αγωνίζεται σε μια νευραλγική θέση που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι περισσότερες ομάδες, οι διοικούντες την ΠΑΕ το έχουν πάρει πεισματικά επειδή είχε κάνει προσφυγή για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του παρελθόντος. Κρίμα πάντως γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει σημαντικά.
Αγ. Θαν.
 
Παρουσία αρκετού κόσμου
Με αρκετό κόσμο στις κερκίδες πραγματοποιήθηκε ο παρθενικός αγώνας της ομάδας πόλο της Νίκης στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Οι παίκτες της Νίκης είχαν ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου και τελικά την είχαν αφού τόσο ο σύνδεσμος του Blue Club όσο και αυτός των Blue Angels, έδωσαν δυναμικό παρόν και στήριξαν την ομάδα. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα στους δύο αγώνες που θα δώσουν οι «κυανόλευκοι».
Θ.Δ.Κ  
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί ακόμη κάποιοι αμφισβητούν ότι προπονητής θα είναι ο Μπάριος που έχει ανακοινωθεί εδώ και ένα μήνα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου