ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεθνής …η πρώτη φιλική νίκη

διεθνής-η-πρώτη-φιλική-νίκη-495813

Διεθνής ήταν η πρώτη φιλική νίκη του Ολυμπιακού χθες βράδυ στο πρώτο φετινό φιλικό στο Βόλο, με τους ερυθρόλευκους να ξεπερνούν την κόπωση της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και να είναι θετικοί χωρίς να ενθουσιάσουν κερδίζοντας 1-0 τη βουλγάρικη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, του Χρίστο Μπόνεφ .
Τα λόγια του Σάκη Τσιώλη στο τέλος του αγώνα “κάτι καλό συμβαίνει στην ομάδα , είμαστε σε καλό επίπεδο όχι όμως έτοιμοι και τώρα ετοιμάζουμε το τελικό μοντάζ” δίνουν τόσο την εικόνα χθες όσο και της όλης δουλειάς που γίνεται στον Ολυμπιακό…
Χθες οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν θετικά στοιχεία, ενώ αγωνίστηκαν οι υπό δοκιμήν Σανκαρέ, Κούσερα και ο Μουνίρ Ντιάνε
Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με το 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Γιακούποβιτς, δεξιά τον Ψυχογιό και αριστερά τον Ζαραδούκα, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σανκαρέ, Τομάς. Αμυντικά χαφ ήταν οι Αλβάρεζ, Κάστρο μπροστά τους οι Ουμπίντες, Μόνχε, Ντιανέ και στην κορυφή ο Μαρτίν.
Το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία και οι παίκτες του καλές τοποθετήσεις, κυρίως ο πρακτικός Σενεγαλέζος στο κέντρο της άμυνας ως αριστερό στόπερ με δεξι τον Τομάς που πήρε πόντους σε σχέση με την απόδοση του ως τώρα.
Στο 14’ σουτ του Ουμπίντες κόντραρε στα πόδια του Βούλγαρου τερματοφύλακα και έφυγε κόρνερ. Στο 19’ φάουλ του Μόνχε από καλή θέση έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάβρεφ. Στο 23’ σέντρα του Ζλατίνσκι, ο Γκεοργκίεφ στην πλάτη της βολιώτικης άμυνας, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γιακούποβιτς δηλωσε παρόν !!! αποκρούοντας εντυπωσιακά.
Στην επανάληψη, οι δύο προπονητές, ο Σάκης Τσιώλης για τον Ολυμπιακό και ο γνωστός από την πολυετή παρουσία στα ελληνικά γήπεδα, Χρίστο Μπόνεφ για λογαριασμό της Λοκομοτίβ, προέβησαν σε πολλές αλλαγές.
Στο 49’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το μοναδικό γκολ, όταν μετά από συνενόηση Ρόκα-Ουμπίντες η μπάλα έφθασε στον Καπετάνο, που σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Το πρώτο σουτ απέκρουσε με το ένα πόδι ο Λουτσίνι, αλλά το δεύτερο, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 54’ ο Γκαμπόρ βρέθηκε σε καλή θέση υπό πίεση και το σουτ του απέκρουσε ο Ρόκα.
Γενικά, χωρίς να ενθουσιάσει τους 2000 περίπου φιλάθλους που ήταν λίγοι για πρώτο φιλικό ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος των Βουλγάρων και στα θετικά ήταν ο ενθουσιασμός και η κινητικότητα των παικτών.
Άλλωστε, ακολουθεί το τρίτο στάδιο προπονήσεων με περισσότερα φιλικά επί ιταλικού εδάφους όπου θα γίνει το μοντάρισμα, ενώ χθες στο γήπεδο βρέθηκαν και 150 Βούλγαροι οπαδοί με αρκετές σημαίες της ομάδας και της χώρας τους.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς (46’Ρόκα) Ψυχογιός (46’ Σέλεσι)Ζαραδούκας (46’ Ρόκας), Σανκαρέ (46’ Κούσερα), Τομάς, Κάστρο (73’ Μητρόπουλος), Αλβάρεζ (46’ Ρίκκα), Ουμπίντες (63’ Πλιάγκας), Μόνχε (46’ Καπετάνος), Ντιανέ (56’ Καμπάνταης), Μαρτίν (56’ Σολάκης).
Λοκομοτίβ Πλόβντιβ: Στάβρεφ(46 Λουτσίνι ) Ροντρίγκες(64 Αργίροφ) Γκαντγκάλοφ, Γ. Μπενγκελούν, Σ. Μπενγκελούν, Γκεοργκίεφ(60′ Αμπούσεφ )Ζλατίνσκι, Λάζαροφ(46′ Έρος Γκαμπόρ) Κέρτσεφ(46 Τομ) Ντάνι Κίκι, Καρβάλιο(70′ Τρίφονοφ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου