ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη στο ντέρμπι και κορυφή για Ανθιμο Γαζή

νίκη-στο-ντέρμπι-και-κορυφή-για-ανθιμο-542437

Σε περίπατο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής ο Ανθιμος Γαζής, επικρατώντας με 3-1 στο γήπεδο του ΕΤΒΑ του Πηλέα για τον Α’ Ομιλο της Β’ Κατηγορίας, ενώ στο Β’ ο Μαγνησιακός συνέχισε τη μοναχική του πορεία προς την κορυφή, κερδίζοντας έστω και δύσκολα τις Μυρμιδόνες. Βέβαια το παιχνίδι που δεν έγινε ανάμεσα σε Αγροτικό και Αγία Αννα, έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας… Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Β’ Κατηγορία – Α’ Ομιλος

15η αγωνιστική

Μακρινίτσα-Κένταυρος Ν.Π. 1-0

Σκόρερ: (38’ Δαμάσκος)

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα της Μακρινίτσας, χάρις σε τέρμα του Δαμάσκου στο 38’ με πλασέ από πλάγια θέση. Οι φιλοξενούμενοι του Στέφανου Γώγου, που συνεχάρησαν το διαιτητή Λιάγκο, κέρδισαν πέναλτι, με τον Μπογδανίδη, ωστόσο, να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την εσχάτη των ποινών να κερδίζει ο Γιούλι Πότσκα. Για τους φιλοξενούμενους τρεις καλές ευκαιρίες είχαν οι Γεωργιάδης και Μπογδανίδης.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Αν. Βλαχόπουλος, Κανάβας, Αρβανίτης, Φράγκος, Πουρνάρας, Καλόγηρος, Φ. Βλαχόπουλος, Μπίλος (80’ Παρίσης), Δαμάσκος, Ζαγκαβιέρος, Μυλωνάς.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: (Γώγος) Γιούλι Πότσκα, Λαμπαδάρης, Πανάρετος, Τσιργής, Νιτσάι, Ν. Μαγκασιανός, Γεωργιάδης (85’ Αντωνίου), Γκερόν Πότσκα, Παπαδημητρίου (80’ Καλέτσης), Μπογδανίδης, Σαρακατσάνος (83’ Γιαννέλης).

Λεχώνια-Τοξότης 2-1

Σκόρερ: (35’ Ρενάτο, 81’ Μπικοράρος-53’ Κανδήλας)

Τον παράγοντα έδρα αξιοποίησε η ομάδα των Λεχωνίων απέναντι στον Τοξότη, ανοίγοντας το σκορ στο 35’, με τον Ρενάτο να σκοράρει από μακρινή απόσταση έπειτα από πάσα του Δουλά. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κανδήλα, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕ Διμηνίου να βρίσκει δίχτυα στο 53’, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα… νίκης, με τον Μπικοράρο στο 81’ με διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και από εξαιρετική μεταβίβαση του Κουβαρά και αφού είχε αποβληθεί ένα λεπτό νωρίτερα ο Κυριαζής. Για τον Τοξότη δοκάρι στο 15’ είχε ο Παραδάκης, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε στη συμβολή και αφού η μπάλα εξοστρακίστηκε, βρίσκοντας στο πρόσωπο του τερματοφύλακα, απομάκρυναν οι αμυνόμενοι.

ΛΕΧΩΝΙΑ: (Γιαννούτσος) Παλαιορούτης, Ντενίς, Βασιλείου, Μπόγδανος (80’ Ξενάκης), Παπακυρίτσης, Κυριαζής, Κολιός, Μπικοράρος, Ρενάτο, Κουβαράς, Δουλάς (70’ Ράπτης).

ΤΟΞΟΤΗΣ: (Χρυσοχού) Τασούλης, Σιαμουρδάνης, Παρασχούδης, Αλέξης Βέτσικας, Μάρκος, Μαϊτσράλης, Γιώργος Βέτσικας, Παραδάκης (82’ Κυριαζής), Τριχιάς (75’ Πασπαλάρης), Κανδήλας, Τσένα (58’ Στρούγγης).

Α.Ε. 2002-Ιάσων 2-0

Σκόρερ: (34’ Βερντόβα, 88’ Στουμποβίκος)

Ματς για γερά νεύρα διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Γατζέας, όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34’, όταν από παράλληλη σέντρα του Παρίση ο Βερντόβα πέτυχε το 1-0 με πλασέ. Η συνέχεια ήταν δραματική για την ομάδα του Γιώργου Καραμίχαλου, μιας και ο Κατσαρός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50’, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο τερματοφύλακας Αράπης πέντε λεπτά αργότερα, μετά από διαμάχη που είχε με την κερκίδα. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 88’ με τον νεοεισελθόντα Στουμποβίκο, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο 16χρονος τερματοφύλακας Αλούσι, κρατώντας όρθια την ομάδα του στο 80’ μετά από ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

ΑΕ 2002: (Καραμίχαλος)Αράπης, Βούλγαρης, Σφέτσιος, Παπαϊωάννου, Σταθόπουλος, Γκιόσια (55’ Αλουση), Παρίσης, Γάκιας (53’ Φιλίππου), Κατσαρός, Πολυχρόνου, Βερντόβα (87’ Στουμποβίκος).

ΙΑΣΩΝ: (Βαρβέκης) Κωνσταντίνου, Γούσιας, Αντρέου (75’ Πιτσάβας), Ρακής, Κοτσαλής, Τσίγκας, Μασούρας, Ζάχος, Καλογριάς, Λιάρος, Μπόγιαν (42’ λ.τρ. Σιόβας).

Πηλέας-Ανθιμος Γαζής 1-3

Σκόρερ: (14’ Δημόπουλος- 22’ πεν., 35’ Δανηλόπουλος, 63’ πεν. Κουτσουνίδης)

Ο Ανθιμος Γαζής ήταν αυτός που έφυγε νικητής από το ντέρμπι επικρατώντας 1-3 του Πηλέα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14’ με το σουτ του Δημόπουλου έξω από την περιοχή για το 1-0, για να έρθει η ολική ανατροπή για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά στο 22’ με το πέναλτι του Δανηλόπουλου, που κέρδισε ο ίδιος, ενώ στο 35’ πάλι ο Δανληλόπουλος με πλασέ πέτυχε το 1-2 μετά από βολέ του Γκούρη και αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 63’ ο Κουτσουνίδης με πέναλτι, που κέρδισε ο Δανηλόπουλος σημείωσε πανηγυρικά το 1-3. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν μειώσει σε 2-3, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπαγεωργόπουλου στο 75’.

ΠΗΛΕΑΣ:(Σιαμέτης) Φύβγας, Χιούση, Βαρσαμάς (45’ Παπαπορφυρίου), Βαΐτσης, Αλβανόπουλος, Δεδούσης (40’ Τσουκάλης), Μπραχιμάι, Αγγέλης (45’ Καμπέρης), Δημόπουλος, Θάνος, Μπαρμπαγεωργόπουλος.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ:(Κουρούπης) Γκούρης, Κ. Μπρισμπέος, Αλεξίου, Καθαρός, Κουτσουνίδης, Κωστάκης, Τζήμας, Παπαδόπουλος, Δανηλόπουλος (78’ Βαλέρα), Γεωργιάδης (70’ Λάσκος), Θεοδώρου (82’ Αβντιάι).

Εθνικός-Δάφνη 2-1

Σκόρερ: (30’, 50’ Περεντίδης – 85’ Δεμερτζής)

Νίκη για την ομάδα του Εθνικού απέναντι στην Δάφνη με σκορ 2-1. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1 στο 21’ αλλά το σουτ του Λούκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 30’ με τον Περεντίδη στο 30’ για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης και πάλι με πλασέ σημείωσε το 2-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 85’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεμερτζή.

ΕΘΝΙΚΟΣ: (Καϊμπαλίδης) Μπέικος, Πελεκάνος, Σκοτεινιώτης, Μουτσινάς , Ματής, Ε. Σαραφίδης, Μωραΐτης, Κασδαρίδης, Ζάνης (70’ Κερμελής), Κοντορίζος (46’ Αλτίνης), Περεντίδης (75’ Τίγκας).

ΔΑΦΝΗ: (Σταμπουλής) Μιχέας, Λούκας, Μόσχοβος, Αυλογιάρης, Γκιάστας, Παπαστεργίου, Φιλοσόγλου, Γούλας, Τσιτσιρίκης (68’ Γιαννούλας), Δεμερτζής, Ρομάριο (12’ Τσαρέλας).

Πανιώνιος-Ελευθεριακός 5-1

Σκόρερ: (4’,60’ Πέτσης, 7’ Χαρίσης,3 5’,69’ Λυρίτσης)

Εύκολη νίκη για την ομάδα του Πανιωνίου απέναντι στον Ελευθεριακό με σκορ 5-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 4’ με τον Πέτση με πλασέ για το 1-0, στο 7’ το 2-0 πέτυχε ο Χαρίσης και στο 35’ ο Λυρίτσης με κεφαλιά μετά την σέντρα του Νικούδη έκανε το 3-0. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν το 4-1 με πλασέ του Πέτση στο 60’ και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Λυρίτσης στο 69’.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Σκουφογιάννης) Βασιλάκος, Νικούδης, Κωστούλας, Κυρίτσης, Καλαντζής, Σαρρίδης, Μαρούφ (61’ Κωνσταντέλιας), Χαρίσης, Λυρίτσης, Μαρούγκας, Πέτσης.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Μικροθήβες-Ν.Α. Νίκης 3-1

Σκόρερ: (19’ Κολώνης, 29’, 60’ Ζιουλής- 78’ Ξηροκώστας)

Δίχως να δυσκολευθούν οι Μικροθήβες πέρασαν ένα ξεκούραστο απόγευμα απέναντι στους Νέους Αθλητές Νίκης, των οποίων και επικράτησαν με 3-1. Για την ομάδα του Χρήστου Αναγνώστου το σκορ άνοιξε στο 19’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Κολώνη, σημαδεύοντας εύστοχα από τα δεξιά με το αριστερό και δέκα λεπτά αργότερα το πλασέ του Ζιουλή ήταν εύστοχο για το 2-0. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το 3-0 στο 60’, δείχνοντας και τις αρετές του στο σκοράρισμα, αφού η φυσική του θέση είναι αυτή του αμυντικού. Για τους γηπεδούχους τρεις φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αρχικά στο 35’ με τον Βέτσικα, στο 70’ μετά από εκτέλεση φάουλ του τερματοφύλακα Λανάι και προβολή του Ρομάριο, αλλά και στο 80’ μετά από ενέργεια του Μπελεγρίνη. Η νίκη αφιερώθηκε

στον Γιάννη Ευθυβούλη, που αναρρώνει από τραυματισμό και το περασμένο Σάββατο είχε τα γενέθλιά του. Οσον αφορά τους Νέους Αθλητές, το γκολ της τιμής σημείωσε ο Ξηροκώστας στο 78’.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ:(Αναγνώστου) Χρήστος Λανάι, Αλμπερτ Λανάι (55’ Ρομάριο), Παπανίκος, Αποστόλου, Νιφόρος, Διαμαντένιας, Σκοτεινός, Ρεφουγιάτι, Ζιούλης, Ι.Ε. Βέτσικας (60’ Πορταρίτης), Κολώνης (75’ Μπελεγρίνης).

ΝΑ ΝΙΚΗΣ: (Μπούις)Ρωμανός, Χρηστίδης, Κουκουτής, Βλάχος, Βησσάριος (50’ Χατζόγλου), Σέλντι (66’ Οσάφι), Μπακογιάννης (72’ Φλώρος), Κουτσούκης, Κουτσαρνάκης, Σιώμος, Ξηροκώστας.

Αχιλλέας-Ηρακλής Α.Θ. 6-0

Σκόρερ: (39’, 43’, 60’ Ι. Παναγιώτου, 57’ Γ. Παναγιώτου, 77’ Καπέσιος, 90’ Τσουκάρας)
Εξάσφαιρο κρατούσε ο Αχιλλέας στο Αχίλλειο, με τον Γιάννη Παναγιώτου να… πυροβολεί τρεις συνεχόμενες και τους Γιώργο Παναγιώτου, Καπέσιο και Τσουκάρα να πετυχαίνουν από ένα τέρμα για το τελικό 6-0, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: (Κουτμάνης) Σχουλής, Αλιάι, Ερισον, Γ. Παναγιώτου (65’ Μόσχος), Χορταριάς, Τσεκούρας, Ι. Παναγιώτου (74’ Τσουκάρας), Σπανός (46’ Κουτσανίτης), Καπέσιος, Λάμπος, Ζαφειρίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ραμανδάνης, Κ. Μουζουράκης (70’ Ράπτης), Αργυρίου, Βαλωμένος, Κραβαρίτης, Η. Αλπίτσης, Δαγγούλης, Γάκας (66’ Α. Μουζουράκης), Μαλλιαρός, Φυσέκης (61’ Μαλλιαρός), Π. Αλπίτσης.

Μαγνησιακός-Μυρμιδόνες 1-0

Σκόρερ: (64’ Α. Κοντοβάς)

Με χρυσό σκόρερ τον Αθανάσιο Κοντοβά, ο Μαγνησιακός πήρε τη νίκη σε βάρος των Μυρμιδόνων, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο β’ όμιλο της Β’ Κατηγορίας. Συγκεκριμένα το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 64ο λεπτό, με τον Προβιά να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να βρίσκει αρχικά ο Οικονόμου με το κεφάλι, δίνοντας την πάσα στον Α. Κοντοβά, που πέτυχε το 1-0 με νέα κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία του Γώγου. Για τους γηπεδούχους που ήταν ανώτεροι, δύο εκτελέσεις φάουλ του Προβιά σταμάτησαν στο δοκάρι, αρχικά στο 19’ με εκτέλεση λίγο μετά τη σέντρα, που βρήκε στο οριζόντιο, αλλά και στο 41’ μετά από εκτέλεση από τα δεξιά, που και πάλι σταμάτησε στο οριζόντιο.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: (Πανόπουλος) Βίτσος, Κρανιάς, Πέτρου, Α. Κοντοβάς, Προβιάς, Γκέρτσο, Μπάλλας, Μάϊπας, Θεοδωρόπουλος (53’ Τσένα), Βασιλείου (48’ Καρακίτσιος), Τσιγαρίδας (46’ Οικονόμου).

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Γώγος, Καλαμάς, Νικηφοράκης, Γ. Κοντοβάς, Γ. Μπούρχας (30’ λ.τρ. Βέργας), Β. Τσιάτσιος, Δ. Μπούρχας, Κουφάκης, Στουρνάρας, Μάντζαρης, Στέκας.

Αθλος- Α.Σ. Αγχίαλος 1-5

Σκόρερ: (45’ Δήμας – 20’, 74’ Καραγιώργος, 30’ Μαγγιώρος, 40’ Αρμέν, 50’ Μαυρόπουλος)

Ανετη επικράτηση για την ομάδα της Αγχιάλου απέναντι στον Άθλο με σκορ 1-5. Το 0-1 έκανε ο Καραγιώργος με σουτ στο 20’, στο 30’ το 0-2 ο Μαγγιώρος με σουτ «λόμπα», για να έρθει στο 40’ το 0-3 με σουτ του Αρμέν. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 με πέναλτι του Δήμα που κέρδισε ο ίδιος στο 45’. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά τερμάτων με πέναλτι του Μαυρόπουλου στο 50’ και στο 74’ με το σουτ του Καραγιώργου για το τελικό 1-5.

AΘΛΟΣ: (Ζέρβας) Μπούντης, Μπουκώρος, Παπανικολάου (40’ Κούργιας), Κουφογιάννης, Κουτρογιάννης, Σαρσώνης, Φάτσης (80’ Τίτου), Ζαβιώτης (60’ Γιαννακός), Δήμας, Κοντοβάς, Μπιρμπίλης.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: (Παναγιωτόπουλος) Δελανδρέας, Λάζογλου, Πιτσάβας, Βέτσικας, Μαυρόπουλος, Τσέλιος, Τσακόγιας, Τσάμης (55’ Σγατζής), Καραγιώργος, Μαγγιώρος (50’ Στεργίου), Αρμέν (70’ Κωστέτσος).

Αγροτικός-Αγία Αννα (αναβλ.)

Δεν ξεκίνησε ποτέ η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αγροτικό Αϊδινίου και την Αγία Αννα, μιας και όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Παλτατζής, ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν κατάλληλος λόγω… νερού. Οπως επισημαίνουν οι φιλοξενούμενοι της Αγίας Αννας, ωστόσο, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί, μιας και πέρα από δύο – τρία σημεία στο οποίο όντως υπήρχε πρόβλημα, σε όλο το υπόλοιπο γήπεδο η μπάλα αναπηδούσε κανονικά, όπως ορίζει εξάλλου και ο κανονισμός και όπως φαίνεται και από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους υπευθύνους της Αγίας Αννας. Πλέον η ΕΠΣΘ αναμένεται να ορίσει την αναμέτρηση σε νέα ημερομηνία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β’ Κατηγορία – Α’ Ομιλος

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Άνθιμος Γαζής 33 33-16

2. Α.Ε. 2002 31 25-11

3. Πηλέας 30 23-13

4. Πανιώνιος 26 30-20

5. Εθνικός 25 27-21

6. Ιάσων Α.Μ. 22 20-18

7. Λεχώνια 21 20-23

8. Μακρινίτσα 17 10-16

9. Δάφνη 15 20-18

10. Ελευθεριακός 12 19-34

11. Κένταυρος Ν.Π. 10 16-34

12. Τοξότης 9 12-29

Β’ Κατηγορία – Β’ Ομιλος

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Μαγνησιακός 37 35-10

2. Αγχίαλος (-2) 33 36-10

3. Μικροθήβες 33 30-16

4. Δήμητρα 32 35-15

5. Μυρμιδόνες 26 21-13

6. Αχιλλέας 25 27-18

7. Αγία Άννα 24 35-23

8. Ν.Α. Νίκης 19 25-21

9. Άθλος 13 21-36

10. Αγροτικός 6 11-31

11. Ηρακλής Α. Θ. 6 10-46

12. Αργοναύτες -6 0-45

ΕΠΟΜΕΝΗ

Β’ Κατηγορία – Α’ Ομιλος (16η)
Πηλέας-Μακρινίτσα
Κένταυρος Ν.Π.-Εθνικός
Τοξότης-Ιάσων Α.Μ.
Ελευθεριακός-Α.Ε. 2002
Ανθ. Γαζής-ΕΛ Νηλέας
Δάφνη-Πανιώνιος

Β’ Κατηγορία – Β’ Ομιλος (16η)

Αγία Άννα-Μαγνησιακός
Ν.Α. Νίκης-Αχιλλέας
Μυρμιδόνες-ΦΘ Αγχίαλος
Αγροτικός-Δήμητρα
Ηρακλής Α.Θ.-Άθλος
Αργοναύτες-Μικροθήβες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου