ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παίρνει Σανκαρέ…περιμένει Ντιανέ

παίρνει-σανκαρέπεριμένει-ντιανέ-459749

Δυο παίκτες που πέρσι ήταν συμπαίκτες στη Βελγική Μονς είναι πιθανόν να είναι συμπαίκτες και στον Ολυμπιακό . Oι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ύψους 1,90 κεντρικό αμυντικό Xαλιφά Σανκαρέ Πάπα, ο οποίος βρέθηκε στο Kαρπενήσι και φαίνεται να έπεισε παίζοντας στο προχθεσινό φιλικό με την Καβάλα, ενώ περιμένει σήμερα και τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό Μουνίρ Ντιανέ.
O 26χρονος Σενεγαλέζος Σανκαρέ που σε λίγους μήνες μπορεί να πάρει και Βελγικό διαβατήριο, προτού αφήσει την Aφρική για τη Γαλλία αγωνίστηκε στις Σαμπερένε , Πορτ Oτονόμε Nτακάρ και Nτουανές Nτακάρ, ενώ στην Ευρώπη πρωτόπαιξε με τη φανέλα της Mπουλόν.
Το 2007 προτίμησε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Γαλλική ομαδα και να μετακομίσει στο Bέλγιο και τη Zούλτε Bάρεγκεμ.
O Σανκαρέ μετάνιωσε για την επιλογή του, καθώς η γαλλική ομάδα ανέβηκε στο Σαμπιονά, ενώ την επόμενη σεζόν (2008-09) παραχωρήθηκε δανεικός στην Oστάνδη. Aν και κεντρικός αμυντικός έκανε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, σημειώνοντας επτά γκολ (τα δύο με πέναλτι), με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από τους οπαδούς της Oστάνδης ως ο κορυφαίος παίκτης εκείνη τη σεζόν. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Mονς όπου ήταν συμπαίκτης με με τον Μουνίρ Ντιανέ που προτάθηκε στον Ολυμπιακός και αναμένεται στο Βόλο . Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ίσως παίξει στο σημερινό φιλικό πριν τις τελικές συζητήσεις . Ο 28χρονος αγωνίστηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Βέλγιο με τη φανέλα της Μονς και την περασμένη περίοδο είχε 25 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ ανήκε από τα 18 του χρόνια στη Λανς, όπου και παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 με ένα διάλειμμα δανεισμού στην Μπαστιά την περίοδο 2005/06. Παράλληλα είναι 9 φορές διεθνής έχοντας πετύχει 1 γκολ.
Όσον αφορά τον Τσέχο αμυντικό Στέπαν Κουσέρα, που δοκιμάστηκε στο φιλικό με την Καβάλα παραμένει άγνωστο, αν θα προχωρήσει η μεταγραφή.
Ακόμη ανοικτό παραμένει το θέμα με την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, ενώ στάσιμη είναι η υπόθεση του Ολλανδού Ανβέλε Σλόρι της Γουέστ Μπρόμγουϊτς .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου