ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όχι στη βία…ναι στη συνεργασία

όχι-στη-βίαναι-στη-συνεργασία-504449

Σε μία πρωτοποριακή συνάντηση που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Ξενοδοχείο “Park”, με πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου υπήρξε εκτενής ενημέρωση γύρω από τον αθλητικό νόμο και θέματα αντιμετώπισης της βίας. Στο ενημερωτικό αυτό φόρουμ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της ΕΠΣΘ, της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Φιλάθλων Ελλάδος αλλά και μέλη συνδέσμων άλλων ομάδων στα πλαίσια της κοινής αντιμετώπισης του ζητήματος.

Το φόρουμ είχα καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, πράγμα που τόνισε και ο Βαγγέλης Σιώρος, ως εκπρόσωπος των οργανωμένων του Ολυμπιακού Βόλου, και στόχος ήταν η ακριβής ενημέρωση των παρευρισκομένων γύρω από τον αθλητικό νόμο και το τι ακριβώς ισχύει σε αυτόν. Ο κ. Σιώρος τόνισε, πως τα μέτρα πλέον είναι πολύ αυστηρά και σε συνδυασμό με τις πολλές δοκιμασίες που έχει υποβληθεί το οπαδικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση δε θέλει και πολύ να ξεφύγει. Στόχος όπως είπε των οπαδών του Ολυμπιακού δεν είναι να δημιουργήσουν συμμορίες αλλά να στηρίζουν κόσμια την ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Αναστάσιος Μπατζιάκας, παίρνοντας το λόγο χαιρέτησε με μεγάλη ικανοποίηση αυτή την προσπάθεια και υπογράμμισε πως οι φίλαθλοι θα πρέπει να προφυλάσσουν την ομάδα καθώς από τη νέα χρονιά η ΕΠΟ σε συνεργασία με την πολιτεία θα λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως θα υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας ο οποίος θα συντάσσει κατηγορητήριο μέχρι και μέσω τηλεόρασης ή ραδιοφώνου!
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Βασίλης Κίος, αλλά και ο Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Κατσίκας. Ο πρώτος έκανε λόγο για την ανοχή που είναι διατεθειμένη να δείξει η αστυνομία, σε φυσιολογικά πλαίσια πάντοτε, και ζήτησε τη συνεργασία με τους οπαδούς, προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές του παρελθόντος. Ο κ. Κατσίκας με τη σειρά του αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο αθλητικό νόμο τονίζοντας τα βασικά του σημεία, ενώ στάθηκε στον μη ανασταλτικό χαρακτήρα που έχουν πλέον οι ποινές. Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για την ισχύ που έχει αυτός ο νόμος τόσο εντός όσο και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων και κλείνοντας είπε πως η πολιτεία πάει να περάσει μια ρύθμιση που θα επιτρέπει την μετακίνηση οπαδών, με αποκλειστική ευθύνη όμως των ομάδων.
Από τη συνάντηση δε θα μπορούσε να λείπει και η διοίκηση του Ολυμπιακού που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βαρούτσικο, ο οποίος και μετέφερε ένα μήνυμα του μεγαλομετόχου της ομάδας, κ. Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στους φιλάθλους του Ολυμπιακού για αυτή την προσπάθεια, τόνισε μεταξύ άλλων πως από αυτή τη μέρα ξεκινά από το Βόλο η προσπάθεια της ομάδας να κερδίσει τον τίτλο του Fair Play τη νέα χρονιά. Επίσης δήλωσε πως η διοίκηση νιώθει υπερήφανοι για αυτόν τον κόσμο και τον θέλει δίπλα της σε όλες τις στιγμές.
Ο υπεύθυνος ασφάλειας του Ολυμπιακού, κ. Μπάμπης Ψάρρας στάθηκε στις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν όλοι οι σεκιούριτι τη νέα χρονιά και στο γεγονός πως θα είναι πιστοποιημένοι, χωρίς να μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναλαμβάνει τέτοιες θέσεις. Ακόμα και οι φωτογράφοι αλλά και οι δημοσιογράφοι ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάρρας, θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι φορώντας τα ειδικά γιλέκα τα οποία θα επιστρέφονται μετά το τέλος κάθε αγώνα.
Ο Πασχάλης Μόσχογλου, μιλώντας ως διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους οπαδούς της ομάδας λέγοντας πως οι ποινές σε περίπτωση παραπτώματος είναι εξοντωτικές ενώ επεσήμανε και την ανάγκη να υπάρχει σε εβδομαδιαία βάση συνεργασία οπαδών-ΠΑΕ. Ο κ. Μόσχογλου κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη νουθεσίας των νεαρότερων οπαδών από τους μεγαλύτερους, οι οποίοι πρέπει αν αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση επί του θέματος του κ. Αριστείδη Παναγιωτίδη, ως νομικό εκπρόσωπο της ΟΣΥΦΕ. Ο Μακεδόνας νομικός υποστήριξε πως είναι τραγικό να φυλακίζεται κάποιος επειδή πέταξε ένα μπουκάλι ή άναψε ένα βεγγαλικό. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες, τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης, ώστε να καταργηθεί αυτός ο μη ανασταλτικός χαρακτήρας του αθλητικού νόμου καθώς κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως και ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει για συμμόρφωση, πρώτα απ’ όλα, των ίδιων των φιλάθλων, που σε συνεργασία και με τις αρχές μπορούν να καλυτερεύσουν το χώρο.
Εν κατακλείδι, να σημειωθεί πως αφού ολοκλήρωσαν τους λόγους τους οι ομιλητές έγινε διάλογος μεταξύ των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων ενώ κάποιοι εξέφρασαν και τις απορίες του γύρω από κάποια ζητήματα του αθλητικού νόμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου