ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυο «υπεράνθρωποι» Βολιώτες στο Νεπάλ

δυο-υπεράνθρωποι-βολιώτες-στο-νεπά-542722

Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ξεκινά ο δρόμος προς την κορυφή… για τους Λευτέρη Παρασκευά και Νίκο Μαγγίτση, με τους δύο υπεράνθρωπους Βολιώτες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ακόμη μεγάλο εγχείρημα. Οι δύο υπεραθλητές θα συνδυάσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, όπου πέρα από την ανάβαση σε μία από τις κορυφές των Ιμαλαΐων ύψους 6 χιλιάδων μέτρων θα τρέξουν στη συνέχεια σε αγώνα 218χλμ.

Χθες μάλιστα προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος διέσχισε τα Πυρηναία Όρη με στόχο την ενίσχυση της ΕΣΤΙΑΣ, που φροντίζει άτομα με νοητική υστέρηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας. Εκεί ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης μίλησε για τη νέα – κοινή προσπάθεια των δύο, με την ΕΨΑ να στηρίζει το έργο των δύο Βολιωτών, δηλώνοντας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι δύο Βολιώτες που γνωριστήκανε στη θάλασσα και προπονηθήκανε μαζί στο βουνό θα φύγουνε για τα Ιμαλάϊα τον Απρίλιο, ώστε να προσπαθήσουνε να ανεβούνε σε μια κορυφή πάνω από τα 6.000 μ., το Πίσαν και να τρέξουνε το γύρο του Σεγκίτο Αναπούρνα που είναι 218χλμ και 10χλμ υψομετρική.

Ως πρότζεκτ είναι σαφώς ενδιαφέρον, γιατί βρισκόμαστε σε μια χώρα, το Νεπάλ, που είναι η Μέκκα των ορειβατών και έχει τρομερές προκλήσεις και υψομετρικό ανάγλυφο. Ολη αυτή η προσπάθεια θα δώσει το στίγμα δυο ανθρώπων, που είναι από την ίδια περιοχή, και προπονούνται μαζί τα τελευταία χρόνια. Ο Λευτέρης έχει δείξει ότι οι δυνάμεις του είναι αστείρευτες. Σε συνεργασία με τη δικιά μου εμπειρία και οι δύο μαζί φιλοδοξούμε να επιτύχουμε και τα δύο πρότζεκτ και να έχουμε μια επιτυχημένη συνεργασία.

Μετά τον Απρίλιο του 2015 η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία πικρία σε σχέση με τα βουνά και την αποστολή στο Νεπάλ, γιατί δε δικαιούμασταν να έχουμε μια τέτοια τύχη. Βέβαια, είναι τέτοια η περιοχή, τέτοιο το ανάγλυφο του βουνού και τέτοιος ο κόσμος που αξίζει να ξεχάσουμε μια τέτοια στιγμή. Αν μη τι άλλο, τα Ιμαλάια, μας προκαλούν και μας προσκαλούν. Δε μπορούμε να αρνηθούμε μια τέτοια πρόκληση – πρόσκληση. Είναι ευκαιρία να ενώσουμε μαζί με το Λευτέρη τις δυνάμεις μας και να καταφέρουμε κάτι ξεχωριστό και μοναδικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου