ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε ένα ημίχρονο άνετη πρόκριση

σε-ένα-ημίχρονο-άνετη-πρόκριση-500235

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με άνεση στο γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας με δύο νίκες την αλβανική Μπέσα.
Μετά το εμφατικό 5-0 στα Τίρανα, την περασμένη εβδομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν και χθες στο άδειο "Γ.Καραϊσκάκης" την αντίπαλό τους, με 6-1 (46΄, 78΄ Ντουντού, 53΄ Ντάρμπισιρ, 75΄, 90΄ Μαρέσκα, 88΄ Φετφατζίδης – 49΄ Λαζαρέφσκι), σημειώνοντας όλα τα γκολ τους στο β΄ ημίχρονο! Επόμενος αντίπαλός τους θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που παρά την ήττα της με 2-1 στο Μαυροβούνιο από τη Μόγκρεν Μπούντβα προκρίθηκε χάρις στο 2-0 της πρώτης συνάντησης.
Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και θα είναι επίσης κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν τη 2η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους, ενώ ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ, στις 5 Αυγούστου.
Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την αγωνιστική ραθυμία των περισσότερων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Λίνεν πέρασε στον αγώνα τους Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου αντί των Ζαϊρί και Όσκαρ, προκειμένου να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του.
Δεν είχαν συμπληρωθεί λοιπόν 20΄΄ από τη σέντρα στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Ντουντού με ωραίο μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 49΄, όμως, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αλλά στο 53΄ ήταν η σειρά του Ντάρμπισιρ να ανοίξει το δικό του εφετινό "λογαριασμό" .
Στο 66΄ ο Μιραλάς δέχθηκε την 50αρα πάσα του Ντάρμπισιρ, κοντρόλαρε ωραία και πλάσαρε πάνω από τον Αλβανό τερματοφύλακα στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.
Ο Βέλγος διεθνής μπορεί να μη σκόραρε στη συγκεκριμένη φάση, ήταν όμως ο δημιουργός του τρίτου γκολ της ομάδας του, όταν στο 75΄ σέντραρε με ακρίβεια στο Μαρέσκα που με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μπακάι.
Στο 78΄ ο Ντουντού πέτυχε το δεύτερο τέρμα του, σπρώχνοντας από το ένα μέτρο τη μπάλα στα δίχτυα σε φάση διαρκείας.
Το "ερυθρόλευκο πάρτι" ολοκληρώθηκε με ακόμη δύο γκολ, ένα από τον Φετφατζίδη στο 88΄ (το "παρθενικό" του πιτσιρικά στην πρώτη ομάδα) κι άλλο ένα από το Μαρέσκα στο 90΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46΄ Ντάρμπισιρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46΄ Μήτρογλου), Ντιόγο (69΄ Φετφατζίδης).
ΜΠΕΣΑ (Σφετίμ Ντούρο): Μπακάι, Αλίγιου, Γιακούπι (76΄ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χατζιμπούλιτς, Πότσι, Ντάμπι (71΄ Στίνι), Τσικαλέσι (84΄ Τράγκαϊ), Ντος Σάντος, Οσμάνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου