ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-497416

Στον τελικό του Μεσογειακού Κυπέλλου οι αδερφές Αλεξανδρή    

Στον αυριανό τελικό του κόμπο στο Μεσογειακό κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στο κολυμβητήριο των Χανίων κατέκτησαν οι Βολιώτισσες τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή, μετέχοντας στη σύνθεση της εθνικής ομάδας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση οι αθλήτριες του ΟΥΚ και οι υπόλοιπες διεθνείς κατέκτησαν την 2η θέση στην προκριματική φάση και είναι στις εννιά ομάδες που θα διεκδικήσουν μετάλλιο και διάκριση. Πρώτη ήταν η Ρωσία, με μεγάλη διαφορά, που δύσκολα φαίνεται ότι θα καλύψουν οι υπόλοιπες χώρες στον τελικό.

Τα αποτελέσματα του προκριματικού στο κόμπο, την 1η ημέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο Χανίων, ήταν: 1) Ρωσία 87.375, 2) Ελλάδα (Αννα-Μαρία Αλεξανδρή, Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή, Βασιλική-Παγώνα Αλεξανδρή, Μαρία Αλζιγκούζη, Βασιλική Καφετζή, Ευαγγελία Κουτίδη, Δήμητρα Μαραγκάκη, Αννα Ντουντουνάκη, Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, Ευαγγελία Παπάζογλου) 84.350, 3) Ιταλία 83.637, 4) Ισπανία 81.450, 5) Ουκρανία 80.700, 6) Αίγυπτος 75.100, 7) Τσεχία 74.962, 8) Ελβετία 74.900, 9) Μ. Βρετανία 73.162. Στον τελικό της Παρασκευής προκρίθηκαν και οι 9 ομάδες.
 
 
 
 
 
 
 
Ημέρα κρίσης σήμερα για τη Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε, παρά τις «άναρχες φωνές» κάποιων ΠΑΕ, ότι ο Θανάσης Κανελλόπουλος δεν αποσύρει την υποψηφιότητα του. Σήμερα λοιπόν οι ερυθρόλευκοι δίνουν άλλη μια «μάχη». Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να γίνει η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που βγάζει πρόεδρο στη διοργανώτρια αρχή;    
 
 
Η απάντηση θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές. Τα δεδομένα πάντως έχουν αλλάξει σε σχέση με αυτά που υπήρχαν. Σπανός, Κανελλόπουλος διεκδικούν την προεδρία, ενώ αναλόγως πως διαμορφώνεται το σκηνικό και τις συμμαχίες που υπάρχουν θα προκύψουν τα αποτελέσματα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν απέσυρε τη δική του παρά τις πιέσεις που δέχτηκε. Π.χ. η Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση που καλούσε τον Κανελλόπουλο να αποσύρει την υποψηφιότητα του, καθώς ο Σπανός, εμφανίζεται στα λεγόμενα της ακριτικής ΠΑΕ ως πρόσωπο γενικότερης αποδοχής και η εκλογή του θα σημάνει την αποκατάσταση του κλίματος ενότητας…
Το ζητούμενο είναι αυτό λοιπόν. Να διαφυλαχθεί η ενότητα της Σούπερ Λίγκα, αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να επιζητά κάτι διαφορετικό. Το ίδιο υποστήριξε στη δική του ανακοίνωση. Όλοι θέλουν ενότητα στη διοργανώτρια αρχή, όμως ο καθένας προσπαθεί να την επιτύχει με το δικό του τρόπο.
Ο Αχιλλέας Μπέος για να συνεχίζει να «πιστεύει» στην υποψηφιότητα Κανελλόπουλου, ίσως να κρύβει έναν «άσσο» στο μανίκι του. Όπως και να ‘χει, είτε ο Ολυμπιακός βγει κερδισμένος από αυτή τη μάχη, είτε ηττηθεί, θα έχει «υψώσει το ανάστημα του». Δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη «μάχη». Ο Αχιλλέας Μπέος έχει μάθει είτε να κερδίζει είτε να χάνει. Να εγκαταλείπει όμως δεν είναι του χαρακτήρα του, γι αυτό αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος και σε αυτή τη «διαδικασία».
Εκεί που υπάρχει επίσης διαφωνία είναι ο τρόπος της εκλογής, καθώς κάποιοι επιμένουν να γίνει μεταξύ προέδρων και ιδιοκτητών ΠΑΕ και μάλιστα να τηρηθεί κλήρωση ή αλφαβητική σειρά… Σε αυτό διαφωνεί καθέτως φυσικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ώστε να στηρίξει τη δική της υποψηφιότητα, που αφορά στον αντιπρόεδρο της Εταιρείας. Μάλιστα, καλεί τις υπόλοιπες Ποδοσφαιρικές Εταιρείες να αλλάξει το καταστατικό μετά τη σημερινή εκλογή του προέδρου.
Σίγουρα οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον. Αλλά από αυτή τη «μάχη» ο Ολυμπιακός Βόλου μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, αφού και να μην εκλεγεί ο Θανάσης Κανελλόπουλος θα έχει επιτύχει κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτό που αποσκοπεί. Να αποκτήσει φωνή και σθένος ανάμεσα στους μεγάλους.
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτελεσματικός ο Σενεγαλέζος
Τελικά πέσαμε μέσα στο ότι ο Βέλγος ήταν Σενεγαλέζος και άφησε μάλιστα πολύ καλές εντυπώσεις στο χθεσινό παιχνίδι. Κύριο χαρακτηριστικό του ότι ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του. Κατά 99% ο παίκτης θα αποκτηθεί, ενώ αμφίβολο είναι τι θα γίνει τελικά με τον Τσέχο Στέπαν Κούσερα, που δοκιμάστηκε επίσης στο χθεσινό ματς.
Ζ.Ε.Ι. 
 
Βιάστηκαν…
Βιάστηκαν μερικοί να ανακοινώσουν την απόκτηση του Γιώργου Τριχιά από τα Χανιά. Ο Βολιώτης όμως ποτέ δεν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κρητική ομάδα, αν και στο οικονομικό σκέλος τα έχει βρει. Περιμένει από τη Νίκη την τελική της πρόταση μέσα στην ημέρα και για αυτό οι διοικούντες πρέπει να βιαστούν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι της Νίκης πρέπει να κινηθούν άμεσα για τις περιπτώσεις και των τριών Βολιωτών που επιθυμούν την επιστροφή τους στη Νέα Ιωνία. 
Αγ. Θαν.
 
Σοβαρό πρόβλημα
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αγία Παρασκευή, Κοζάνη, Γρεβενά, Βύζαντας, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα… Κάτι ήξερε η Ενωση Ποδοσφαίρου και προγραμμάτισε για αρκετά αργότερα την κλήρωση των πρωταθλημάτων. Άλλωστε η περσινή κλήρωση έγινε τον Ιούλιο και μετά υπήρξαν ρεπό και αλλαγές λόγω της αδυναμίας ομάδων να αγωνιστούν…
Αγ. Θαν. 
 
Στο Ευρωπαϊκό ο Μαυρογιάννης
Στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξάγεται από σήμερα έως την 1η Αυγούστου βρίσκεται η εθνική εφήβων μπάσκετ. Σήμερα μάλιστα, θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον πρώτο της αγώνα. Στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και στην αποστολή της μεγάλης αυτής διοργάνωσης συμπεριελήφθη και ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Γιώργος Μαυρογιάννης, που ακόμα πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα σεζόν.
Αγ. Θαν.
 
Έγινε θέμα
Με πειθαρχικές διαδικασίες που φθάνουν έως και την έκπτωση του «επίδοξου» απειλεί η ΕΠΟ αν δεν αποσυρθεί από αξιώσεις κατά της Ένωσης στα πολιτικά δικαστήρια. Πάντως ο ανύπαρκτος… έγινε θέμα στο ΔΣ της ΕΠΟ για να του υπενθυμίσουν την παρανομία του… (Γιατί τα άλλα του… τα έμαθαν)!
Β.Ζ
 
Εκπληξη
Τελικά ομάδες που κάποιοι θεωρούσαν τελειωμένες… ίσως να κάνουν την έκπληξη! Μάλιστα λέγεται ότι μια από αυτές ενδέχεται να έχει στις τάξεις της μέχρι και 6 παίκτες με θητεία και σε επαγγελματικές κατηγορίες!
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου