ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραδόθηκε στον Καραϊσκάκη ο Ρήγας Φεραίος

παραδόθηκε-στον-καραϊσκάκη-ο-ρήγας-φε-548242

Στις ορέξεις του Καραϊσκάκη παραδόθηκε ο Ρήγας Φεραίος το μεσημέρι της Κυριακής, χάνοντας με 3-0 στην Άρτα για την 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων. Οι Βελεστινιώτες παρέμειναν έτσι χωρίς νίκη μακριά από την έδρα τους, αφού σε δέκα αναμετρήσεις έχουν ηττηθεί επτά φορές, ενώ άλλες τρεις έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Κόντρα στον… κουρασμένο Καραϊσκάκη, ο οποίος είχε αγωνιστεί την Πέμπτη για το κύπελλο απέναντι στη Νίκη Βόλου, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις περισσότερες δυνάμεις τους, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με γκολ από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό από τον Καραγιαννίδη, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο στην επανάληψη από τους Κόλλινς (72’) και Ντατίδη (90’+1) για να πανηγυρίσει έτσι την 7η σερί νίκη.

Το α’ μέρος

Με το καλησπέρα η ομάδα του Καραϊσκάκη κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ρήγα Φεραίο, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, από εκτέλεση φάουλ του Χαρτσιά, ο Καραγιαννίδης, που είχε προωθηθεί από την άμυνα, πήρε την κεφαλιά, κερδίζοντας την άμυνα του Ρήγα και τον ανήμπορο να αντιδράσει Παπαγιάννη.

Ο Ρήγας προσπάθησε να αντιδράσει από το σοκ και από εκτέλεση φάουλ του Γκίκα, ο τερματοφύλακας Ανδρούτσος παραχώρησε το κόρνερ, αλλά ο Γκάγκας μετά την εκτέλεση του δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα αμυνόμενων στο 8’.

Η νέα απειλή των Αρτινών ήχησε στο 23ο λεπτό, με τον Παπαγιάννη να σταματά με διπλή προσπάθεια τον Κόλλινς, με τον ίδιο παίκτη να βρίσκει δέκα λεπτά αργότερα τον Μαζιώτη, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, με τους αμυντικούς του Ρήγα Φεραίου να τον σταματάνε έγκαιρα.

Ο Παπαγιάννης ήταν και πάλι ο ήρωας για τον Ρήγα Φεραίο, λέγοντας όχι με εντυπωσιακή απόκρουση στο 39’ μετά από σουτ του Βελέτη, ενώ η εστία των φιλοξενούμενων θα μπορούσε να απειληθεί και πάλι στο 45’, αλλά ο Γυφτοκώστας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του βρισκόμενος σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη, μετά από κάθετη πάσα του Κόλλινς.

Το β’ μέρος

Ο νεοεισελθόντας Μπεκατώρος ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά στο β’ μέρος, με τον Παπαγιάννη ωστόσο να στέκεται πάλι όρθιος, αποκρούοντας έστω και δύσκολα το φαλτσαριστό σουτ στο 57’.

Με το σκορ στο 1-0 ο Ρήγας είχε νέα ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ένα λεπτό αργότερα ο Γκίκας βρήκε με όμορφη πάσα τον Σέττο, ο οποίος όμως από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να περνά άουτ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένα ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να μην μπουν σε μπελάδες, και από νέα εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπεκατώρου, που άδειασε δύο αμυντικούς και έκανε τη σέντρα, κανείς συμπαίκτης του δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στο 60’.

Από νέα ενέργεια του Μπεκατώρου, λίγο αργότερα, και κεφαλιά του Χαρτσιά, ο Παπαγιάννης δεν είχε πρόβλημα, αλλά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 72’,

όταν από φάση διαρκείας ο Παπαγιάννης κατάφερε να εξουδετερώσει διαδοχικά σουτ, με την μπάλα να φθάνει στα πόδια του Βελέτη, που έστρωσε για τον Κόλλινς και αυτός με προβολή πέτυχε εύκολα το 2-0.

Με την υπόθεση νίκη να έχει κριθεί πλέον, ο Ρήγας δέχθηκε και τρίτο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους πράσινους να κρύβουν την μπάλα με τους Χαρτσιά και Ζυγκερίδη, για να έρθει ο Ντατίδης που σημείωσε το 3-0.

Πλέον η επόμενη έξοδος είναι ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο των κυανόλευκων, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα, του οποίου όμως είχαν επικρατήσει στον α’ γύρο.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 3-0

Γ’ Εθνική – 16η Αγωνιστική

Γήπεδο Αγίων Αναργύρων Άρτας

Σκόρερ: (5’ Καραγιαννίδης, 72’ Κόλλινς, 90’+1 Ντατίδης)

Διαιτητής: Σταματελόπουλος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Κόττορος-Λιόντος (Ηπείρου)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: (Θεοδοσιάδης) Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς (86’ Καψάλης), Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας, (77’ Ζιγκερίδης), Μαζιώτης (51’ Μπεκατώρος), Βελέτης

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής, Μπόρας (60’ Τζοβάρας), Κυπτίου, Γεωργατζής (79’ Καναβός), Χύσα (75’ Τσελεπής), Γκίκας, Σέττος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου