ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την Κυριακή στην Κέρκυρα

την-κυριακή-στην-κέρκυρα-554193

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πίσω του έχει αφήσει ήδη ο Ολυμπιακός τη σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία στην Άρτα κόντρα στην Αμβρακία Κωστακιών με 0-1, καθώς προετοιμάζεται για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από το Βόλο με αντίπαλο τον Αστέρα Πετριτή, το οποίο θα διεξαχθεί τελικά την ερχόμενη Κυριακή, με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ να αναμένεται σήμερα.

Συνηθισμένοι να… «καρδιοχτυπούν» είναι άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, κάτι που επιβεβαιώθηκε και την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Άρτας, καθώς παρά το προβάδισμα των ερυθρόλευκων από το 63’ στο παιχνίδι με την Αμβρακία, τα λεπτά μέχρι και τη λήξη του ήταν βασανιστικά, με τον Κατσούλη μάλιστα να φωνάζει «παρών» σε δύο περιπτώσεις, όπου οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση.

Οι Βολιώτες, με τον Φλίγκο και πάλι στη βασική τους σύνθεση, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους φιλότιμους Αρτινούς, που όμως, όπως οι περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, κλείστηκαν στα καρέ τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την εστία του τερματοφύλακα Βαρέλη.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει έμπειρους παίκτες, ενώ στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα ενισχύθηκε ουσιαστικά, με τη διαφορά τώρα σε σχέση με την αρχή της σεζόν να εντοπίζεται στον άξονα, εκεί όπου έχουν έρθει… πολυεργαλεία. Παρά άλλωστε το γεγονός ότι ο Μούκαμ έμεινε στο Βόλο, ο Μασάντο ήταν και πάλι καθοριστικός σε μία ακόμη νίκη της ομάδας του.

Νίκη ψυχολογικής ανάτασης χαρακτηρίζεται η Κυριακάτικη, αλλά και βαθμολογικής τόνωσης για τους ερυθρόλευκους, που με ικανοποίηση υποδέχτηκαν το στραβοπάτημα του Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος κόλλησε στο 0-0 εκτός έδρας με τον Πιερικό. Κι αυτό γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων για την άνοδο πλέον μειώθηκε στους 2 βαθμούς, με τους πρωτοπόρους Λαρισαίους να έχουν 45 έναντι 43 των δεύτερων Βολιωτών.

Κοιτάζει… Πετριτή

Μια δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη έξοδο περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει τελικά την ερχόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου -και όχι το Σάββατο- τον Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα, για την 16η εξ αναβολής αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για τον 2ο όμιλο. Το αίτημα της ομάδας από την Κέρκυρα βρήκε σύμφωνους και τους Βολιώτες, και έτσι σήμερα Τετάρτη αναμένεται και η επίσημη αλλαγή της ΕΠΟ.

Οι Κερκυραίοι βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση, έχοντας συγκεντρώσει 11 πόντους και έναν περισσότερο από τον ουραγό Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Για αυτό και το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό αποτελεί ματς «ζωής και θανάτου», με τον Αστέρα να θέλει επιτακτικά τους βαθμούς, ώστε να κάνει βήμα σωτηρίας στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, με ενδεχόμενη νίκη μπορεί και πάλι να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Απόλλων Λάρισας φιλοξενείται στο Κίτρος από την Πύδνα, στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ο Τίμος Καβακάς θα παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό στόχο το τρίποντο και μάλιστα… από νωρίς, ώστε το άγχος να φύγει γρήγορα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Το τεχνικό επιτελείο των ερυθρόλευκων γνωρίζει ότι η αντίπαλη ομάδα δε σκοράρει εύκολα (έχει πετύχει 10 γκολ) ενώ δέχεται συχνά γκολ (έχει την χειρότερη άμυνα, με παθητικό 34 τέρματα) και ο Καβακάς με τους συνεργάτες του προετοιμάζονται μαζί με τους παίκτες ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι.

Τιμωρημένοι Χολέβας, Σταύρου

Χωρίς τους Χολέβα και Σταύρου θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα, καθώς είναι τιμωρημένοι. Ο μεν Χολέβας δέχθηκε δύο κίτρινες στο προηγούμενο παιχνίδι και αποβλήθηκε, ενώ ο Σταύρου συμπλήρωσε το όριο των τεσσάρων καρτών και βάσει κανονισμού θα χάσει το παιχνίδι με τον Αστέρα. Έτσι, οι Ντόικιτς και Πότσι, σύμφωνα με τη λογική, θα κληθούν να αντικαταστήσουν στη βασική ενδεκάδα τους δύο τιμωρημένους παίκτες, με τον Καβακά πάντως να προβληματίζεται σχετικά με τους Μούκαμ και Κέρι. Αμφότεροι είναι τραυματίες και τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και πάλι τον Ολυμπιακό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου