ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μετά το 4Χ4 βλέπει… τελικό

μετά-το-4χ4-βλέπει-τελικό-556595

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί μετά από ένα ακόμη παιχνίδι για τη Νίκη Βόλου, η οποία για 4η σερί αγωνιστική πήρε τους τρεις βαθμούς, κερδίζοντας με 4-0 τον Αστέρα Πετριτή… για να ανέβει έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, με στόχο και προσήλωση για ακόμη μία φορά στο παιχνίδι τους, έβγαλαν στο γήπεδο και πάλι τον καλό τους εαυτό και στέφθηκαν νικητές και στην 20η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής με το 4-0 επί του Αστέρα Πετριτή.

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στη συνέχεια, με τη Νίκη Βόλου να έχει υποχρεώσεις τόσο για τον τελικό του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, όπου και θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Καραϊσκάκης στο ουδέτερο γήπεδο των Τρικάλων, όσο και στο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Π. Μαγουλάς που ακολουθεί.

Η αναμέτρηση του κυπέλλου με την ΑΕ Καραϊσκάκης είχε οριστεί για αύριο Τετάρτη, αλλά θα πραγματοποιηθεί μία μέρα αργότερα, μιας και η ομάδα της Άρτας αγωνίστηκε χθες απέναντι στον Τηλυκράτη Λευκάδας, κερδίζοντας με 0-2. Με το παιχνίδι να γίνεται την Πέμπτη, αυτό θα έχει ως συνέπεια και τη μετάθεση της 16ης και εξ αναβολής αγωνιστική, με τη Νίκη Βόλου να φιλοξενεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Φλεβάρη τον Εθνικό και όχι μία μέρα νωρίτερα.

Διώτης με Καραϊσκάκη

Εξάλλου η ΕΠΟ όρισε χθες Δευτέρα και τους διαιτητές των αναμετρήσεων του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και στο παιχνίδι των κυανόλευκων με τους Αρτινούς θα σφυρίξει ο κ. Διώτης. Σημειώνεται πως ο νικητής του ζευγαριού του 1ου ομίλου θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια σε νοκ-άουτ αγώνα το νικητή του 2ου ομίλου και αντίστοιχα εκείνος του 3ου ομίλου το νικητή του 4ου.

Αναλυτικά οι ορισμοί των διαιτητών:

1ος όμιλος

ΑΠΕ Λαγκαδά-Απόλλων Καλ.

Δραγάτης, Γούτας, Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

2ος όμιλος

Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου

Διώτης (Ευρυτανίας), Καλύβας, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

3ος όμιλος

Παναχαϊκή-Αχαϊκή

Γκοβέσης, Τριανταφύλλου, Τσούκας (Αρκαδίας)

4ος όμιλος

Κηφισιά-ΠΟ Ατσαλένιος

Σταθόπουλος, Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής), Τζιλίρης (Πειραιά)

Ξηροφώτος: «Πρώτος στόχος

το πρωτάθλημα»

Για τον πρώτο στόχο, που είναι το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα, ο προπονητής της Νίκης Βόλου Στέφανος Ξηροφώτος, τονίζοντας παράλληλα πως οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι στην ομάδα της Κέρκυρας, ενώ είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν και στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Βολιώτης τεχνικός:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή: «Προερχόμασταν από τρεις συνεχόμενες νίκες, θέλαμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το παιχνίδι, να διευρύνουμε το σερί και να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή. Ήμασταν σοβαροί από το πρώτο λεπτό και παρόλο που είχαμε πάλι την απώλεια ενός πέναλτι και δεν ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, συνεχίσαμε να πιέζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ακόμη πιο πολύ αποτελεσματικοί και ήρθε η επικράτηση. Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, ο οποίος έβγαινε στη αντεπίθεση επικίνδυνα, ήμασταν σοβαροί μέχρι το τέλος κι έτσι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε πει ότι κοιτάζουμε κάθε ματς χωριστά κι αυτό κάναμε. Τώρα, θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Πετριτή και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Για το ματς του κυπέλλου με την Α.Ε. Καραϊσκάκης: «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά η Νίκη ακόμη και φιλικό να παίζει θέλει να κερδίζει, πόσο μάλλον να παίξει στον τελικό κυπέλλου του ομίλου. Εννοείται ότι θα πάμε για τη νίκη, αν θα γίνει το ματς, αλλά πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα».

Για το πρώτο γκολ του Γαρυφαλλόπουλου με τα κυανόλευκα, και τι μπορεί να περιμένει από τον νεαρό επιθετικό στη συνέχεια: «Ο Γαρυφαλλόπουλος είναι ένας νεαρός παίκτης και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, που δουλεύει πάρα πολύ καλά στην προπόνηση. Σιγά-σιγά μπαίνει στην ομάδα, όπως θα μπουν και τα άλλα παιδιά. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνδύασε την πρώτη του συμμετοχή εντός έδρας με γκολ».

Χονδρογιάννης:

«Ιστορικό ματς με τη Νίκη»

Ιστορικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Αστέρα Πετριτή, όπως σχολίασε ο προπονητής των Φαιάκων κ. Γιάννης Χονδρογιάννης, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία φιλική πόλη γιατί έχω περάσει ως νέος από εδώ. Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Στεναχωριέμαι, όπως και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, που τέτοιες ιστορικές ομάδες βρίσκονται σε τόσο χαμηλές κατηγορίες. Ελπίζω βέβαια πως σύντομα θα βρει το δρόμο της. Να ευχηθώ σύντομα αυτή η μεγάλη περιοχή της Ελλάδας, ο Βόλος, σύντομα να έχει εκπροσώπους σε υψηλότερες κατηγορίες.

Εμείς είμαστε μία νέα, άπειρη και ερασιτεχνική ομάδα, η οποία δημιουργείται τώρα. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχουμε παίξει με όλους τους πρωτοπόρους, τους έχουμε δυσκολέψει και κόντρα στη Νίκη μπορώ να πω, ό,τι μέχρι το 70’ ήμασταν μία ανταγωνιστική ομάδα. Μία ομάδα η οποία ψάχτηκε στο γήπεδο, μία ομάδα με καλά τρεξίματα. Ήμασταν μία ομάδα που ήταν και άτυχη σε μερικές στιγμές. Μετά το 70’ η Νίκη επικράτησε ολοκληρωτικά. Μας πίεσε και μας κέρδισε καθαρά. Η διαφορά που χωρίζει τα μπάτζετ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Για το παιχνίδι δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο. Το παιχνίδι αυτό για τον Αστέρα ήταν από αυτά που θα μείνουν στην ιστορία για την περιοχή του Πετριτή. Θερμά συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, θερμά συγχαρητήρια στον συνάδελφο και να τους ευχηθώ, ό,τι επιθυμούν να πραγματοποιηθούν σύντομα».

Συγχαρητήρια σε Τσιοφλίκη

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη Λαρισαία διαιτητή Ανδρομάχη Τσιοφλίκη και τους συνεργάτες της κ.κ. Στάικο και Πατέτσο εξέδωσε η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, μετά την παρουσία τους στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής ανάμεσα στους κυανόλευκους και τον Αστέρα Πετριτή, αναφέροντας: «Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 και ο πρόεδρός της κ. Σάκης Τζήμας, συγχαίρουν τη διαιτητή Ανδρομάχη Τσιοφλίκη και τους συνεργάτες της Κώστα Στάικο και Γιώργο Πατέτσο, όλοι τους από το σύνδεσμο Λάρισας, για την άψογη διαιτησία τους στο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Αστέρα Πετριτή. Θα το τονίσουμε για πολλοστή φορά, ότι τέτοιες διαιτησίες προάγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, το οποίο υπηρετούμε και αγαπάμε όλοι μας!».

Δημολιός: «Είμαστε πεισμωμένοι»

Τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Δημήτρης Δημολιός, με τον νεαρό αριστεροπόδαρο μπακ να αναφέρει πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του πείσμωσαν μετά τη βαριά ήττα από τον Απόλλωνα στη Λάρισα και έτσι έχουν καταφέρει από τότε να φθάσουν στις τέσσερις σερί νίκες. Αναλυτικά σχολίασε:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, όπως είπε και ο προπονητής μου. Ακόμη κι όταν χάσαμε το πέναλτι, η απόδοσή μας συνέχισε να είναι σταθερή όπως ήταν και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος δείξαμε ότι σεβόμαστε και τον κάθε αντίπαλο. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο»

Για την ήττα από τον Απόλλωνα: «Η ήττα αυτή μας πείσμωσε περισσότερο και μέσα στα αποδυτήρια είμαστε όλοι μία οικογένεια, και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε πεισμωμένοι να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου