ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέλουν το βήμα πρόκρισης

θέλουν-το-βήμα-πρόκρισης-564016

Ώρα Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες για τη φάση των «32» του Europa League, καθώς σήμερα θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια, και το θεωρητικά ευκολότερο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» (8μ.μ.) την τουρκική Οσμανλίσπορ, ενώ αρκετά δύσκολη είναι η αποστολή για το ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10.05μ.μ.) ο οποίος θα αναμετρηθεί με τη γερμανική Σάλκε.

Η Οσμάνλισπορ μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση και αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού Europa League, καθώς προκρίθηκε σε βάρος γνωστών ευρωπαϊκών ομάδων. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έχει προϊστορία απέναντι στην αντίπαλό του, αφού την είχε αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League την περίοδο 2013/14. Την πρόκριση στους ομίλους είχε πάρει η Σάλκε, αφού κέρδισε στην Τούμπα με 3-2, ενώ στη Γερμανία οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στη φάση των «32» ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν και γνώρισε δύο ήττες από την Μπενφίκα, χωρίς να πετύχει γκολ. Αναμφίβολα, στην ιστορία του αποτελεί σταθμό η πορεία στο κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1973-74, όταν και προχώρησε έως τον προημιτελικό γύρο, αποκλείοντας τη Λέγκια Βαρσοβίας και τη Λιόν, πριν αποκλειστεί από τη Μίλαν. Από την πλευρά της, η γερμανική ομάδα θα ταξιδέψει 1.700 χιλιόμετρα από το Γκελζενκίρχεν για να δικαιώσει όλους όσοι τη χαρακτηρίζουν ως το φαβορί της αναμέτρησης. Όμως, ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα.

Χωρίς Ιντέγε και Ελιουνούσι

Χωρίς τους δύο τραυματίες, Ιντέγε και Ελιουνούσι, θα υποδεχθεί το βράδυ ο Ολυμπιακός την Οσμανλίσπορ για τη φάση των «32» του Europa League. Η προσπάθεια του ιατρικού τιμ της ομάδας είναι να προλάβουν και οι δύο το ντέρμπι με την ΑΕΚ, και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν.

Όμως προέκυψε κι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Στέφανο Καπίνο ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στον ορθό μηριαίο, και κρίθηκε προτιμότερο να προστατευθεί. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μάριν, καθώς ο Πάουλο Μπέντο προτίμησε και πάλι τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αλλά και τους τρεις νεοαποκτηθέντες. Η αποστολή: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Σισοκό, Σεμπά, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Παρέδες, Ρομαό, Μάρτινς, Βιάνα, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου και Ρέτσος.

ΠΑΟΚ – Σάλκε

Κάποιες από τις σκέψεις του για το σύστημα και τους 11 που θα παραταχθούν απέναντι στη Σάλκε, φανέρωσε ο Βλάνταν Ίβιτς πριν την πρώτη αναμέτρηση για τους «32» στο Europa League. Ο Σέρβος, όπως έδειξε με τις δοκιμές του, προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του για το εναρκτήριο λάκτισμα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γλύκος. Την τετράδα της άμυνας θα επανδρώνουν οι Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή το ρόλο του κόφτη θα έχει ο Χαρίσης και μπροστά του θα είναι οι Σάκχοφ, Τσίμιροτ. Στην αριστερή πλευρά θ’ αγωνιστεί ο Πέδρο Ενρίκε, στη δεξιά ο Τζάλμα Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν υπολογίζει στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, καθώς η Λέγκια, πρώην ομάδα του, συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η φάση των «32»

Επίσης σήμερα ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, και έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Στο πρόγραμμα των αγώνων υπάρχουν αρκετά δυνατά ζευγάρια, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεντ Ετιέν, Βιγιαρεάλ – Ρόμα και Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα. Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΠΑΟΚ-Σάλκε (Γερμανία)

Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ (Τουρκία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Κράσνονταρ (Ρωσία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Άλκμααρ (Ολλανδία) – Λιόν (Γαλλία)

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία)

Ροστόφ (Ρωσία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Γάνδη (Βέλγιο) – Τότεναμ (Αγγλία)

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) – Γκενκ (Βέλγιο)

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Μπεσίκτας (Τουρκία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Ρόμα (Ιταλία)

Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Άγιαξ (Ολλανδία)

Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Ζενίτ (Ρωσία)

*Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23 του μηνός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου