ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να αντιστρέψει …το κλίμα!

να-αντιστρέψει-το-κλίμα-570498

Χωρίς νίκη είναι το 2017 ο Ρήγας Φεραίος, και την Κυριακή παίζοντας με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Βελεστίνο, θέλει να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί και να αντιστρέψει το κλίμα, με μία νίκη που θα «ανεβάσει» και την ψυχολογία της ομάδας.

Ο Ρήγας, παρότι συμπληρώνει δύο μήνες χωρίς νίκη, συνεχίζει να παραμένει σταθερά στην 8η θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει τους ανθρώπους της ομάδας του Βελεστίνου που θέλουν την επιστροφή στις νίκες, ενώ στη συνέχεια θα επιδιώξουν να πάρουν και νίκες εκτός έδρας, κάτι που δεν έχουν καταφέρει ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα!

Τα μόνα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας για το Ρήγα τη φετινή σεζόν είναι στις 2 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Φιλιππιάδα (1-1,66’ πεν. Μιχάλης -21’Γκίκας), από τον Κυριακάτικο αντίπαλο Εθνικό… και στο τελευταίο ματς του 2016 στην Κατερίνη με τον Πιερικό.

Ο Ρήγας έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 11/12/16, όταν κέρδισε στο Βελεστίνο 4-2 την Αμβρακία Κωστακίων… και από τότε είχε το 2016 μια ισοπαλία (1-1) στην Κατερίνη με τον Πιερικό και στο 2017 την ήττα (2-1)από τον Ολυμπιακό στο Βόλο, μια ισοπαλία (0-0) έδρας με τους Μαύρους Αετούς και άλλες δυο ήττες από Διαγόρα Σεβαστής(0-2) στο Βελεστίνο και από τη Νίκη (2-1) στη Νέα Ιωνία…

Η ομάδα του Βελεστίνου, σε 17 παιχνίδια έχει 5 νίκες 4 ισοπαλίες (2 εντός) και 8 ήττες (2 στο Βελεστίνο), έχει πετύχει 24 γκολ με 6 παίκτες (Σέττος 8, Τζοβάρας 6, Γκίκας 5, Κυπτίου 3, Σπαθής, Αλεξίου από 1) κι έχει δεχτεί 28 τέρματα, έχοντας την τρίτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, μετά την Πετριτή και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Για την ομάδα του Ρήγα στο πρωτάθλημα, ο Λάκης Μπακάλης έχει χρησιμοποιήσει 20 παίκτες, με 5 από αυτούς να έχουν συμμετοχή σε όλα (17) τα ματς (Παπαγιάννης, Σέττος, Γεωργατζής, Γκίκας, Χατζηαθανασίου), δύο έχουν παίξει σε 16 (Κιπτίου, Τσελεπής), σε 15 ματς έπαιξαν οι Σπαθής, Βουραζέρης , σε 14 ο Αλεξίου και ο Τζοβάρας, σε 13 ο Γκάγκας και σε 11 ματς ο Λάμπρου.

Σε 10 ματς έπαιξε ο Ζαχαράκης που έχει αποχωρήσει, σε 9 ματς ο Κέβιν Χίσα, σε 7 οι Καναβός και Μπόρας, ο Χατζής σε 2, και οι Γουτούλης και Δημητρίου σε ένα, ενώ μόνο στο Κύπελλο είχαν συμμετοχή ο Τσουμπέκος και ο νεαρός Τσιότρας κάτω από τα δοκάρια… και επίσης οι νεαροί Μπομπότης και Ράπτης.

Η βαθμολογική συγκομιδή στο 2017, μόλις ένας βαθμός σε τέσσερα παιχνίδια, είναι αρνητικό ρεκόρ για το Ρήγα, και η νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Βελεστίνο είναι επιτακτική ανάγκη για να αλλάξει το κλίμα.

Η ομάδα της Φιλιππιάδας έχει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (μια έκτος στην Αμβρακία 1-2 το Νοέμβριο) και εντός έχει κερδίσει την Πετριτή(1-0) ενώ προέρχεται από άνετη νίκη με 3-0 επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Αγωνιστικά προβλήματα για τον προπονητή Λάκη Μπακάλη δεν υπάρχουν, ενώ πέρσι(10/1/16) στο Βελεστίνο ο Ρήγας είχε κερδίσει τον Εθνικό 1-0 με γκολ του Κορέτα, ενώ πρόπερσι, που πάλι ο Ρήγας πήρε ισοπαλία στη Φιλιππιάδα, είχε μείνει σε ισοπαλία και εντός έδρας(19/10/14,( 1-1, 10’Κρεββατάς -72’Μπενίσκος)

Ο Λεωνίδας διαιτητής

Ο Στέλιος Λεωνίδας από την ΕΠΣ Τρικάλων θα είναι διαιτητής την Κυριακή στο παιχνίδι του Ρήγα Φεραίου με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Βελεστίνο για τον 2ο όμιλο (12/2, 15.00) και θα έχει βοηθούς τους Χρήστο Μπάλλα και Χρήστο Αλεξόπουλο, επίσης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου