ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρδιοχτύπησε, αλλά το γύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ντέρμπι της Μαγνησίας με το Ρήγα Φεραίο

καρδιοχτύπησε-αλλά-το-γύρισε-ο-ολυμπι-592440

Δια πυρός και σιδήρου… στο μαγνησιώτικο ντέρμπι ξεπέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου το εμπόδιο του Ρήγα Φεραίου, του οποίου και επιβλήθηκε δύσκολα με 2-1 στο Πανθεσσαλικό, για την 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σ’ ένα όμορφο από πλευράς θεάματος και αγωνιώδες έως το τέλος του παιχνίδι, οιερυθρόλευκοι χρειάστηκε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1, που κράτησε την ομάδα του Βελεστίνου μπροστά στο σκορ έως το 82’, με σκόρερ τον Τζοβάρα στο 28’.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μασάντο σε ανατροπή του Δωματά από τον Τζοβάρα στο 82’ και το πλασέ του Ευθυμιάδη στο 87’ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων, που ξεκίνησαν νικηφόρα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο 2017, ενώ ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μειώνοντας την απόσταση από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας στον 1 πόντο.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών -μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια- είχε ο Ολυμπιακός, με βασικά του όπλα τους «νέους» Μασάντο, Μουκάμ και Ντόκιτς που άρεσαν, με 10 παίκτες αγωνίστηκε ο Ρήγας από το 33’, λόγω αποβολής του Σπαθή, που αποδοκιμάστηκε έντονα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Περίπου 2.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού για να στηρίξουν την ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι του νέου έτους, ενώ η «λύτρωση» από τον Ευθυμιάδη στο 87’ πανηγυρίστηκε έντονα, με αρκετούς να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνονται μια αγκαλιά με τους παίκτες του Καβακά στο φινάλε.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-3-3 και με τους τρεις εκ των πέντε νεοαποκτηθέντων (Ντόικιτς, Μασάντο, Μούκαμ) στο βασικό του σχήμα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου το παιχνίδι, με τον Τίμο Καβακά να παρατάσσει τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια και τους Στουρνάρα, Ζώνα, Ντόϊκιτς, Ιωαννίδη από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Οικονόμου και Σταύρου, ενώ ο Μασάντο κινούνταν σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Από τα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μούκαμ, στ’ αριστερά ο Δωματάς, την ώρα που την επιθετική αιχμή αποτελούσε ο Φλίγκος.

Από την άλλη, για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη, τερματοφύλακας ήταν ο Παπαγιάννης, και στην άμυνα οι Χατζηαθανασίου, Σπαθής στα άκρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκάγκας – Βουραζέρης. Ως ανασταλτικοί μέσοι έπαιξαν οι Αλεξίου – Γεωργατζής, στα δεξιά ο Κυπτίου, στ’ αριστερά ο Γκίκας και στην επίθεση οι Τζοβάρας – Σέττος, στο 4-4-2 για την ομάδα του Βελεστίνου.

Το α’ μέρος

Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε ο Μασάντο, για να διώξουν στο ύψος του πέναλτι οι αμυντικοί του Ρήγα.

Η ομάδα του Βελεστίνου απάντησε μόλις στο επόμενο λεπτό, όταν σε σέντρα του Σπαθή από τα αριστερά, ο Τζοβάρας πήρε την κεφαλιά, που πέρασε λίγα μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Κατσούλη. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με το αναγνωριστικό παιχνίδι να κυριαρχεί. Σουτ πάνω στην κίνηση του Δωματά στο 7’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο πέρασε κάποια μέτρα δίπλα από τα δοκάρια του Παπαγιάννη, ενώ ο Ολυμπιακός που άρχισε να πιέζει πολύ είχε σπουδαία ευκαιρία, δύο λεπτά αργότερα, όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ρήγα, ο Σταύρου έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ, που έδιωξαν με υπερένταση οι φιλοξενούμενοι, ενώ στην εξέλιξή της, η φάση σταμάτησε, καθώς δόθηκε οφσάιντ.

Μια σέντρα που επιχείρησε ο Φλίγκος κατέληξε στον Στουρνάρα στο 11’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεξιά ήταν πολύ άστοχο και δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη. Ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο περνούσε η ώρα, άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος, ενώ αναπτυσσόταν κυρίως από τον άξονα, με τον Μασάντο να έχει αναλάβει ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού των ερυθρόλευκων, εκτελώντας άλλωστε και όλα τα στημένα.

Αξιόλογη φάση για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 18’, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, ο Ζώνας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Οικονόμου τη δεύτερη, στέλνοντας όμως τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Σπουδαία ευκαιρία απώλεσε ο Ολυμπιακός, στο 24’ με το Δωματά να επιχειρεί ένα μονοκόμματο σουτ, που έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης.

Κι ενώ οι ερυθρόλευκοι απειλούσαν συνεχώς, στο 27’ ήρθε το δοκάρι με τον Δωματά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς την αντίπαλη εστία και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο του Παπαγιάννη, για να ακολουθήσει σουτ του Σταύρου. Από την απόκρουσή του, ο Ρήγας βγήκε στην αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας τους γηπεδούχους και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στην κόντρα επίθεση των Βελεστινιωτών, ο Γκίκας έκανε την κούρσα από τα αριστερά πάτησε την μπάλα στον Γεωργατζή και εκείνος τη σέντρα, ο Τζοβάρας πήδηξε στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έγραψε το 0-1, στο 28’. Ο Ολυμπιακός παρά τη ψυχρολουσία, θέλησε να ισοφαρίσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για με τον Φλίγκο, ο οποίος έκανε το σουτ στο 31’, το οποίο όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια, υπό την πίεση του Παπαγιάννη.

Σ΄ ένα παιχνίδι που είχε ανάψει για τα καλά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 33’, όταν ο αρχηγός του Ρήγα Χ. Σπαθής έκανε το σκληρό φάουλ στον Στουρνάρα και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, μέσα σε διαμαρτυρίες, από τον διαιτητή Μπεκιάρη. Ο παίκτης του Ρήγα μάλιστα καθυστερούσε να αποχωρήσει, με τα πνεύματα να οξύνονται στιγμιαία. Στο 38’ ένα καλό σουτ του Μουκάμ έξω από την περιοχή, με τ’ αριστερό, πέρασε εκατοστά άουτ από τα δοκάρια του Παπαγιάννη, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και το σκορ στο 0-1 υπέρ των Βελεστινιωτών.

Το β’ μέρος

Σε 3-5-2 μεταβλήθηκε το σχήμα του Ολυμπιακού στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Τίμος Καβακάς έβαλε στο παιχνίδι τον Ευθυμιάδη, στη θέση του Ιωαννίδη, ενώ αργότερα με την είσοδο του Αναστασίου, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν τα ρέστα τους… για την ανατροπή. Κεφαλιά του Ντόϊκιτς πέρασε άουτ, στο 2’ του δευτέρου μέρους, έπειτα από στημένη μπάλα και στην επόμενη φάση, ένα νέο σουτ του νεοεισελθόντα Ευθυμιάδη πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Οι παίκτες του Ρήγα συνέχιζαν το αμυντικό παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός, όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος, συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πιέζοντας είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα. Σουτ του Μασάντο στο 51’ έδιωξε με γροθιές ο Παπαγιάννης, ενώ δύο λεπτά αργότερα, εκ νέου σουτ του ίδιου παίκτη δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ρήγα.

Νέα σπουδαία ευκαιρία σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό, με τον Μασάντο, που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στην αριστερή κάθετη δοκό του Παπαγιάννη, στο 57’. Κεφαλιά του Ντόικιτς πέρασε λίγο άουτ, στο 60’ έπειτα από σέντρα του Μουκάμ, που στην επόμενη φάση επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Αναστασίου έπιασε ένα σουτ, στο 63’, το οποίο όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Με το χρόνο να πιέζει τους παίκτες του Ολυμπιακού, το άγχος, αλλά και η κούραση βρισκόταν τώρα στα πόδια των ερυθρόλευκων. Σουτ του Αναστασίου στο 71’ απέφερε ένα κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε και πάλι ανεκμετάλλευτο για την ομάδα του Καβακά. Η σωρεία χαμένων ευκαιριών συνεχιζόταν για τους γηπεδούχους, με μία ακόμη κεφαλιά από τον Ευθυμιάδη να καταλήγει άουτ, στο 72’, όπως και του Αναστασίου στο 73’.

Μια σέντρα του Δωματά στο 80’ κατέληξε στον Ευθυμιάδη, το σουτ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά ο Παπαγιάννης, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η υπεροχή του Ολυμπιακού Β. καρποφόρησε.Ο Δωματάς ανατράπηκε από τον σκόρερ του Ρήγα, Τζοβάρα μέσα στην περιοχή, ο Μασάντο ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα. Στο 84’ ο Σέττος από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκίκα έστειλε την μπάλα μόλις άουτ σε κενή εστία και στο 87’ ήρθε το γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τον Ευθυμιάδη.

Η φάση ξεκίνησε με τον Μουκάμ από τα αριστερά, που έβγαλε μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ρήγα και τον Ευθυμιάδη να δοκιμάζει ένα διαγώνιο σουτ από τα δεξιά που βρήκε στόχο, γράφοντας το τελικό 2-1 για τους ερυθρόλευκους.

Τα νεύρα κυριάρχησαν στο παιχνίδι, με τον διαιτητή Μπεκιάρη να καλείται σε πολλές περιπτώσεις να «κιτρινίσει» τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι μεθαύριο Τετάρτη, με αντίπαλο τον Θεσπρωτό και πάλι στο Πανθεσσαλικό, ενώ ο Ρήγας Φεραίος φιλοξενεί τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ- ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 2- 1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Σκόρερ: 82’ πεν. Μασάντο, 87’ Ευθυμιάδης -Τζοβάρας 28’

Κίτρινες: Δωματάς, Στουρνάρας, Σταύρου, Φλίγκος – Βουραζέρης, Αλεξίου, Γκάγκας

Κόκκινη: 33’ Σπαθής (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Βοηθοί: Τακόπουλος, Παπαλίτσας (ΕΠΣ Καρδίτσας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καβακάς) Κατσούλης, Ιωαννίδης (46’ Ευθυμιάδης), Ντόϊκιτς, Στουρνάρας, Ζώνας, Σταύρου (Πότσι 93’), Δωματάς, Οικονόμου (60’ Αναστασίου), Φλίγκος, Μασάντο, Μούκαμ.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου (Καναβός 90’), Κυπτίου, Γεωργατζής (Τσελεπής 91’), Τζοβάρας ( 89’ Μπόρας), Γκίκα, Σέττος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου