ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κληρώνει για τις Βολιώτισσες

κληρώνει-για-τις-βολιώτισσες-597983

Σήμερα στις 12.00 διεξάγεται στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, με το Βόλο να εκπροσωπείται από τους ΑΣ Βόλος 2004 και Μαγνησιακό, τις δύο ομάδες άλλωστε που συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες της πόλης μας θα μάθουν τους αντιπάλους τους σε έναν θεσμό που συμπεριλαμβάνει ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας υποχρεωτικά, αλλά όπως φαίνεται δεν αποτελεί τον πρώτο στόχο για αμφότερες, καθώς το ενδιαφέρον των ανθρώπων τόσο του ΑΣ Βόλος 2004, όσο και του Μαγνησιακού είναι κατά κύριο λόγο στραμμένο στο πρωτάθλημα, με διαφορετικούς στόχους για τον καθένα.

Ο μεν Βόλος 2004 θέλει να τερματίσει μέσα στις δύο προνομιούχες θέσεις που θα τον οδηγήσουν και πάλι στην Α’ Εθνική κατηγορία, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μαγνησιακού κυνηγά την εξασφάλιση την παραμονής της στη Β’ Εθνική όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Τα προβλήματα που οι καιρικές συνθήκες και ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών δημιούργησαν σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα δε θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, με το φετινό πρωτάθλημα να χαρακτηρίζεται ως… τρελό, καθώς οι πολλές αναβολές, οι αλλαγές ημερομηνιών διεξαγωγής και τα γνωστά εμπόδια που ο χώρος συναντά καθημερινά, έχουν αποσυντονίσει την πλειοψηφία των ομάδων που προσπαθούν να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, που για τον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Βόλος 2004 και Μαγνησιακός καλούνται να εμφανιστούν απόλυτα προετοιμασμένοι και έτοιμοι ενόψει των επερχόμενων παιχνιδιών τους, που θα είναι τα πρώτα για το 2017 και… εξ αναβολής, καθώς εκκρεμεί εδώ και καιρό η 5η αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Πλατανιά αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη μία εκ των ουραγών του ομίλου, τις Πιερίδες Μούσες στην Κατερίνη (22/01, 15:00) και θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα, που ακόμη δεν έχει σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Μαγνησιακός του Θοδωρή Κατσαμόρα υποδέχεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, την ομάδα του Μέντεκα Καλαμαριάς (22/01) και αν πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης θα ανασάνει βαθμολογικά, ξεφεύγοντας άλλωστε 5 βαθμούς από έναν εκ των βασικών του αντιπάλων.

Κατσαμόρας: «Μαθημένοι στα δύσκολα»

Από τη μεριά του, ο προπονητής της ομάδας του Μαγνησιακού, Θοδωρής Κατσαμόρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε: «Ο χιονιάς λόγω του οποίου χάσαμε αρκετές προπονήσεις, οι απουσίες που αντιμετωπίσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, τα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, η κούραση αλλά και η γενικότερη διακοπή του πρωταθλήματος για έναν και πλέον μήνα, μας πήγαν λίγο πίσω. Ωστόσο, ο Μαγνησιακός είναι ομάδα που έχει μάθει στα δύσκολα και δεν τα παρατά ποτέ. Εμείς, σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας, παίρνουμε εμπειρίες σε κάθε παιχνίδι και στόχος είναι να αναδεικνύονται συνεχώς νέες παίκτριες, στις οποίες άλλωστε σταδιακά δίνεται και περισσότερος χρόνος συμμετοχής. Στα παιχνίδια που έρχονται για την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε κυρίως από τους αντιπάλους μας θετικά αποτελέσματα ούτως ώστε να μην τεθεί κανένα ζήτημα παραμονής στην κατηγορία».

Πλατανιάς: «Είμαστε μια οικογένεια…»

«Ο ΑΣ Βόλος 2004 είναι μια οικογένεια» επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Πλατανιάς. «Και είμαι πολύ χαρούμενος που εργάζομαι με αυτά τα κορίτσια, κάτω από αντίξοες μερικές φορές συνθήκες. Η διοίκηση, σε πείσμα των καιρών, μας παρέχει αυτά που χρειαζόμαστε και έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το δέσιμο των κοριτσιών, που μας βοηθά να βγάζουμε τις αρετές μας μέσα στο γήπεδο. Πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων και του χιονιού είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, στο οποίο βγάλαμε αρκετά καλά στοιχεία και θεωρώ ότι χάσαμε στις λεπτομέρειες. Από και κει πέρα, αποσυντονιστήκαμε, βάσει και των καιρικών συνθηκών που δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε τις προπονήσεις που θα θέλαμε, ενώ και κάποιες αρρώστιες των κοριτσιών μέσα στην περίοδο των γιορτών μας πήγαν πίσω από θέμα τακτικής. Ευελπιστώ όμως η ομάδα να είναι έτοιμη για τα ερχόμενα παιχνίδια και κύριος στόχος είναι να τερματίσουμε σε μία εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου