ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Βραζιλία τη νίκη, η Β. Κορέα τις εντυπώσεις

η-βραζιλία-τη-νίκη-η-β-κορέα-τις-εντυπώ-505546

Η Βραζιλία ξεκίνησε με νίκη το Μουντιάλ, επικρατώντας με 2-1 της Βορείου Κορέας, η οποία όχι απλά στάθηκε όρθια, αλλά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.
Έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο η «σελεσάο» άνοιξε το σκορ στο 55′ με το φανταστικό γκολ του Μάικον και διπλασίασε τα τέρματά της στο 72′ με τον Ελάνο. Οι Ασιάτες επιβραβεύτηκαν με το γκολ του Γι Γιουν-Ναμ στο 89′ και κατάφεραν να γεμίσουν άγχος τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι κράτησαν το 2-1, πήραν την νίκη, αλλά έχασαν τις εντυπώσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ουσιαστικά δεν δημιουργήθηκε ούτε μια κλασική ευκαιρία για γκολ. Η πιο καλή ήταν το δυνατό σουτ του Μάικον έξω από την περιοχή, με τον Ρι Μιόνγκ-Γκουκ να διωχνεί σε κόρνερ, χωρίς πάντως ιδιαίτερη δυσκολία. Από εκεί και πέρα, επικίνδυνο φάνταζε ανάλογο σουτ του Μπάστος από αριστερά στο 35′, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόντρα σε αμυντικό, όμως λανθασμένα δεν δόθηκε κόρνερ.
Οι Βραζιλιάνοι είχαν αρκετά σουτ που ήταν ιδιαίτερα άστοχα με τους Ελάνο, Μπάστος και Ρομπίνιο, ενώ απείλησαν και οι Βορειοκορεάτες με τους Γιονγκ Τάε-Σε και Χονγκ Γιονγκ-Γιο, αλλά τα σουτ τους δεν ανησύχησαν τον Ζούλιο Σέζαρ.
Ο Μίσελ Μπάστος με εκτέλεση φάουλ στο 51′ απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Βόρειας Κορέας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρομπίνιο είχε άστοχο σουτ στο 53′ και στο 55′ η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ με φανταστικό γκολ του Μάικον.
Ο Ελάνο τροφοδότησε τον άσο της Ίντερ που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, αυτός έκανε σουτ, αν και βρισκόταν πολύ πλάγια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρι Μιόνγκ-Γκουκ φυσικά έχει μεγάλη ευθύνη για το γκολ, καθώς το δέχτηκε στην κλειστή του γωνία και δεν μπορεί να έχει δικαιολογία πως περίμενε σέντρα.
Για πρώτη φορά στο ματς έγινε απειλητικός ο Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος σε αντεπίθεση τροφοδοτήθηκε από τον Ρομπίνιο και μετά από όμορφο κοντρόλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λίγο μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό πλασέ και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Το άγχος άφησε οριστικά τους Βραζιλιάνους στο 72′, όταν ο Ελάνο διπλασίασε τα τέρματά τους με όμορφο διαγώνιο πλασέ από δεξιά μέσα στην περιοχή, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ρομπίνιο.
O Νιλμάρ απείλησε δύο φορές μετά την είσοδό του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ οι Βορειοκορεάτες λίγο έλειψε να φτάσουν στο γκολ στο 86′, αλλά ο Ζουάν πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Γιονγκ Τάε-Σε.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (84′ Ραμίρες), Ελάνο (73′ Ντάνι Άλβες), Κακά (78′ Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο.
Β. ΚΟΡΕΑ: Ρι Μιόνγκ-Γκουκ, Τσα Γιονγκ-Χιόκ, Πακ Τσολ-Γιν, Πακ Ναμ-Τσολ, Ρι Κουάνγκ-Τσον, Ρι Γιουν-Ιλ, Μουν Ιν-Γκουκ (81′ Κιμ Κουμ-Ιλ), Γι Γιουν-Ναμ, Χονγκ Γιονγκ-Γιο, Αν Γιούνγκ-Χακ, Γιονγκ Τάε-Σε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου