ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινάει τη σάμπα η Βραζιλία!!!

ξεκινάει-τη-σάμπα-η-βραζιλία-505559

Στην «μάχη» του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής μπαίνει σήμερα το βράδυ (21:30 ώρα Ελλάδας) ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου την Βόρεια Κορέα, που είναι μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης.
Οταν μία (υπερ-)ομάδα σαν τη Βραζιλία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο πέντε φορές, μία στην Ευρώπη (1958 στη Σουηδία), μία στη Νότια Αμερική (το 1962 στη Χιλή), μία στην Κεντρική Αμερική (το 1970 στο Μεξικό), μία στη Βόρεια Αμερική (το 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες), αλλά και μία στην Ασία (στην Ιαπωνία το 2002), τι πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο από το να κυνηγάει να συμπληρώσει το παζλ με ένα ακόμη τρόπαιο και στην Αφρική.
Φυσικό φαβορί σε κάθε Μουντιάλ, η pentacampeao είναι καταδικασμένη να κυνηγάει την κατάκτηση του τροπαίου και δείχνει ότι έχει στη διάθεσή της κάθε προσόν για να τοποθετήσει στην τροπαιοθήκη της κι έναν έκτο τίτλο. Ακόμη κι αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Ντούνγκα δεν αρέσει στους λάτρεις της αισθητικής, λόγω των αποκλεισμών-σοκ των Ροναλντίνιο, Πάτο, Αντριάνο, Νεϊμάρ, Κλέμπερσον, ο αρχηγός και παγκόσμιος πρωταθλητής του ’94, αφού ξεκαθάρισε ότι στην Εθνική του θα υπάρχει χώρος μόνο για όσους τρέχουν στ’ αλήθεια, κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο από ατσάλι, που δεν αντλεί τη δύναμή του μόνο από την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και από το ασφυκτικό πρέσινγκ, πράγμα πρωτόγνωρο για τη Βραζιλία, ή τις ταχύτατες αντεπιθέσεις.
Σε αντίθεση με προηγούμενα Μουντιάλ και κόντρα στην επιθετική τους φύση, οι Cariocas διαθέτουν, επιτέλους, την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης: τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου (Ζούλιο Σέζαρ), τον καλύτερο δεξιό μπακ (Μαϊκόν), τον καλύτερο σέντερ μπακ (Λούσιο), πίσω από την εξέλιξη των οποίων κρύβεται το σοφό χέρι του Ζοσέ Μουρίνιο, με τους οποίους θριάμβευσε στο πρόσφατο τελικό Champions League με την Ιντερ.
Ο Κάρλος Ντούνγκα αναμένεται να στηριχθεί στο κλασσικό 4-4-2 της «σελεσάο» με τους Μαϊκόν, Λούσιο και Ζουάν να ηγούνται της αμυντικής γραμμής, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού στον γνώριμο ρόλο του στο κέντρο και τους Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο, σε μία από τις καλύτερες επιθετικές τριπλέτες του πλανήτη.
Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Χουν, θα παρατάξει την ομάδα του με αντίστοιχο τρόπο, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα από τα «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου