ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξάνθης: «Η ομάδα έχει πρόεδρο»

ξάνθης-η-ομάδα-έχει-πρόεδρο-675300

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα όσα ακούστηκαν τελευταία περί οφειλών της Διοίκησης Τζήμα προς τρίτους αναφέρθηκε με τοποθέτησή του στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Γιάννης Ξάνθης.

Ο κ. Ξάνθης θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή αναφορικά με όσα έγιναν γνωστά μέσα από το ραδιόφωνο, περί οφειλών του ποδοσφαιρικού τμήματος προς τρίτους, τονίζοντας πως το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει πρόεδρο και ζήτησε απ’ όλους να σταθούν στο πλευρό του κ. Τζήμα, για να προαναγγείλει και την πρωτοβουλία πρόσκλησης ανθρώπων, που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά.

Αρχικά σχολίασε στο Blue Heart FM: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουν να βγαίνουν στο ραδιόφωνο φωνές που κάνουν κακό στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να βρει να πει κάτι κακό κι εγώ μπορώ, όμως για ποιο λόγο να γίνεται αυτό; Τέτοια πράγματα όπως τα χθεσινά (σ.σ. προχθεσινά) δεν πρέπει να βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει, χρωστάει εκεί η ομάδα, χρωστάει εδώ και μάλιστα να πρόκειται για άτομο, που είναι σε διοικούσα επιτροπή άλλου τμήματος του συλλόγου. Φανταστείτε να βγει ο Τζήμας τώρα και να πει πως το τάδε τμήμα χρωστάει εκεί χρήματα».

Για το εάν προτίθεται να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε συνεργασία με τον κ. Ζήση Ντελόπουλο ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Και εδικά αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει πρόεδρο, οπότε και να ενδιαφερόμασταν δεν θα κάναμε οποιαδήποτε κίνηση. Αυτή τη στιγμή, αν αγαπάς τη Νίκη δεν μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία. Ακόμα και να ενδιαφερόμουν, θα περίμενα να τελειώσει η χρονιά, να δούμε πώς θα πάει ο κ. Τζήμας και στο τέλος το συζητάμε».

Για την περίπτωση άλλου ενδιαφερόμενου σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και εάν γνωρίζει κάτι: «Το άκουσα κι αυτό. Ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον επενδυτή. Σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από κανέναν. Κι αν εννοούν προηγούμενες καταστάσεις, θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτό το σενάριο απέτυχε».

Για το πού διαφωνεί με τον κ. Τζήμα: «Διαφωνώ με τον κ. Τζήμα σε πολλά πράγματα. Παράδειγμα διαφώνησα με την εμφάνισή του στην τηλεόραση προχθές (Κυριακή). Όμως αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν θα πρέπει να τον στηρίξουμε. Είναι πρόεδρος της Νίκης και πρέπει να τον στηρίξουμε».

Για εκείνους που έχουν μικροσυμφέροντα: «Είναι αλήθεια πως υπάρχουν μικροσυμφέροντα και ο ένας βάλει εναντίον του άλλου. Το ζητούμενο είναι πως αν δεν μπορείς να κάνεις καλό στην ομάδα, τουλάχιστον μην κάνεις κακό. Αυτοί όχι μόνο δεν κάνουν καλό αλλά κάνουν και κακό στην ομάδα».

Για την πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των δυνάμεων: «Καταρχήν για να υπάρξει μία τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν τάσεις στην ομάδα. Εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τάσεις και μικροσυμφέροντα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας.

Εγώ ξέρω πως αν έρθει κάποιος σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο και με κάνει να πιστέψω πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα, θα παραιτηθώ και θα σηκωθώ να φύγω. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι για το συμφέρον της ομάδας. Δεν σημαίνει πως επειδή εκλέχθηκα πρόεδρος θα καθίσω εκεί εσαεί. Αυτό λέει η λογική.

Εγώ, βάζοντας το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα, δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα γιατί εγώ ξέρω τι έχω κάνει για τη Νίκη. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή για όσα έχω κάνει για την ομάδα.

Εγώ θα πάρω μία πρωτοβουλία μέσω του Ερασιτέχνη και θα καλέσω όλους αυτούς που έχουν διάθεση και που λένε πως αγαπάνε τη Νίκη και την αγαπάνε όχι όταν είναι στα πράγματα αλλά κι όταν δεν είναι. Το θέμα είναι να βοηθάς κι όταν δεν είσαι στα πράγματα κι όχι να εξαφανιζόμαστε μετά. Οποιος αγαπάει τη Νίκη, την αγαπάει και σήμερα και αύριο και μετά από 100 χρόνια. Να έρθουν όλοι και να δούμε πώς μπορεί να βοηθήσει ο καθένας από τη μεριά του. Ολοι μπορούν να βοηθήσουν».

Για όσους βρίσκουν λόγους να γκρινιάξουν:«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες να γκρινιάξουν και είναι για άλλους λόγους. Παράδειγμα λένε, δεν έγινε το γήπεδο. Δεν έγινε το πλαστικό. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το πλαστικό, είμαι μαζί τους. Αλλά απ’ όσο έχω καταλάβει αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πλαστικό, γιατί πέρυσι και πρόπερσι κανένας δεν ενδιαφέρονταν για το πλαστικό. Ενδιαφέρονται να περάσουν μία άλλη γραμμή κι επικαλούνται το πλαστικό και κάθε πλαστικό».

Για τον κ. Τζήμα: «Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Τζήμα, ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να το κάνει το πλαστικό. Έχει χαλάσει 5 ‘’δραχμές’’ για να το κάνει. Υπήρξε άλλη διοίκηση να ασχοληθεί να το φτιάξει το πλαστικό στο βοηθητικό; Επιπλέον κάνει και μία προσπάθεια να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη. Υπήρξε, πρόσφατα κάποιος που να βοήθησε τον Ερασιτέχνη; Πιστεύω πως στο τέλος θα το κάνει το πλαστικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως δίνεις διορίες, αν δεν το κάνεις μέχρι τότε θα πρέπει να φύγεις. Και για να είμαστε ειλικρινείς, στην τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση που πήρε την εντολή να ασκήσει διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, δεν δεσμεύτηκε για κανένα πλαστικό. Εκ των υστέρων ανέφερε ότι θα κάνει προσπάθεια να το φτιάξει».

Για το ενδεχόμενο φυγής του κ. Τζήμα και την αντικατάστασή του: «Δηλαδή αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να τον διώξουμε; Και ποιος θα αναλάβει; Πέρυσι τον Οκτώβριο έφυγα εγώ. Τον Μάρτιο έφυγε ο Βούλγαρης. Τώρα ποιος; Ετσι κι αλλιώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα διοίκησης στο ποδόσφαιρο της Νίκης. Δεν έχει παραιτηθεί ο κ. Τζήμας. Μήπως η αναμόχλευση αυτού του θέματος είναι εκ του πονηρού; Εκδήλωσε ο κ. Τζήμας κάποια διάθεση να αποχωρήσει; Τότε γιατί βγαίνουν κάποιοι και λένε υπάρχει άλλη πρόταση; Πρόταση μπορεί να υπάρξει μόνο αν χηρεύσει η θέση του προέδρου. Τι πρόταση μπορεί να υπάρξει τώρα; Καλό είναι να αφήσουμε την ομάδα στην ηρεμία της και να μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Τζήμας: «Ολα θα γίνουν»

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, κ. Σάκης Τζήμας, φιλοξενήθηκε επίσης στον αέρα του Blue Heart Fm, αναφερόμενος στα όσα «τρέχουν» στο κυανόλευκο στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο, μιας τοποθετήθηκε αναφορικά και με τις επόμενες εκλογές της Ερασιτεχνικής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζήμας σχολίασε: «Χθες (σ.σ. προχθές) έγινε ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κάποιοι αμφισβητούν και αποφασίστηκε να γίνει μία δήλωση για τον άνθρωπο, που στράφηκε εναντίον του τμήματος ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος αυτός προσπάθησε να υποβιβάσει τις ακαδημίες, οι οποίες αριθμούν 114 παιδιά. Μάλιστα, το ίδιο κάνουν και άνθρωποι που μέχρι τον Αύγουστο ήταν συνεργάτες της ομάδας. Αποφασίσαμε ως διοίκηση να μην απαντάμε στις προκλήσεις».

Για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα: «Ολα θα γίνουν. Δεν βιαζόμαστε γιατί υπάρχουν προτεραιότητες. Και το πλαστικό θα γίνει και το βοηθητικό στον ΓΑΙΟΣΕ θα γίνει και ο χλοοτάπητας θα ολοκληρωθεί. Θα το δείτε πως και οι Ακαδημίες θα γεμίσουν παιδιά. Το έχω ξανακάνει και είμαι βέβαιος ότι θα ξαναγίνει. Αν μας βοηθήσει ο καιρός θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και το βοηθητικό στον ΓΑΙΟΣΕ.

Κατά την εκλογή μου δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το γήπεδο. Ομως γίνονται εργασίες στο γήπεδο, για να φτάσουμε να έχουμε ένα γήπεδο όπως δεν το είχαμε ποτέ. Αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που έγινε πέρυσι. Πέρυσι δεν έγινε, κατά τη γνώμη μου, σωστή δουλειά. Φέτος το γήπεδο θα γίνει “πούπουλο”. Θα είναι πολύ πιο μαλακό.

Από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο του πλαστικού, υπήρξαν κάποιες έκτακτες καταστάσεις που ανέβαλλαν την ολοκλήρωση του έργου. Εκρινε η διοίκηση πως έπρεπε να φυλαχθεί ένα ποσό στην άκρη, ώστε να πληρωθεί σταδιακά το χρέος του Ερασιτέχνη και να υπάρχει ρευστότητα για οποιαδήποτε ανάγκη υπάρξει. Ηταν επιλογή μας».

Για τα όσα ακούστηκαν περί οφειλών: «Η διοίκηση τηρεί κατά γράμμα τις συμφωνίες της. Ολα πληρώνονται κανονικά. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά να βγαίνουν και να λένε πως το τμήμα ποδοσφαίρου έχει μία οφειλή; Δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητάμε. Αυτή η διοίκηση δεν έχει τέτοια προβλήματα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα, μία ταχύτατη ομάδα, μία ομάδα που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτή η ομάδα ταιριάζει και στη φιλοσοφία μου. Μπορούμε να την βελτιώσουμε με προσθήκες, είτε τώρα, είτε τον Ιανουάριο. Αν εγώ ξέρω ποδόσφαιρο θα φανεί στην πορεία. Εγώ δεν θα τηλεφωνήσω διαιτητή να μας βοηθήσει, ούτε άλλη ομάδα. Εχουμε μία ομάδα που θα αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέχρι το τελευταίο λεπτό του κάθε αγώνα. Θα μπορούσαμε στον αγώνα με την Ιστιαία στα τελευταία λεπτά να πετάμε την μπάλα στον ΓΑΙΟΣΕ. Δεν το κάναμε, ούτε θα το κάνουμε. Ετσι είναι η φιλοσοφία μας».

Για τον απόντα από τις προπονήσεις Μάριο Παπαδόπουλο: «Στην περίπτωση του Παπαδόπουλου το θέμα είναι οικογενειακό και έχει να κάνει με θέμα υγείας. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ο ποδοσφαιριστής είναι σε επαφή με τον προπονητή κι εμείς θα τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια και η υγεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου