ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλαγμένη η Ελλάδα με Νιγηρία

αλλαγμένη-η-ελλάδα-με-νιγηρία-454315

Μετά την αποκαρδιωτική εικόνα που φανέρωσε η Εθνική Ελλάδος στο πρώτο της ματς στο «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ» και τις μάλλον «περίεργες», ως ένα βαθμό, επιλογές του Οτο Ρεχάγκελ, φαίνεται, πως κόντρα στη Νιγηρία θα αντικρίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα, τόσο ως προς το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί στο ΜπλουμΦοντέιν όσο και ως προς τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το βασικό της σχήμα .Κι αυτό γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να γράψουμε αρνητική ιστορία…

Έντεκα είναι πλέον οι εθνικές ομάδες από τις 75 που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε ισοπαλία. Από αυτή την κατηγορία έφυγε η Σλοβενία με τη νίκη της επί της Αλγερίας, αφού οι Σλοβένοι είχαν αποχωρήσει στην πρώτη τους συμμετοχή το 2002 από τα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας το 2002 με τρεις ήττες από την Ισπανία, την Παραγουάη και τη Νότια Αφρική.

Η Εθνική μας ομάδα, μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα και τις ήττες από Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία το 1994, παραμένει σε αυτή την κατηγορία μαζί με το Ιράκ, το Τόγκο, τον Καναδά, τις Ολλανδικές Ινδίες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, την Αϊτή, το Ζαΐρ και το Ελ Σαλβαδόρ.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Εθνική μας ομάδα είναι η μόνη μαζί με τη Νέα Ζηλανδία (συμμετέχει επίσης σε αυτό το Μουντιάλ) που κινδυνεύουν να… ισοφαρίσουν το αρνητικό ρεκόρ του Ελ Σαλβαδόρ που είναι η μοναδική ομάδα από τις 75 που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση η οποία σε δύο συμμετοχές και έξι αγώνες στη διοργάνωση δεν έχει πάρει ούτε βαθμό.

Η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ το 1970 στο Μεξικό και το 1982 στην Ισπανία. Το 1970 το Ελ Σαλβαδόρ στον πρώτο όμιλο είχε ηττηθεί από το Βέλγιο (3-0), τη Σοβιετική Ενωση (2-0) και από το Μεξικό (4-0). Το 1982 για τον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ της Ισπανίας είχε ηττηθεί με 10-1 από την Ουγγαρία, 1-0 από το Βέλγιο και 2-0 από την Αργεντινή.

Η ουσία είναι ότι αν ηττηθεί και στα δύο ματς που της απομένουν με Νιγηρία και Αργεντινή θα παίξει μαζί με τη Νέα Ζηλανδία για την προτελευταία θέση στην ιστορία των 19 Παγκοσμίων Κυπέλλων πάνω από το Ελ Σαλβαδόρ σε σύνολο 76 χωρών (θα έχει προστεθεί στο μεταξύ και η Σλοβακία που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της)…

Να σημειωθεί επίσης ότι τέσσερα ματς (όσα δηλαδή μέχρι σήμερα και η Εθνική μας) σε τελική φάση Μουντιάλ έχουν ακόμα τρεις ομάδες: η Βόρεια Κορέα σε 1 συμμετοχή (απολογισμός: 1-1-2 και γκολ 5-9), η Αίγυπτος σε 2 συμμετοχές (απολογισμός: 0-2-2 και γκολ 3-6) και η Σλοβενία σε 2 συμμετοχές (απολογισμός 1-0-3 και γκολ 3-7).

Οι αλλαγές

Ο Οτο Ρεχάγκελ προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο να «μετατρέψει» το σύστημα από 4-3-3 σε 3-4-3, μία διάταξη που δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά, μετά τα μπαράζ με την Ουκρανία, τα οποία έστειλαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δίχως αμφιβολία, ο υγιής Μόρας θα είναι στη βασική ενδεκάδα του αγώνα με τη Νιγηρία, την Πέμπτη. Στην αμυντική γραμμή, αναμένεται κι άλλη αλλαγή, με τον Βύντρα να παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Σεϊταρίδη, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στην επίθεση όπου εκτός ο θα είναι ο Χαριστέας, με τη συμμετοχή του Σαλπιγγίδη να θεωρείται δεδομένη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου