ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη με 1 – 0 για την Αργεντινή

νίκη-με-1-0-για-την-αργεντινή-504716

Με νίκη ξεκίνησε η Αργεντινή τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής όπου μετέχει και η εθνική μας ομάδα (το ματς με την Κορέα Σελ.43)
Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε 1-0 της Νιγηρίας στο "Ελις Παρκ" του Γιοχάνεσμπουργκ, με γκολ που πέτυχε ο Γκάμπριελ Χάιντσε στο 6ο λεπτό και έτσι βρίσκεται μαζί με τη Νότια Κορέα στην κορυφή του ομίλου,
Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα η Αργεντινή για να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στη Νιγηρία στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Μουντιάλ. Η «αλμπισελέστε», παρά το γεγονός ότι κατέβασε ταχύτητα, δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Ενγεάμα.
Η Αργεντινή θα μπορούσε να τιμωρηθεί για την επιθετική της φλυαρία, όμως οι «σούπερ αετοί» δεν μπόρεσαν να φανούν αρκετά απειλητικοί και να διεκδικήσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Ότι σχέδια και αν είχε καταστρώσει ο Λαρς Λάγκερμπακ για να σταματήσει τους παίκτες της Αργεντινής, πήγαν «περίπατο» μετά από μόλις έξι λεπτά. Ο Χάιντσε ανενόχλητος έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ, άνοιξε το σκορ και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Μαραντόνα.

Ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» δεν δικαιώθηκε για την προτίμηση που έδειξε στον Ιγκουαΐν, ο οποίος και ξεκίνησε αντί του Μιλίτο στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πιο ψύχραιμος σε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, το σκορ θα είχε πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η Νιγηρία στηρίχθηκε στο αγαπημένο 4-4-2 του Λάγκερμπακ, που όμως αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Ο στόχος προφανής, δηλαδή να χτυπήσει η Νιγηρία από τα άκρα, εκεί όπου θεωρητικά η Αργεντινή έχει πρόβλημα μιας και ο Χάιντσε είναι αργός και ο Γκουτιέρες περισσότερο επιθετικογενής παρά μπακ.

Ο Μέσι μπορεί να μην έπιασε τη «διαστημική» απόδοση που συνηθίζει στην Μπαρτσελόνα, όμως δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους Χαρούνα και Ετούχου και αν δεν έπεφτε πάνω στην καλή μέρα του Ενγέαμα, θα είχε χριστεί σκόρερ από το πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, το θέαμα και ο ρυθμός έπεσαν αισθητά. Οι παίκτες του Μαραντόνα «στρογγυλοκάθισαν» στο 1-0 και δεν έδειχναν διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκο, ενώ οι «σούπερ αετοί» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά από την εστία του Ρομέρο.
Όταν ο κινητήριος μοχλός των νοτιαμερικανών, ο Λιονέλ Μέσι κουράστηκε έλειψαν και οι τελευταίες ελπίδες του κοινού να δει κάτι καλό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Ντι Μαρία (86’ Μπουρδίσο), Βερόν (74′ Μάξι), Ιγκουαϊν (78’ Μιλίτο), Μέσι, Τέβες, Σάμουελ, Μαστσεράνο, Γκουτιέρες.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (75′ Ούτσε), Σίτου, Γιακούμπου, Καϊτά, Αρούνα, Οντια, Ομπίνα (54′ Μάρτινς), Ομπάσι (60′ Οντεμβίγκι), Ετούχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου