ΤΟΠΙΚΟ

Βολιώτικο ντέρμπι με άρωμα γυναίκας

βολιώτικο-ντέρμπι-με-άρωμα-γυναίκας-679131

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το ποδόσφαιρο στα χρόνια της ύπαρξης και ανάπτυξής του θεωρείται ένας κολοσσός υπερθεάματος, που προσφέρει άφθονη συγκίνηση κατά παράδοση στο ανδρικό κοινό, ένας κόσμος που έχει δώσει μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές αγωνίας και εναλλαγής συναισθημάτων στη σύγχρονη ιστορία του αθλητισμού.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ενας λιγότερο ανεπτυγμένος αλλά εξίσου συναρπαστικός κόσμος είναι εκείνος του γυναικείου ποδοσφαίρου. Θύμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, δεν έχει να επιδείξει τις μεγάλες διακρίσεις, βάσει του ταλέντου που υπάρχει. Εχει όμως γερά θεμέλια στους ανθρώπους, που αγωνίζονται για την επιβίωση του και στα κορίτσια, που όταν γνωρίσουν τον κόσμο της «στρογγυλής θεάς», δε θέλουν να εγκαταλείψουν.

Ανθρωποι σαν αυτούς ευθύνονται για την ύπαρξη των δύο Βολιώτικων σωματείων που διασταυρώνουν σήμερα (3 μ.μ. ΕΑΚ Βόλου Τ. Συνετόπουλος) τα ξίφη τους, στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Εθνικής: τον ΑΣ Βόλος 2004 και τον Μαγνησιακό.

ΑΣ ΒΟΛΟΣ 2004

Το φετινό αγωνιστικό ταξίδι του ΑΣ Βόλος 2004 ξεκινά φέτος με έναν και αποκλειστικό στόχο: την επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Με νέο προπονητή το Γιώργο Πλατανιά και με σημαντική ενίσχυση κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ο σύλλογος που απαρτίζεται από πολλές ντόπιες θέλει να ανέβει το πρώτο σκαλοπάτι προς την άνοδο και να μπει με «το δεξί» στη νέα σεζόν.

«Στόχος η άνοδος»

Ο τεχνικός κ. Πλατανιάς, που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει την πρόκληση της ενασχόλησης με το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου μίλησε στον Κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους στόχους της νέας του ομάδας, αναφερόμενος παράλληλα στο σημερινό παιχνίδι με τον Μαγνησιακό:

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον το συμπολίτη Μαγνησιακό. Εξάλλου, εμείς ξεκινάμε μία χρονιά χωρίς πολλά φιλικά παιχνίδια στα πόδια μας και πρέπει να παλέψουμε σε όλο το 90λεπτο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της Νίκης. Θα παίξουμε για το όνομα της ομάδας και θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη».

Για τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του σημείωσε: «Στόχος για εμάς φέτος είναι αποκλειστικά ο πρωταθλητισμός. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι μικρότερος από πέρσι, οι παίκτριες όμως είναι δεμένες μεταξύ τους και θεωρώ ότι και οι νέες προσθήκες θα βοηθήσουν σημαντικά. Κάθε παιχνίδι κρύβει δυσκολίες, πέρυσι η ομάδα κέρδισε στα δύσκολα και έχασε… τα θεωρητικά εύκολα. Πιστεύω κι ελπίζω να τα καταφέρουμε να βρεθούμε στη μεγάλη κατηγορία, στο τέλος της χρονιάς».

Από την πλευρά της η Βάσω Δημητριάδη, η πολύπειρη φορ που επέστρεψε στην ομάδα του ΑΣ Βόλο 2004 για να κλείσει τη λαμπρή της καριέρα τόνισε: «Φέτος γύρισα στην ομάδα που με ανέδειξε και έπαιξα για 12 χρόνια, ώστε να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της, που είναι η άνοδος στην Α’ Εθνική κατηγορία. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι με την ομάδα του Μαγνησιακού, έχουμε δουλέψει πολύ με τα υπόλοιπα κορίτσια και τον προπονητή και θέλουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, ο καλύτερος ας κερδίσει».

Η διεθνής επιθετικός, απηύθυνε κάλεσμα στο Βολιώτικο κοινό να έρθει στο γήπεδο ΕΑΚ να υποστηρίξει αμφότερες τις ομάδες: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση για τη βοήθεια και την ασφάλεια που μας παρέχει. Επιπλέον, θέλω να πω στον κόσμο του Βόλου ότι πρέπει να κάνει το βήμα να ενισχύσει και τις δύο ομάδες με την παρουσία του. Είναι σημαντικό για εμάς να ξέρουμε ότι παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο».

Με τα γνωστά προβλήματα

Στα αγωνιστικά, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με προπόνηση στο βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου η προετοιμασία της ομάδας για το σημερινό πρώτο επίσημο παιχνίδι. Απούσες, οι εδώ και καιρό τραυματίες Βέτσικα, Σύρμου και Κέκου, με τις δύο πρώτες να επιστρέφουν γρήγορα για να ενισχύσουν την ομάδα.

Η προπόνηση κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα και μετά το τέλος της ο προπονητής κ. Πλατανιάς ανακοίνωσε τις παίκτριες που θα είναι στη αποστολή, οι οποίες είναι: Χατζηλαζάρου, Μιχαλακάκη, Γουγούση, Χαρίση, Σταμοπούλου, Λεονταρίτη, Καλαμπούκα, Αβντόλι, Πάσχου, Οικονόμου, Γάτσιου, Γρηγοριάδη, Πούλιου, Δημητριάδη, Γεωργολοπούλου, Βαϊνοπούλου, Τσελίκα, Σταυροπούλου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Θοδωρή Κατσαμόρα ευελπιστεί και φέτος στην άνετη της παραμονή στην κατηγορία, στηριζόμενη ως επί το πλείστο στο βασικό κορμό της ομάδας, αλλά και με τις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις ώστε ο σύλλογος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας, που φέτος μετρά για πρώτη φορά 9 σωματεία.

Η πορεία του Μαγνησιακού για φέτος έχει ήδη ξεκινήσει, με την ομάδα να δίνει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι την προηγούμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου, παραχωρώντας ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Βασίλισσα Θράκης, που έχει τον ίδιο στόχο με το σύνολο του κ. Κατσαμόρα.

«Αντίπαλοι για 90 λεπτά»

Ο κ. Κατσαμόρας στις δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν το παιχνίδι σημείωσε: «Προσωπικά, έχω ιδιαίτερη σχέση με τον Α.Σ. Βόλος 2004, τον θεωρώ ποδοσφαιρικά «παιδί μου». Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι άριστες, κανονίζουμε φιλικά, ανταλλάζουμε παίκτριες και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας, όπως στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, στους άνδρες. Εδώ είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Θα αντιμετωπίσουμε το ματς με τον Βόλο 2004, όπως όλα τα άλλα παιχνίδια. Βρισκόμαστε σε μία χρονική περίοδο, που όλοι χρειάζονται τους βαθμούς και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες, προκειμένου να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Βέβαια, δε μπορώ να κρυφτώ, σίγουρα ο αντίπαλος είναι το φαβορί και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα για εμάς. Εξάλλου, μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε φέτος τις ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους κι όχι εκείνες που θα κάνουν πρωταθλητισμό. Οτιδήποτε πάρουμε από αυτό το παιχνίδι, θα είναι».

Για τον «Α.Σ. Βόλος 2004» κι αν πιστεύει πως μπορεί να πετύχει τους στόχους του υπογράμμισε: «Πρόκειται για κάτι που το εύχομαι γενικά για το καλό του Γυναικείου ποδοσφαίρου μας, όλες οι ομάδες του Νομού να πηγαίνουν καλά. Σίγουρα, η ομάδα μου δεν έχει τις δυνατότητες να βρεθεί στην Α’ Εθνική, αλλά πιστεύω πως ο Βόλος 2004 είναι μια καλή ομάδα, με πολλά κορίτσια από τον Βόλο που είναι ικανή να το κάνει. Το εύχομαι ολόψυχα».

Με απουσίες

Χωρίς τις Σιδεροπούλου, Γιαννακοπούλου, Δερβενιώτη και με αμφίβολη την Κουλοχέρη θα παραταχθεί ο Μαγνησιακός στο παιχνίδι με το συμπολίτη ΑΣ Βόλος 2004.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και οι παίκτριες είναι ετοιμοπόλεμες για το μεγάλο ντέρμπι με το συμπολίτη.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής παίκτριες: Νέστορα, Ζαμπάκα, Μεγαγιάννη, Καλαπαναγιώτου, Καραλή, Παπασακελαρίου, Κουλοχέρη, Ξάνθη, Κωνσταντέλια, Χρυσικοπούλου, Πέτση, Ρουχά, Κατσαβριά, Γιαμαλή, Καραϊσκου, Καραδήμα, Τριανταφύλλου Γαλ., Τριανταφύλλου Κ., Τριανταφύλλου Ευθ., Αδαμάκη, Ζέρβα, Νάνου, Οκίτσι. Πριν από το παιχνίδι, ο τεχνικός κ. Κατσαμόρας αναμένεται να επιλέξει και την τελική 18άδα.

  • Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Α.Σ. Βόλος 2004 και τον Μαγνησιακό θα διευθύνει ο κ. Θωμάς Μπουρουτζίκας της ΕΠΣ Λάρισας με βοηθούς τους κ.κ. Γρηγόρη Δεδικούση και την κα. Δήμητρα Τσακνάκη, επίσης από την ΕΠΣ Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου