ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρεις οι Αργεντίνοι για τον Ολυμπιακό

τρεις-οι-αργεντίνοι-για-τον-ολυμπιακό-504739

Τρεις θα είναι τελικά οι Αργεντίνοι που θα έρθουν για τον Ολυμπιακό Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα, αφού εκτός της συμφωνίας με τον 28χρονο Αργεντινό επιθετικό της Ντεφένσα, Χουάν Μαρτίν, που ήδη ανακοινώθηκε από τη βολιώτικη ΠΑΕ, αναμένονται και άλλοι δυο συμπατριώτες του, που φαίνεται να έχουν αποδεχθεί αρχικά την πρόταση του Ολυμπιακού.
Έτσι τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λίγκα η Αργεντίνικη κοινότητα στο Βόλο θα είναι μεγαλύτερη, αφού ήδη συνεχίζουν ο Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες που στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα εντυπωσίασε στις 25 συμμετοχές του (2.128 λεπτά και 5 γκολ), ο Βιθέντε Αλφρέδο Μόνχε που έπαιξε 28 ματς (2.279’), ανανέωσε το συμβόλαιό του και ο Λεάντρο Άλβαρεζ, που βρίσκεται δυο χρόνια στον Ολυμπιακό και είχε έρθει από την Ταγέρες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην πατρίδα του με τη Σαν Λορέντζο!!!
Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού έπαιξε σε 30 αγώνες (2.556 λεπτά), έχοντας πετύχει κι ένα γκολ και μαζί με τις περσινές συμμετοχές (29) έχει 59 παρουσίες (2 γκολ) με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (και 4 στο κύπελλο), δίνοντας μάλιστα αξιόπιστες λύσεις σε πολλές θέσεις…
Τώρα εκτός του Juan Eduardo Martin , αναμένεται και ο Paolo Daniel Frangipane, αλλά και ένας ακόμη παίκτης που είδε στην Αργεντινή ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Τάκης Γιαννόπουλος.
Ο Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν που πριν 2 χρόνια ήταν και συμπαίκτης με τον Ούμπιντες θα είναι η λύση στη βολιώτικη επίθεση, αφού θεωρείται δεινός σκόρερ και την περίοδο 2007-2008 με τη φανέλα της Εστουντιάντες Μπαΐα ήταν 1ος σκόρερ με 28 γκολ σε 31 ματς, ενώ και φέτος με την C.S.Deportivo Defensa Justicia είχε ένα καλό σερί, σκοράροντας σε έξι συνεχόμενες αγωνιστικές (8 γκολ), ενώ συνολικά πέτυχε 16 γκολ.
Καλές επιδόσεις έχει και ο 30χρονος Πάολο Ντανιέλ Φραντζιπάνε, που είναι μέσος με ευχέρεια στο σκοράρισμα και την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν για την Αλντόσιβι, ενώ έχει αγωνισθεί σε Ντεπορτίβο Εσπάνια, Τίγκρες, Λος Αντες, Ουρακάν Μπελγκράνο, Κάλι και Κρουζ.
Ο Paolo Daniel Frangipane παίζοντας φέτος στη Nasional B. με την Club Atlιtico Aldosivi σκόραρε 7 φορές. Συγκεκριμένα στις 17/9/09 κόντρα στην ομάδα του Μαρτίν την Ντεφένσα (3-1), στις 14/11/09 στο 3-2 με την Ινφαντίλες, στις 23/11 στο 2-1 επί της Φέρρο, στις 28/3 στο εκτός έδρας 1-4 επί της Ντεφένσα, στις 9/4 όταν στο 89΄ πέτυχε το χρυσό γκολ της ομάδας του στο εκτός έδρας 3-4 επί της Τιρο Φεντεράλ και ακόμη στις 13/4 στο 3-1 επί της Σαν Μάρτιν και στις 15/5 στο 3-1 επί της Μπόκα Ούιντος.
Ο τρίτος Αργεντίνος ενδέχεται να είναι ο αμυντικός Santiago Abel Hoyos που αγωνίζεται στη Λανούς και στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Σαν Λορέντζο.
Στο μεταξύ επαφές υπάρχουν και με παίκτες από την Ευρώπη και σχετικά με τον 31χρονο Σλοβάκο αμυντικό Πέτερ Πέτρας, ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο πλευρές θα οδηγούνταν σε συμφωνία, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε λόγω κάποιων δυσκολιών που αφορούν την αμοιβή των εκπροσώπων του. Το θέμα βέβαια δεν έχει κλείσει και αναμένονται νέες διαπραγματεύσεις εντός ημερών. Ο Σλοβάκος δεξιός μπακ -χαφ Peter Petráš που είναι 9 φορές διεθνής έπαιζε πέρσι στη Λέφσκι Σόφιας και έχει θητεία σε Ιντερ Μπρατισλαβας, Ντουμπνίτσα και Σλόβαν στην πατρίδα του και στη Σατούρν στη Ρωσία.
Ανοικτό είναι και το θέμα με τον 24χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικός Χαβιέ Τομά, που έκανε μια πολύ καλή χρονιά με την Τουρ (28 συμμετοχές) με την οποία αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ έχει περάσει και από Γκενιόν και Ροντέν.

Από τον ελληνικό χώρο έχει αποκτηθεί ο Ρίκκα, θεωρείται κλεισμένος ο 24χρονος αμυντικός Βαγγέλης Γκότοβος από τον Οδυσσέα Αναγέννησης, παραμένει το ενδιαφέρον για τον Μπάρκογλου και τα τυπικά απομένουν να καλύψει τη θέση Νο1… ο Ισπανός Χοσέ Μανουέλ Ρόκα του Πανθρακικού…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου