ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Για δεύτερη φορά το 1 – 1 σε πρεμιέρα

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1-1 ήταν το σκορ της πρεμιέρας.

Το 1986 στο Μεξικό (Ιταλία-Βουλγαρία) ήταν η τελευταία φορά, ενώ στις πέντε διοργανώσεις που μεσολάβησαν, στην πρεμιέρα υπήρχε πάντα νικητής.

Αναλυτικά οι πρεμιέρες:

2010 Νότια Αφρική: Νότια Αφρική-Μεξικό 1-1, 2006 Γερμανία: Γερμανία-Κόστα Ρίκα 4-2, 2002 Ιαπωνία/Ν.Κορέα: Γαλλία-Σενεγάλη 0-1, 1998 Γαλλία: Βραζιλία-Σκοτία 2-1, 1994 ΗΠΑ: Γερμανία-Βολιβία 1-0, 1990 Ιταλία: Αργεντινή-Καμερούν 0-1, 1986 Μεξικό: Ιταλία-Βουλγαρία 1-1, 1982 Ισπανία: Αργεντινή-Βέλγιο 0-1, 1978 Αργεντινή:  Δυτ.Γερμανία-Πολωνία 0-0, 1974 Δυτική Γερμανία: Βραζιλία-Γιουγκοσλαβία 0-0, 1970 Μεξικό: Μεξικό-Σοβιετική Ενωση 0-0, 1966 Αγγλία: Αγγλία-Ουρουγουάη 0-0.

Κατά τα αλλά μπορεί ο τερματοφύλακας της Νότιας Αφρικής, Ιτουμελένγκ Κούνε, να πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, αλλά ο κόσμος προτίμησε τον ποδοσφαιριστή που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, δίνοντας το προβάδισμα στους "Μπαφάνα Μπαφάνα", στο ματς με το Μεξικό. Ετσι, τον τίτλο του πολυτιμότερου (MVP) στον εναρκτήριο αγώνα του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε ο 26χρονος Σιπίουε Τσαμπαλάλα, που αγωνίζεται στους Κάιζερ Τσιφς.

 
 
 
 
 
 
Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα να παρακολουθούμε ποδόσφαιρο στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Συνήθως έχουμε συνδυάσει την… μπάλα με βραδινές προβολές με πίτσα και μπίρες και να καθόμαστε αναπαυτικά στους καναπέδες μας. Κι όμως σήμερα η Εθνική Ελλάδος θα μας καθηλώσει μεσημεριάτικα απέναντι από την τηλεόραση. Η εμφάνισή της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
 
 
Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα δίνει το παρών σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το γεγονός αυτό από μόνο του λέει πολλά! Ο Οτο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο μετά από 16 χρόνια. Εβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί της εθνικής ομάδας, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλουν τέλος και στην άσχημη εικόνα που διατηρεί η χώρα στην συγκεκριμένη διοργάνωση, από την πρώτη και τελευταία της παρουσία εκεί το 1994.
Για τους Ελληνες φιλάθλους η εθνική δεν έχει πολλές πιθανότητες. Πιστεύουν στην πλειοψηφία τους ότι μόνο με θαύμα θα μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ενα θαύμα τύπου Euro 2004 όμως το περιμένουν πώς και πώς. Και αυτό δείχνει ότι ελπίζουν. Στην σημερινή πρεμιέρα της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα περιμένουν οι απανταχού Ελληνες μια καλή αρχή. Ο Οτο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είπε χαρακτηριστικά ότι πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η έκπληξη: «Μπορεί η Βραζιλία να έχει την καλύτερη ομάδα, αλλά ποδόσφαιρο είναι και θα έχει και εκπλήξεις». Ολοι οι Ελληνες λοιπόν ποντάρουμε στην έκπληξη για αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ούτως ή άλλως το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκεί ως χώρα, ως λαός, ως ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Και περιμένουμε παράλληλα και την τύχη να μας βοηθήσει.
Απέναντί μας σήμερα θα έχουμε μια ομάδα που το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι τρέχει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που έχουμε βαριά κορμιά στην άμυνα, θα πρέπει όλα να ξεκινήσουν από εκεί. Χρειάζεται να «κόψουμε» τον ρυθμό των Κορεατών και να «καταστρέψουμε» αρχικά το παιχνίδι τους. Και αυτό θέλει υπομονή. Η Εθνική μας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής είναι σίγουρο ότι θα θυσιάσει το θέαμα στην «στρατηγική» και στον «σκοπό»… Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Εκτός αν βρει τους αντιπάλους της σε άσχημη μέρα και καταφέρει να τους «χτυπήσει» κι αλλιώς. Οπότε η κριτική περισσεύει…
Οπως και να ’χει από σήμερα ο Οτο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του αρχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την ξεκινούν από την αρχή, πιστεύοντας ότι θα σβήσουν τις κακές μνήμες. Τώρα αν θα καταφέρουν να τη μετατρέψουν σε παραμύθι και να γίνουν ήρωες, χαρίζοντας σε όλους μας ένα όμορφο όνειρο, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη και στο γήπεδο. Σήμερα όλοι οι Ελληνες στις 2.30 πάντως έχουμε ραντεβού με τη Νότιο Κορέα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ελπίζουμε αυτό το Σάββατο να είναι διαφορετικό και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
 
 
 
 
Λεφτά και πειθώ    
Πολλά χρήματα ξόδεψε ο Αχιλλέας Μπέος για να φέρει τον Μαρτίν στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά η επιτυχία της μεταγραφής οφείλεται και στον Τάκη Γιαννόπουλο. Ο τιμ μάνατζερ της ερυθρόλευκης ΠΑΕ τον είχε δει από το περσινό ταξίδι του στην Αργεντινή και ήθελε να τον φέρει στον Βόλο. Μιλούσε σε όλους για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλά στοιχεία που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Πέρυσι μπορεί να μην τον έφερε, αλλά από πολύ νωρίς τον σκεφτόταν για το φετινό ρόστερ. Και τελικά ο Μαρτίν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. 
 
Για το Μουντιάλ
Προσκεκλημένος στην εκπομπή της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης για το Μουντιάλ ήταν προχθές ο Σάκης Τσιώλης. Με νέο λουκ ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου εξέφρασε τις απόψεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο και για την εθνική μας… Ανανεωμένος και σαφώς πιο ξεκούραστος θα επιστρέψει στον Βόλο στα τέλη Ιουνίου για την προετοιμασία της ομάδας. Μέχρι τότε πάντως σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ανθρώπους του Ολυμπιακού έχει κι άλλα θέματα να λύσει. 
 
Τα δικά του ο ΟΦΗ
Το έχει βάλει πείσμα ο ΟΦΗ να μπορέσει να βγει όπως και να ’χει στη Σούπερ Λίγκα. Ο,τι προσπάθεια και να κάνει όμως η Κρητική ομάδα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκεί με την αξία του και δεν μπορεί κανείς να τον «κουνήσει». Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν οι προσπάθειες των ανθρώπων του… 
 
Ελειπαν…
Από την πανικιώτικη συγκέντρωση έλειπαν και πρόσωπα που θα περίμενε κανείς να τους δει στην κερκίδα. Παλιοί παράγοντες της Νίκης δεν έδωσαν το παρών και αυτό δείχνει την απογοήτευσή τους. Τώρα από ποια ακριβώς πλευρά έχουν απογοητευτεί, δεν μπορεί κανείς να ξέρει. Αλλά χωρίς την βοήθειά τους, η Νίκη δεν μπορεί να ελπίζει και σε αλλαγή.
 
Εξαντλήθηκε η υπομονή
Ανάμεσα στους οργανωμένους και στους υπόλοιπους φιλάθλους μπορεί να υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Οτι και των δυο πλευρών έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Απλά οι λίγο μεγαλύτεροι φίλαθλοι στην ηλικία που δεν παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους και από την αγάπη τους για την ομάδα τα βλέπουν και λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Αυτούς θέλει να συγκεντρώσει ο Γιδόπουλος για να βγάλει συμπεράσματα…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου έχει πληροφορηθεί ο Μετίν;  
 
 
   

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου