ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι σκέψεις του Οτο

οι-σκέψεις-του-οτο-851206

Η απουσία του Μόρα από το αυριανό εναρκτήριο παιχνίδι για την εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ κόντρα στη Νότια Κορέα φέρνει πλέον σε… εγρήγορση τον Οτο Ρεχάγκελ όσον αφορά τα τελικά του πλάνα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Νέλσον Μαντέλα Bay Stadium» του Πορτ Ελίζαμπεθ αύριο στις 2.30 το μεσημέρι.
Ο Γερμανός σκέφτεται όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του, ενώ ήδη πειραματίστηκε αρκετά σε κάποιες θέσεις και ειδικότερα με τον Λουκά Βύντρα. Ο διεθνής αμυντικός καταπώς φαίνεται αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ρεχάγκελ.
Ο «Οθωνας» τον χρησιμοποίησε ως δεξιό στόπερ, πλαισιώνοντας τους Κυργιάκο και Παπαδόπουλο (εξ αριστερών του άσου της Λίβερπουλ). Σε κάποια στιγμή ο Οτο πέρασε τον Βύντρα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με το αντίστοιχο δεξιό να καλύπτεται πάντοτε από τον Σεϊταρίδη και τον Τοροσίδη να περνάει στα χαφ (από την αριστερή πτέρυγα της άμυνας).

Ο Ρεχάγκελ είναι πολύ φυσικό να θέλει γρήγορους παίκτες στα δύο άκρα των μετόπισθεν, υπό την έννοια ότι εκεί δραστηριοποιούνται οι δύο πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές της Νότιας Κορέας. Ο Γι Σουνγκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Τσουνγκ Γιουνγκ Λι της Μπόλτον (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Ως εκ τούτου, οι Σεϊταρίδης, Βύντρα και Τοροσίδης είναι οι τρεις παίκτες που διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα, με τον δεύτερο να «παίζει» πάντοτε και για την τριάδα των μετόπισθεν. Εκεί που ο Κώστας Κατσουράνης είναι πολύ πιθανό να οπισθοχωρήσει δίπλα στον Κυργιάκο και σε έναν εκ των Παπασταθόπουλου ή Παπαδόπουλου. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για την 11άδα για τον Τζιόλη πιθανότατα ή ακόμα και τον Πατσατζόγλου στα χαφ. Τόσο ο Τζιόλης όσο και ο «Πάτσα» δείχνουν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ο Οτο τους έχει στο μυαλό του…
Οσον αφορά στην επίθεση, «παίζονται» πολλά. Από τη χρησιμοποίηση τριών αμιγώς επιθετικογενών παικτών, ήτοι τριών εκ των Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Χαριστέα, μέχρι και την παρουσία του Καραγκούνη στην αριστερή πτέρυγα της γραμμής κρούσης. Αυτό το τελευταίο, πάντως, προϋποθέτει την παραμονή του Κατσουράνη στα χαφ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου