ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σσσσσσσ… αρχίζει το ματς…

σσσσσσσ-αρχίζει-το-ματς-505073

Με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό, ανοίγει σήμερα η αυλαία του Μουντιάλ 2010. Στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, που για τις επόμενες 30 ημέρες θα απασχολήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ και στον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν δύο ομάδες, που θεωρούνται -και αντικειμενικά είναι- αουτσάιντερ στην διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα, καθώς αναμένεται να έχουν την συμπαράσταση δεκάδων χιλιάδων φίλων τους (που σε όσους δεν έχουν συνηθίσει, δημιουργούν άκρως ενοχλητική ατμόσφαιρα με τις γνωστές πλέον, βουβουζέλες). Οι «μπαφάνα μπαφάνα» θέλουν να αρχίσουν νικηφόρα την διοργάνωση που φιλοξενούν και αναμένεται να στηριχθούν στην αμυντική λειτουργία, αφού με δεδομένο ότι αμιγώς ποδοσφαιρικά δεν διαθέτουν κάτι εξαιρετικό, ο Βραζιλιάνος προπονητής, προτιμά το 4-5-1. Εφόσον οι παίκτες της μεσαίας γραμμής και της άμυνας των Νοτιοαφρικανών καταφέρουν να αντέξουν στην σαφώς πιό τεχνική ομάδα του Μεξικού, το «βάρος» θα πέσει στον Κατλέγκο Μφέλα που είναι ο κύριος εκφραστής των αντεπιθέσεων της ομάδας. Οσον αφορά στην 11αδα, ο Παρέιρα προβληματίζεται για μία θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ανάμεσα στον Μασιλέλα και τον Τουάλα.

Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί μπαίνουν στην διοργάνωση με μία ομάδα αρκετά δεμένη, ικανή να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο. Παραμονές του Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και παλιά δόξα του μεξικάνικου ποδοσφαίρου, Χαβιέ Αγκίρε, δήλωσε ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που παρέταξε ποτέ η χώρα του σε παγκόσμιο κύπελλο. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη ο ισχυρισμός του έμπειρου τεχνικού, που προτιμά το επιθετικογενές 4-3-3 και με βασικό «όπλο» τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Ο Αγκίρε αναμένεται να στηριχθεί αρκετά στην εμπειρία του Ραφαέλ Μαρκες στο κέντρο της άμυνας, ενώ θα επιλέξει μεταξύ του Οσόριο και του Σαλσίδο για μία θέση στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας και στους Γκιγιέρμο Φράνκο, Χαβιέ Ερνάντες για μία θέση στην επίθεση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου