ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γάλλος η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού

γάλλος-η-δεύτερη-μεταγραφή-του-ολυμπι-426462

Από τη Γαλλία θα είναι η δεύτερη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού εν όψει της Σούπερ Λίγκα, ενώ θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί η απόκτηση του Αντώνη Ρίκκα από την ΑΕΚ.
Ο Ρίκκα, που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών της Μαρσέιγ πριν έρθει στην Ελλάδα, ήρθε δανεικός στο Βόλο, ενώ η δεύτερη μεταγραφή από τη Γαλλία φαίνεται να υπογράφει για δυο χρόνια…
Ενώ το τελευταίο μεγάλο όνομα που είχε ακουσθεί ήταν αυτό του 29χρονου Γιοχάν Οτκέρ της Σεντ Ετιέν και κάποιων άλλων ξένων που αγωνίζονταν στο Γαλλικό πρωτάθλημα, χθες έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από την οριστική συμφωνία με το Γάλλο αμυντικό Χαβιέ Τομά…
Ο 24χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός Χαβιέ Τομά, έκανε μια πολύ καλή χρονιά με την Τουρ (28 συμμετοχές) με την οποία αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ έχει περάσει και από Γκενιόν και Ροντέν.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας δυο ετών και πως απομένουν μόνο οι υπογραφές για την ανακοίνωση της συνεργασίας, που μάλλον θα γίνει σήμερα, χωρίς να αποκλείεται να τον προλάβει ένας άλλος συμπατριώτης του, που επίσης αναμενόταν χθες στην Αθήνα.
Πάντως ενώ ο Γάλλος στόπερ θεωρείται κλεισμένος, πολύ δύσκολη φαίνεται η απόκτηση του Οτκέρ που αγωνίζεται και ως επιτελικός χαφ, έχει να επιδείξει σπουδαία θητεία στο Σαμπιονά με Λε Μαν, Λοριάν και Σεντ Ετιέν, αφού ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και έχει και υψηλό κασέ.
Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τον Αντρέ Τιτί Μπουένγκο, επιθετικό από την Αγκόλα με μεγάλη θητεία στη Γαλλία, που προτάθηκε στον Ολυμπιακό.
Ο Μπουένγκο ύψους 1.91 παίζει στη Σατορού και έχει περάσει από Κρετέιγ, Γκρενόμπλ, Αμιάν, Κλερμόντ, Τρουά και την Ελβετική Ξαμάξ.
Κατά τα άλλα φαίνεται να έχει ατονήσει το όποιο ενδιαφέρον για τον 30χρονο Αργεντινό μέσο Σέρχιο Χοσέ Μπαστίντα, ο οποίος έπαιζε στην Ααράου, τον 29χρονο διεθνή επιθετικό από το Μάλι Τενεμά Εντιαγέ που αγωνιζόταν φέτος στη Ναντ και τον 26χρονο Σλοβάκο διεθνή ακραίο επιθετικό Φιλίπ Σέμπο της γαλλικής Βαλενσιέν.
Ο Ολυμπιακός φαίνεται να περιμένει και να διατηρεί το ενδιαφέρον για τους Αργεντινούς Χουάν Μαρτίν, Σαντιάγκο Άμπελ Όγιος και τον Ουρουγουανό Πάμπλο Λίμα, ενώ έχει και λύσεις από την Ελλάδα και για τη θέση Νο1… στα υπ’ όψιν είναι πάντα και ο Ισπανός Χοσέ Μανουέλ Ρόκα του Πανθρακικού.
Από την ελληνική αγορά παραμένει το ενδιαφέρον για τον Γιώργο Αλεξόπουλο της ΑΕΚ, που δεν μείνει πάντως ακόμη ελεύθερος, όπως και ο Γιώργος Μπάρκογλου από το Λεβαδειακό που έχει αγωνισθεί ακόμη σε Πανελευσινιακό, Αρη, Ακράτητο, Αιγάλεω, Ξάνθη, Καλαμαριά και Πανιώνιο, ενώ έχει κάνει και 11 ευρωπαϊκά ματς.
Στα υπόψιν ήταν ο 25χρονος αμυντικός χαφ Θέμης Τζημόπουλος του Εθνικού Αστέρα και ο Χρήστος Καλαντζής του Ατρομήτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου