ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γήπεδο και μεταγραφές καίνε τον Ολυμπιακό

γήπεδο-και-μεταγραφές-καίνε-τον-ολυμπ-426462

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την έδρα που θα φιλοξενήσει την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 2010-11 με τους ερυθρόλευκους να αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ. Ο βολιώτικος σύλλογος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλιστεί ως έδρα το Πανθεσσαλικό, ενώ παράλληλα κινείται για την ενίσχυση του ρόστερ με το Γάλλο μέσο Γιοχάν Οτκέρ να ενδιαφέρει.

Ο 29χρονος Γιοχάν Οτκέρ μένει ελεύθερος από την ομάδα της Σεντ Ετιέν και φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ερυθρόλευκων έτσι ώστε να μεταγραφεί στην ομάδα του Βόλου. Η ερυθρόλευκη διοίκηση έχει στρέψει πλέον το στόχαστρό της στη γαλλική αγορά, μιας και ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Αγκολέζου Τίτι Μπουένγκο. Όσον αφορά στον Οτκέρ, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 30 Οκτωβρίου του 1981 στην Ναντ της Γαλλίας και έχει ύψος 1.79, ενώ αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή έχοντας επιθετικές αρετές. Ο Οτκέρ έχει αγωνιστεί σε 151 παιχνίδια της Λε Μαν, έχοντας σημειώσει επτά τέρματα την οκταετία 1998-2006. Από εκεί και πέρα έχει αγωνιστεί επίσης στη γαλλική Λοριάν με την οποία και έχει 33 συμμετοχές, ενώ με την ομάδα της Σεντ Ετιέν έχει παίξει σε 49 αγώνες. Μάλιστα έχει και ευρωπαϊκές συμμετοχές, αφού φέτος αγωνίστηκε και κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την περίπτωση όμως του Οτκέρ φαίνεται να εξετάζουν και άλλες ομάδες, κάτι που κάνει την απόκτησή του ακόμη πιο δύσκολη.

Από την άλλη στους ερυθρόλευκους έχει προταθεί και ο Τίτι Μπουένγκο από την Αγκόλα, ο οποίος έχει ύψος 1.91. Ο Αντρε Τίτι Μπουένγκο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, βρίσκεται από οκτώ χρόνων στη Γαλλία όπου έχει αγωνιστεί αρχικά με την φανέλα της Σεντ Ετιέν, όπου και υπήρξε συμπαίκτης του Οτκέρ, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις Γαλλικές Κρετέιγ, Γκρενόμπλ, Ξαμάξ, Κλερμόν, Αμιέν, Τρουά και τελευταία στη Σατορού. Ταυτόχρονα ήταν και διεθνής με την ομάδα της γενέτειράς του, αποτελώντας μέλος της αποστολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στην Γερμανία το 2006. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως από τη γαλλική αγορά προέρχονται ο Σλοβάκος επιθετικός Σέμπο που ανήκει στην Βαλενθιέν, αλλά και ο Τενεμά Εντιαγέ από το Μάλι, που αγωνίστηκε στην Ναντ και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ψάχνοντας τον άσσο

Η πρώτη μεταγραφή των ερυθρολεύκων ανακοινώθηκε την περασμένη

Τρίτη με την ανακοίνωση της απόκτησης του Αντώνη Ρίκκα. Ο μεταγραφικός πυρετός συνεχίζεται και επειδή μία ενδεκάδα ξεκινάει από τον άσσο ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα τερματοφύλακα που μαζί με τους Κηπουρό και Κολίτσι να απαρτίσουν ένα δυνατό τρίο κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ισπανός Ρόκα είναι μία δοκιμασμένη λύση από την εγχώρια αγορά και τη συγκεκριμένη στιγμή φαίνεται να έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες απόκτησης. Ο Πανθρακικός άλλωστε απέκτησε τον Ανδριόλα από τον Πανιώνιο και αυτό φαίνεται να ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Ρόκα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον

Σλοβάκο Μάτους Κόζατσιεκ, αλλά πλέον ανακοινώθηκε από την Κυπριακή Ανόρθωση.

Μύλος με το γήπεδο

Οσον αφορά στο θέμα του γηπέδου, χθες η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία συνιστά στους φιλάθλους της να μη προβούν σε καμία ενέργεια κατά της Δημοτικής Αρχής και σε καμία ενέργεια που θα βλάψει το κύρος το δικό τους και της ομάδας, καταλήγοντας ότι η ΠΑΕ θα φέρει εις πέρας το θέμα του γηπέδου με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας. Η ΠΑΕ θα κάνει προσπάθεια να κλειστεί το Πανθεσσαλικό για την επόμενη σεζόν, ωστόσο αυτό που κολλάει την υπόθεση είναι η δικαστική διαμάχη της με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για περσινά οφειλόμενα.

Οι οργανωμένοι αναμένεται να πάρουν σήμερα τις αποφάσεις τους σχετικά με τις αντιδράσεις τους και με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Αustrian Boys αναφέρουν: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Με αφορμή τη συνέντευξή Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αλλά και την αλόγιστα αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στο γηπεδικό ζήτημα του Ολυμπιακού μας αλλά και της πόλης μας, καλούμε όλους τους αγνούς φιλάθλους, όλους τους Βολιώτες να δηλώσουν παρών. Αρχικά σήμερα στις 7 μ.μ. στα γραφεία του συνδέσμού μας και έπειτα όλοι μαζί στο συλλαλητήριο, αλλά και στις δραστηριότητες που θα οργανωθούν από τη συντονισμένη δράση του οπαδικού κινήματος, θα πρέπει να δηλώσουμε όλοι το αγωνιστικό μας σθένος». Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνει συλλαλητήριο από τους ερυθρόλευκους φίλους, αντιπροσωπεία των οποίων χθες συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη ο οποίος τους ενημέρωσε για την επίσκεψη που είχε χθες στην ΓΓΑ. Όπως ειπώθηκε στην παρούσα φάση το οικονομικό είναι το θέμα που καθυστερεί την έναρξη εργασιών ανακατασκευής του ΕΑΚ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου