ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με στόχο το πρωτάθλημα

με-στόχο-το-πρωτάθλημα-701323

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με κάθε επισημότητα έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή της Νίκης Βόλου, Στέφανου Ξηροφώτου, από τη Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου των κυανόλευκων, παρόντος του προέδρου Θανάση Τζήμα αλλά και των υπολοίπων μελών που θα πλαισιώσουν τον 40χρονο τεχνικό στο νέο του εγχείρημα.

Ο Βολιώτης προπονητής καλείται να επαναφέρει τη σπίθα στη νέα του ομάδα, τονίζοντας πως η στήριξη του κόσμου θα έρθει μόνο αν οι παίκτες του παρουσιάσουν αυτά που ο ίδιος επιθυμεί, προσκαλώντας τους φιλάθλους να δώσουν την ώθηση.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Θανάσης Τζήμας, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση κατά του πρώην προπονητή της Νίκης, Λεωνίδα Μπίλη, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Αυτά που ακούστηκαν από τον κύριο Μπίλη, σε συνέντευξή του, είναι γελοία.

Ακούστηκαν πολλά αυτές τις ημέρες, μέχρι που ο παλιός μας προπονητής μίλησε για τον κ. Ξηροφώτο, έναν εξαίρετο άνθρωπο, λογιστή, νομικό, με τρομερές δημόσιες σχέσεις και είπε πως βάζει λεφτά στην ομάδα για να είναι προπονητής. Ποιος απαγορεύει σε έναν άνθρωπο που δεν είναι στην Δ.Ε. να βάλει χρήματα σε κάτι που αγαπάει; Πίεζε για τις μηνιαίες δόσεις και τις προκαταβολές, ειπώθηκε κάτι σχετικά με το ταξίδι στην Φιλιππιάδα, σχετικά με την πληρωμή. Δεν είναι δυνατόν να προπονείς μία ομάδα στο Βελεστίνο και να «πετάς αετό». Δεν το ανέχομαι, είδατε πως η ομάδα δεν είχε αρχή και τέλος την Κυριακή.

Για τον κ. Μπίλη, να του απαντήσω και να του πω πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση και πέρσι αποχώρησε από τον περσινό πρόεδρο, που δεν είχε την ίδια παιδεία με μένα, βέβαια, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ την ομάδα και τη βοήθησε».

Για τα μέλη που αποχώρησαν από τη Δ.Ε.: «Οσον αφορά τη Διοικούσα Επιτροπή, είχα αφήσει ορισμένους να χειρίζονται τα έσοδα της ομάδας, τα εισιτήριά της και δεν το έκαναν σωστά. Ολοι σας ξέρετε πως οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα φέτος δεν έρχονται με ένα ποτήρι νερό ή λίγο καφέ. Το μπάτζετ αγγίζει τις 200.000 ευρώ, συν τα έξοδα διαιτητών, μετακινήσεων, τα έργα των γηπέδων κτλ. Τα πάντα είναι πληρωμένα, υπάρχει μία μικρή οφειλή στον κ. Νταόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ για τη στήριξη. Αύριο, μάλιστα, θα μας δώσει και την άμμο, προκειμένου να στρωθεί και το πλαστικό.

Ανθρωποι που ήταν στη Διοικούσα Επιτροπή δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ για αυτήν την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Φάτση, που τάχθηκε υπέρ μου και είπε αυτά που έπρεπε να πει. Ορισμένοι κοιτούν να σπείρουν τη διχόνοια και δεν τα καταφέρνουν. Ευχαριστώ τον κ. Ακτσιαλή που είναι κοντά μου, με στήριξε γιατί αγαπά την ομάδα κι ακολούθησε την λογική. Να ευχαριστήσω, επίσης, τους αποχωρήσαντες. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως νομίζει, η Νίκη είναι ο κόσμος της κι εγώ θα συνεχίσω να είμαι κοντά του. Πριν έρθω στο Βόλο, αυτός ο κόσμος είχε μαύρα μεσάνυχτα. Δεν υπήρχε διαφάνεια παλιότερα, πλέον υπάρχει γιατί δεν κρύβουμε τίποτα».

Για την επιλογή Ξηροφώτου: «Επέλεξα τον κ. Ξηροφώτο για προπονητή, επειδή είναι ένας σκληρός προπονητής και άνθρωπος. Δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ, δικά μου λεφτά και θα είμαι κοντά στον κόσμο που με στηρίζει. Ετοιμάζω μεγάλες εκπλήξεις και όλα αυτά που ακούγονται, διαψεύδονται καθημερινά.

Ο καινούριος προπονητής θα παιδαγωγήσει τους αθλητές μας, είναι επαγγελματίας. Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αλλάζει προπονητές κάθε μέρα. Δεν το είπα στην αρχή του καλοκαιριού, η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό, γιατί αν η ομάδα δε «βγει» φέτος, θα μπει σε περιπέτειες. Οχι πως αν μείνει στη Γ’ Εθνική, θα την εγκαταλείψω. Εδώ θα είμαι και θα τελειώσω και τα έργα», ενώ κλείνοντας ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για την ήττα στο Βελεστίνο, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή του στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Ξηροφώτος:

«Είδα τη φλόγα στους ποδοσφαιριστές»

Από τη μεριά του ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, έθεσε ως στόχο για τη φετινή χρονιά μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αποκαλύπτοντας και το όνομα ενός εκ των δύο Ουκρανών ποδοσφαιριστών, που θα προστεθούν στο ρόστερ, δηλώνοντας αρχικά:

«Καταρχήν, θέλω να παρουσιάσω την ομάδα μου, τον κ. Τσιαντάκη, άμεσο συνεργάτη μου, τον κ. Παλάσκα, γυμναστή που μαζί τελειώσαμε τη χρονιά στη Νίκη πέρσι, τον προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Κοντοβά που ήμασταν μαζί και στον Πύρασο, συν τον κ. Νάκα που έχει ως ειδικότητα την αποκατάσταση και την αξιολόγηση των αθλητών. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να πετύχουμε τους στόχους, που είναι ο πρωταθλητισμός, είναι ξεκάθαρο. Δευτερευόντως θέλω να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, άκρως ανταγωνιστικό. Η ομάδα μας, όπως κάθε ομάδα, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, εμείς θα σταθούμε στα συν μας και θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το σημαντικό είναι πως στην πρώτη μου επίσκεψη στα αποδυτήρια, πέρα από τους ποδοσφαιριστές, που μερικούς δεν τους ήξερα και είδα τη «φλόγα» τους για ποδόσφαιρο. Η Νίκη είναι ένα σύνολο αγαπημένο, τους θέλουμε όλους κοντά μας και κανείς δεν περισσεύει. Στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε όλα τα μέρη του συλλόγου, όχι να τα διχάσουμε.

Δε θα απαιτήσω τη βοήθεια από τον κόσμο, με βάση αυτό που θα δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, θα τον μαζέψουμε στο γήπεδο και θα τον προκαλέσουμε να μας δώσει την ώθηση. Δε θα πω τίποτα παραπάνω, οι παίκτες είναι αυτοί που θα πρέπει να μιλήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη, αυτήν τη στιγμή, χρειάζεται τη σύμπνοια και τη συνεργασία όλων των μερών της ομάδας. Να είμαστε όλοι μαζί».

Για το στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, με βάση τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, δεν υπάρχει αμφιβολία, μόνο η πρώτη θέση μας ενδιαφέρει».

Για την περίπτωση του Ουκρανού ποδοσφαιριστή: «Εχουμε έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν ποδοσφαιριστή εξελίξιμο από την Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία). Επαιξε σε κάποια φιλικά το καλοκαίρι, με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Τσερνομόρετς και είναι παίκτης πάνω από Γ’ Εθνική. Είναι πάνω από 1,90 και αγωνίζεται στον άξονα από το κέντρο και μπροστά. Από κει και πέρα στα υπόψιν βρίσκεται και ο Γιάννης Βέργος».

Στη χθεσινή παρουσίαση το λόγο πήραν επίσης ο ποδοσφαιριστής Κλεβί Κόλα, ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Κοντοβάς, ο βοηθός προπονητή Νίκος Τσιαντάκης, ο γυμναστής Αργύρης Παλάσκας, ο εργοφυσιολόγος Ευάγγελος Νάκας και ο γ.γ. της Δ.Ε. Αντώνης Ακτσιαλής. Αναλυτικά όσα σχολίασαν:

Κλεβί Κόλα: «Με την έλευση του νέου προπονητή, θα αλλάξει η ψυχολογίας μας, αυτό ξέρω εγώ. Κάναμε μια ήττα στο Βελεστίνο, ευελπιστούμε να κερδίσουμε την Κυριακή».

Χρήστος Κοντοβάς: «Ημουν ποδοσφαιριστής αυτής της ομάδας δεκατρία χρόνια και ξέρω καλά τις καταστάσεις. Εύχομαι να τα πάμε καλά, να μη μας πιάσει πανικός, υπάρχουν πολλές αγωνιστικές και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα δουλέψουμε, θα σκύψουμε το κεφάλι και μόνο μέσα από τη δουλειά θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Νίκος Τσιαντάκης: «Είναι μεγάλη μου τιμή να με προτείνουν συνεχώς σε ομάδες, ως βοηθό προπονητών, όπως και που συνεργάζομαι με τη Νίκη Βόλου, για ακόμα μία φορά. Δε θέλω να πω πολλά, εύχομαι να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα την Κυριακή και κατ’ επέκταση να πετύχουμε όλους τους στόχους μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Να ευχαριστήσω τον κ. Ξηροφώτο και τον κ. Τζήμα που με εμπιστεύτηκαν και με επέλεξαν να ανήκω στο τεχνικό τιμ της Νίκης Βόλου».

Αργύρης Παλάσκας: «Πιστεύω πως με δουλειά και πολλή όρεξη, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Για τα εργομετρικά, θα ξεκινήσουν, αν όχι αυτήν την εβδομάδα, στις αρχές της άλλης, θα γίνουν κι άλλα μετά τα Χριστούγεννα και στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι απαραίτητες τέτοιου είδους εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ξέρουμε πού βρισκόμαστε».

Ευάγγελος Νάκας: «Οι εργομετρικές εξετάσεις είναι απαραίτητες, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την ομάδα να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσής της. Είναι σημαντικό να γίνονται κατά περιόδους, προκειμένου να προχωράμε σε ανάλυση της κατάστασης των ποδοσφαιριστών, σε σχέση με την αερόβια ικανότητά τους. Δεν είναι κόπος για τα παιδιά, είναι κάτι απαραίτητο».

Αντώνης Ακτσιαλής: «Είχα το δύσκολο έργο να μπω τις προάλλες στα αποδυτήρια και να μιλήσω στους ποδοσφαιριστές, να προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία τους. Την Κυριακή η ομάδα, με καινούριο προπονητικό τιμ, θα πάει να κερδίσει. Παρακάλεσα όλους τους συνεργάτες του κ. Μπίλη να μην παραιτηθούν, αλλά έτσι είναι η ζωή, τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται. Θα γίνουν κι άλλες κινήσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, άπαντες είναι πληρωμένοι, να το γνωρίζετε αυτό, και η ομάδα θα βαδίσει με τη βοήθεια του κόσμου».

Ζητούν συνάντηση οι οργανωμένοι

Συνάντηση για σήμερα Πέμπτη προγραμματίζουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νίκης Βόλου και συγκεκριμένα, από κοινού, ο Σ.Φ. Blue Club-Θύρα 3 «Π.Ντοκούζης» και ο Σ.Φ. Blue Angels, αηδιασμένοι από την επιπόλαιη και απρεπή συμπεριφορά, απέναντι στην ιστορία και την αξιοπρέπεια της ομάδας μας. Αποφάσισαν να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια για να δώσουν ένα τέλος στον δημόσιο διασυρμό της ομάδας μας, με το ανούσιο και εξευτελιστικό κυνήγι εντυπώσεων. Η άποψή μας είναι ότι τα ζητήματα που προκύπτουν στην ομάδα, πρέπει να λύνονται ενδοοικογενειακά και όχι να γίνονται θέμα για διακωμώδηση του ιστορικού μας συλλόγου.

Καλούμε:

-Τον πρόεδρο και την Δ.Ε. του ποδοσφαίρου (συμπεριλαμβανομένων και των προσφάτως παραιτηθέντων μελών)

-Τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης

-Τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Γ.Σ. Βόλου «η Νίκη»

-Εκπροσώπους της «Λέσχης Φίλων Νίκης»

Στα γραφεία του Ερασιτέχνη σήμερα Πέμπτη 29/9/2016 και ώρα 8 μ.μ., όπου θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν το σύλλογό μας, με την διακριτικότητα και την υπευθυνότητα που μας αρμόζει.

Νικάρα στα δύσκολα, τα εύκολα δεν τα ζήσαμε ποτέ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου