ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητος ο ΣΔΥΒ

ασταμάτητος-ο-σδυβ-701983

Για ακόμη ένα σαββατοκύριακο τα μέλη του ΣΔΥΒ έδωσαν το παρών σε πολλά μέτωπα, τρέχοντας στην Ελλάδα, στην Κύπρο μέχρι και στη Σερβία, σημειώνοντας παράλληλα σπουδαίες επιδόσεις. Αναλυτικά όπως τα κατέγραψε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου:

«Σε πολλά μέτωπα στην Ελλάδα, τη Λευκωσία, ακόμη και τη Σερβία κινήθηκε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και αυτή την εβδομάδα, κάτι που τον καθιστά ως έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Η δυναμική του σωματείου και του αθλήματος ανεβαίνει ασταμάτητα με ταχύτατους ρυθμούς, και καθημερινά νέα άτομα έρχονται στο χώρο και κάνουν τρόπο ζωής το τρέξιμο και τον αθλητισμό. Ετσι λοιπόν το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, τα μέλη του ΣΔΥΒ είχαν τις εξής δράσεις:

Μεγάλη διάκριση για την αθλήτρια του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου Δήμητρα Καραμανώλη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2016 που έγινε στο Νόβισαντ στη Σερβία. Η Δήμητρα Καραμανώλη αναδείχθηκε 3η Βαλκανιονίκης τόσο στον ακοντισμό, όσο και στη σφαιροβολία, συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών που έχει κάθε χρονιά όχι μόνο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνείς αγώνες.

Σε δύο αγώνες στην Κύπρο έτρεξε το σαββατοκύριακο η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Ελένη Πρατσή, και τερμάτισε νικήτρια και στους δύο. Το Σάββατο βγήκε 1η στον Αγώνα Δρόμου 6 χιλιομέτρων στο Δήμο Εγκωμης Λευκωσίας, ενώ την Κυριακή κέρδισε στον βραδινό αγώνα 10 χιλιομέτρων «Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, Τρέχω και περπατώ στον Πεδιαίο ποταμό κάτω από τα αστέρια». Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ελένη Πρατσή έτρεξε επίσης στο Olympic Day Run στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας, και κατέλαβε τη 2η θέση στις γυναίκες.

Την πρώτη θέση στα 10 χιλιόμετρα του Magnathlon 2016 που έγινε την Κυριακή το πρωί στην παραλία του Βόλου κατέλαβε ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου. Στον ίδιο αγώνα ο Κώστας Μαγαλιός ήταν 2ος. Στον αγώνα 1,000 μέτρων εφήβων νικητής τερμάτισε ο Χρήστος Τσαμασιώτης του ΣΔΥΒ. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν επίσης οι Τάσος Παπαδήμας, Γιάννης Κυριαζής, Λίνος Βίγκλας, Βασίλης Χαλκιάς, Απόστολος Νέος, Γιάννης Παπαλεξάνδρου, Αλέξανδρος Παπαλεξάνδρου. Ακόμη στους αγώνες κολύμβησης που έγιναν το Σάββατο, μετείχαν στα 2.500 μέτρα ο Αλέξης Παπαλεξίου και στα 1.000 μέτρα ο Γιάννης Μελαχροινάκης.

Ο 4ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος 2016 έγινε την Κυριακή στη Λιβαδειά. Στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξε ο Νίκος Ιωάννου. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Μιχάλη Καλομοίρη που μετείχε στον αγώνα, και εκπροσώπησε με ακόμη 4 αθλητές – αθλήτριες την Ελλάδα στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο Νίκος Ιωάννου το προηγούμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου διέσχισε το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, μια αξέχαστη εμπειρία για όσους μετείχαν στην πορεία που οργάνωσε ο ΕΟΣ Κυριακίου.

Στο «Αθλητικό Απόγευμα στο Καστράκι 2016» στα Γρεβενά, αγώνας βουνού 11.500 μέτρων, έτρεξε το Σάββατο το απόγευμα η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Αναφορικά με τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χιλιομέτρων που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, σημειώνεται ότι έτρεξαν και οι Νίκος Βανικιώτης, Τόνια Τσιρογιάννη που δεν είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη δημοσίευση. Ετσι οι συμμετοχές του συλλόγου σε αυτό τον αγώνα ήταν συνολικά 36.

Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοσίας

Την Τετάρτη 5/10/2016 και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοσίας. Η φλόγα θα ξεκινήσει με το άναμμα του 1ου βωμού από τη συμβολή των οδών Γ. Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη (πάρκο Ρήγα Φεραίου), ενώ στη συνέχεια θα γίνει η μεταφορά της κατά την παραλιακή έως το Νοσοκομείο Βόλου όπου και θα ανάψει ο 2ος βωμός. Στη συνέχεια επιστρέφει στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου θα απευθυνθούν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση με μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια και θέμα την Ανθρωπιά, από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα».

Σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, o Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα υποστηρίξει τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τη συμμετοχή των αθλητών του. Η ώρα προσέλευσης όσων αθλητών του συλλόγου επιθυμούν να συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία, είναι στις 18.00 (οδός Γ. Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη).

Αυτή την εβδομάδα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα τρέξει στα Φάρσαλα, στον 4ο Αχίλλειο Ημιμαραθώνιο Αθλο, με ιδιαίτερα πολυπληθή συμμετοχή 77 αθλητών: 28 στον Ημιμαραθώνιο, 39 στον αγώνα 5200 μέτρων, 10 στα 1.000 μέτρα παιδιών. Την επόμενη βδομάδα θα ακολουθήσει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης με 28 παρουσίες του ΣΔΥΒ. Οπως πάντα, το σημαντικότερο γεγονός μαζικού αθλητισμού για τη χώρα μας για οποιοδήποτε άθλημα αποτελεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας. Η διεξαγωγή του αγώνα πλησιάζει, καθώς θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου και οι ετοιμασίες των διοργανωτών είναι πυρετώδεις. Στην 34η χρονιά διεξαγωγής του αγώνα ο ΣΔΥ Βόλου θα έχει παρουσία για ισάριθμη φορά, τώρα μάλιστα με νέο ρεκόρ συμμετοχών, για πρώτη φορά τριψήφιο. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν λόγω της μεγάλης ζήτησης από όλο τον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό και 117 δρομείς θα εκπροσωπήσουν τον σύλλογο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Στις 9 Οκτωβρίου θα γίνει ο φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα στην παραλία της πόλης μας, και ο ΣΔΥ Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν καθώς ο αγώνας γίνεται για ιερό σκοπό. Στις 16 Οκτωβρίου θα γίνει ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και 1.000 και 500 μέτρων για παιδιά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421071770 ή 6994583137 Κυριαζής Κώστας, 6983512170 Τσούκας Νίκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία με ώρα εκκίνησης 9:00 από το 1ο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου προς καταρράκτες Μακρυράχης και επιστροφή. Διάρκεια πορείας 3:30 ώρες περίπου. Πληροφορίες για την πεζοπορία – Σταθάκης Κυριάκος 6977652722.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τις καλύτερες ευχές του στα εκλεκτά του μέλη Αγαθή Λαμπροθανάση, Θάνο Γουλομήτρο, που ενώθηκαν στον Αλμυρό με τα δεσμά του γάμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου