ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Επανήλθε με πανελλήνια πρωτιά ο Βασίλης Ζαχείλας        

Μετά από εννιά χρόνια αποχής από επίσημους διαγωνισμούς ο Βολιώτης body-builder Βασίλης Ζαχείλας επανήλθε στην κανονική κατηγορία βαρέων σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 29 Μαΐου στην Κατερίνη. Ο Ζαχείλας πήρε την πρωτιά μεταξύ 86 αθλητών, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, ένα στην κατηγορία του και ένα στο γενικό σύνολο. Η επιτυχία του Βολιώτη αθλητή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στην κανονική κατηγορία, όπου συμμετείχε, ο μέσος όρος ηλικίας των διαγωνιζομένων ήταν 27-28 χρονών τη στιγμή που ο Ζαχείλας διανύει ήδη το 47ο έτος της ηλικίας του! Αυτό καταδεικνύει την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά για τον εαυτό του που ένιωθε ο Βολιώτης body-builder, καθώς δε συμμετείχε στην έξτρα κατηγορία που είναι για τους «μεγάλους» ηλικιακά, αλλά προτίμησε να διαγωνιστεί μαζί με το «νέο αίμα» του χώρου. Τους αγώνες παρακολούθησαν περίπου 150 Βολιώτες φίλαθλοι, υποστηρικτές του Βασίλη Ζαχείλα.

Ωστόσο η επάνοδος του πολυνίκη body-builder δε σταματάει εδώ. Το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιουνίου, ο βετεράνος αθλητής, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό Μίστερ Υφήλιος, ο οποίος θα διεξαχθεί στους πρόποδες του Mediteranian στην Κατερίνη, όπου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα συμμετέχουν αθλητές από συνολικά 39 χώρες με παράδοση στο χώρο.       

 
 
 
 
 
      
Γυναικείο ποδόσφαιρο… Ημασταν και εμείς ανάμεσα στους θεατές που βρέθηκαν την Κυριακή στο ΕΑΚ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Βόλος 2004 με τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστική εικόνα, προς το τέλος του αγώνα που έχουν ξεκινήσει τα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε παίκτριες και παράγοντες: Ενας πατέρας παίρνει εσπευσμένα το παιδάκι του και φεύγει από το γήπεδο ώστε να μην δει όλα αυτά τα έκτροπα και του έχει «κλείσει» με τα χέρια του τα αυτάκια του για να μην ακούσει όλα αυτά τα «γαλλικά».
 
 
Την απάντηση που θα μας δώσει η πλειοψηφία; Τη γνωρίζουμε… Γιατί είστε τόσο υπερβολικοί; Στο γήπεδο πήγατε να παρακολουθήσετε αγώνα ποδοσφαίρου. Από πότε όμως κάτι τέτοιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όποιος δηλαδή αποφασίσει να πάει στο γήπεδο θα γίνει μάρτυρας παρόμοιων γεγονότων.
Η σπίθα που άναψε το φυτίλι ήταν μια άσεμνη χειρονομία που έκανε παίκτρια του ΠΑΟΚ προς τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας. Μια χειρονομία που ειλικρινά ούτε άνδρες παίκτες δεν την έκαναν στο γήπεδο. Μερικά μπουκάλια έπεσαν από την εξέδρα των γηπεδούχων και σιγά – σιγά ξεκίνησαν όλα… Οι εικόνες που μας έμειναν από αυτό το ματς; Εκτός από τον θαυμασμό για ορισμένες παίκτριες, αφού θα ήταν άδικο να τις βάλουμε όλες στο ίδιο καζάνι. Η παίκτρια του ΠΑΟΚ κάνει την χειρονομία στην κερκίδα, τα μπουκάλια πέφτουν βροχή στον πάγκο, το αντιαθλητικό χτύπημα σε παίκτρια του Βόλος 2004 που επέφερε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή, το βρίσιμο μεταξύ των παικτριών και οι αντεγκλήσεις, αθλήτριες να φτύνουν μέσα στο γήπεδο (δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις γυναίκες να κάνουν κάτι τέτοιο) και στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα… Λίγο πιο πίσω από το κέντρο του γηπέδου δυο παίκτριες μια του ΠΑΟΚ και μια του Βόλος 2004 έχουν πιαστεί στα χέρια και χτυπιούνται μεταξύ τους, δείχνοντας τις ικανότητές τους και στο άθλημα της πάλης και τα επεισόδια γενικεύονται. Παίκτριες πετάνε μπουκάλια, σημαδεύοντας η μία την άλλη, άσεμνες χειρονομίες, άσεμνες κουβέντες και οι φίλαθλοι, που ευτυχώς δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι…
Αλήθεια, αυτό είναι αθλητισμός; Αυτό είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο. 
Οταν δεν δίνουν το παράδειγμα οι ίδιοι αγωνιζόμενοι, οι παράγοντες και οι προπονητές, ας μην έχουμε απαιτήσεις να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας στην κερκίδα…
Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι τι εξήγηση μπορεί να έδωσε για όλα αυτά ο πατέρας στο τρομαγμένο παιδάκι του. Μάλλον θα πίστευε ότι επειδή πήγε να δει γυναικείο ποδόσφαιρο, θα περνούσε ένα ευχάριστο απόγευμα. Σίγουρα το μετάνιωσε. 
 
 
 
 

 

 

 «Βολιώτικη» παρουσία στο μπαράζ 

«Βολιώτικες» παρουσίες υπήρχαν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης το Σάββατο το απόγευμα. Συγκεκριμένα το μπαράζ ανόδου για την Β’ Εθνική, μεταξύ του Βύζαντα και των Τρικάλων που βρήκε νικητές τους Θεσσαλούς, παρακολούθησαν από πλευράς Ολυμπιακού ο Αχιλλέας Μπέος και ο Τάκης Γιαννόπουλος και από πλευράς Νίκης Βόλου ο Στράτος Γιδόπουλος. Μάλιστα από το σύνδεσμο φιλάθλων των Αθηνών υπήρξαν εκπρόσωποι που βρέθηκαν στις κερκίδες για να στηρίξουν τα Τρίκαλα λόγω των καλών σχέσεων που διατηρούν μεταξύ τους οι οργανωμένοι οπαδοί των δυο ομάδων. 

 
Σε κυκλοφορία τα διαρκείας
Σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα για την ώθηση των πωλήσεων να ανακοινωθεί αυτές τις μέρες και κάποια μεταγραφή από τους διοικούντες την ΠΑΕ. Αλλωστε φέρεται συμφωνίες ότι υπάρχουν ήδη, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας προς το παρόν δεν προχωρούν σε ανακοινώσεις και επίσημες τοποθετήσεις. Σίγουρα είναι θέμα τακτικής, αλλά αφού ξεκινά η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία και για τις ανακοινώσεις μεταγραφών.  
 
Το σύνθημα που ενώνει
Το μόνο σύνθημα που ένωσε τους Austrian Boys και τους «Βολιώτες» ΠΑΟΚτζήδες στο παιχνίδι του γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ του Βόλος 2004 και του Δικεφάλου του Βορρά ήταν αυτό ενάντια στην Λάρισα και την ΑΕΛ. Είναι η μόνη στιγμή που όλοι οι Βολιώτες γίνονται «ένα»… 
 
Απαράδεχτοι
Απαράδεχτο θεωρούμε πως είναι το γεγονός να παίζει ομάδα της πόλης σου για τον τίτλο και εσύ να υποστηρίζεις με 20 άλλους το φιλοξενούμενο συγκρότημα, ως σύνδεσμος του Βόλου. Αντί να προασπίζεσαι τα συμφέροντα της πόλης σου, βρίσκεσαι απέναντί της.
 
Αλλαγή στο κάμπινγκ
Το Νικιώτικο κάμπινγκ που διοργανώνουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, δεν θα γίνει τελικά στο Μικρό στο Πλατανιά. Ομως οι υπεύθυνοι ετοιμάζονται να το πραγματοποιήσουν στη Μελανή. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες για τις λεπτομέρειες, ενώ θα κυκλοφορήσουν και σχετικές αφίσες στη Νέα Ιωνία για τη διαφήμισή του.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Μπορεί ο Ερασιτέχνης της Νίκης να δώσει την λύση σε όλα αυτά που συμβαίνουν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου