ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Του χρόνου καλύτεροι»

του-χρόνου-καλύτεροι-504689

Ο Λάκης Μπακάλης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δη της Μαγνησίας, γνωρίζουν τη χρόνια πορεία του τόσο ως παίκτη, όσο και ως προπονητή και τις επιτυχίες που έχει καταφέρει να διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια. Με αφορμή λοιπόν την πολύ καλή φετινή πορεία της ομάδας του, τον Πύρασο, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο, του ζητήσαμε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη γεμάτη… μπάλα.
 
 
-Κύριε Μπακάλη, φέτος ο Πύρασος πραγματοποίησε μια πολύ αξιόλογη πορεία στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Ως πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας είστε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα;
 
Η φετινή χρονιά είναι πετυχημένη, καθώς καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα τόσο στην αμυντική λειτουργία της, όσο και στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Φυσικά όμως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
 
 
-Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα; Πήγε κάτι λάθος σε σχέση με αυτά που περίμενε το τεχνικό τιμ;
 
Λόγω του φόρτου των υποχρεώσεων κοντά στον Ιανουάριο, που έπεσαν και τα παιχνίδια του κυπέλλου, αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές αλχημείες στην ομάδα προκειμένου οι παίκτες να διατηρηθούν αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο «φρέσκοι». Κάποιες φορές ίσως να το πληρώσαμε αυτό, αλλά επειδή είχαμε κάνει καλή συγκομιδή βαθμών στα πρώτα παιχνίδια, δεν μας στοίχισε και ήμασταν άνετοι μέχρι τέλους. Θα μπορούσε ίσως να γίνει καλύτερη διαχείριση του υλικού, γεγονός για το οποίο ευθύνομαι εγώ.
 
 
-Αναφερθήκατε στο Κύπελλο. Πόσο περίεργο ήταν το συναίσθημα να αντιμετωπίζετε στον τελικό και να κερδίζετε τελικά την ομάδα της γενέτειράς σας το Ρήγα, στον οποίο ζήσατε πολύ σημαντικές στιγμές, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής;
Το κύπελλο το θέλαμε πολύ. Τόσο η διοίκηση και οι παίκτες αλλά κι εγώ προσωπικά. Ωστόσο τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και περίεργα. Δε μπορεί να το καταλάβει κανείς, αν δεν το ζήσει. Μπορεί να ζούμε σε άλλες εποχές, ωστόσο εγώ παραμένω ρομαντικός και τρέφω συναισθήματα για κάποια πράγματα που έχουν αξία για μένα. Η προετοιμασία όλης της εβδομάδας αλλά περισσότερο οι στιγμές στον πάγκο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρες. Σεβάστηκα την ομάδα του Ρήγα, αλλά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που κατακτήσαμε τελικά το τρόπαιο.
 
 
-Η νέα χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη. Ποιοι είναι οι στόχοι; Μπορεί ο Πύρασος να πάει παραπάνω;
 
Σίγουρα. Ωστόσο πρέπει να βελτιώσουμε τη διάρκειά μας και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως στα τελευταία παιχνίδια, που ήταν αδιάφορα βαθμολογικά, όπου ήμασταν αρκετά «χαλαροί». Βήμα-βήμα και με πολύ δουλειά μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Δε θέλω να προτρέχω καθώς τη νέα χρονιά μπορεί να αλλάξει η μορφή του πρωταθλήματος, με περισσότερες ομάδες να υποβιβάζονται και θα πρέπει να προσαρμοστούμε.
 
-Προβλέπεται ενίσχυση του ρόστερ για να επιτευχθούν οι στόχοι της νέας χρονιάς;
 
Μεταγραφές θα γίνουν. Ωστόσο δεν είμαι υπέρ των θεαματικών αλλαγών. Δε μου αρέσει να χαλάνε οι ομάδες. Θα κάνουμε κάποιες προσθήκες νεαρών ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών, 5 ή 6 στον αριθμό, ενώ θα ήθελα και τον ερχομό 2-3 πιο έμπειρων παικτών, με τον κορμό όμως να παραμένει ο ίδιος. Μην ξεχνάμε ότι από πίσω υπάρχει και μια πολύ αξιόλογη ακαδημία, η οποία με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Χατζάκο, βγάζει πολλά ταλέντα. Είμαστε επικεντρωμένοι και σε αυτό το κομμάτι.
 
 
- Ποια ακριβώς όμως είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει ο Λάκης Μπακάλης να έχουν οι ομάδες του; Οι παίκτες που θα έρθουν θα συμφωνούν με τη φιλοσοφία της ομάδας και ειδικά με του Λάκη Μπακάλη;
 
Δε θέλω να πω αν εφαρμόζω επιθετικό ή αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Μου αρέσει η ομάδα να έχει καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές. Το σημαντικό για μένα είναι να συμμετέχουν πολλοί παίκτες στις φάσεις. Το ότι μπορεί να παίζεις με έναν μόνο επιθετικό δε σημαίνει ότι παίζεις αμυντικά. Αν οι εντολές που δίνεις στα μπακ και στους ενδιάμεσους είναι να ανεβαίνουν, όπως λέμε, μπορεί να «γεμίσεις» την αντίπαλη περιοχή με 4 ή 5 παίκτες. Σημασία έχει ολόκληρη η λειτουργία της ομάδας. Οι παίκτες κάνουν το σύστημα, ωστόσο πρέπει να προσαρμόζονται και να πειθαρχούν πάνω σε κάποιες βάσεις. Προσωπικά οι παίκτες που θα έρθουν θέλω να είναι όπως λέμε πολυεργαλεία. Τέτοιου είδους παίκτες μου αρέσουν.
 
-Πώς διαχειρίζεται ο Λάκης Μπακάλης τα αποδυτήρια; Υπάρχουν κάποια «δόγματα» που ακολουθεί;
 
Το μόνο που μου αρέσει και θέλω να υπάρχει είναι η πειθαρχία. Είμαι δίκαιος με τους παίκτες καθώς τους κάνω εξ αρχής γνωστά τα «θέλω» μου και τις απαιτήσεις μου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μέσα στη χρονιά. Δεν είμαι αυστηρός εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Προτιμώ να γίνομαι κατανοητός κάνοντας τον κάθε παίκτη να καταλαβαίνει απλά το λάθος του. Το παν είναι ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοεκτίμηση μεταξύ προπονητή και παικτών. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στα αποδυτήρια κάθε ομάδας και ειδικά της δικής μας.
 
-Κλείνοντας, τι θα μπορούσε να επισημάνει ο Λάκης Μπακάλης για την ομάδα της γενέτειράς του, το Ρήγα, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ως αντίπαλος την ερχόμενη σεζόν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα;
 
Κατ’ αρχάς θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρήγα για την άνοδό της και να της ευχηθώ καλή πορεία. Δε θέλω να φανώ συμβουλάτορας ή να το παίξω παντογνώστης και να συμβουλεύσω την ομάδα. Το μόνο που θα επισημάνω και θα πρέπει να ακολουθήσει όχι μόνο ο Ρήγας αλλά και η δικιά μας ομάδα και γενικότερα αν θέλετε οι ομάδες της περιοχής, είναι να κοιτάξουν τα νέα παιδιά, διότι ειδικά η κατηγορία της Δ’ Εθνικής απαιτεί τέτοιους παίκτες, νέους, αλλά ταυτόχρονα τους δίνει και την ευκαιρία να αναδειχθούν.
 
 
*Ο Λάκης Μπακάλης θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί ιδιαίτερα τους παίκτες για τη φετινή τους πορεία, το τεχνικό τιμ για τη συνεργασία που είχαν όπως επίσης και τον Κώστα Γρηγοριάδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εκγύμναση της ομάδας. Παράλληλα η ομάδα της Νέας Αγχιάλου ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή, αφού απέκτησε τον 18χρονο μέσο Θωμά Βούλγαρη, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Άρη Μελισσατίκων.   

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου