ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τώρα… τελικός

και-τώρα-τελικός-504764

Τη νίκη με διαφορά δύο τερμάτων που θα τις φέρει αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν σήμερα στις 5 μ.μ. οι παίκτριες του Βόλος 2004, που φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ ψάχνοντας τη ρεβάνς του 4-2 στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Μέχρι στιγμής οι ερυθρόλευκες μετρούν σερί τεσσάρων νικών, αφού έχουν επικρατήσει απέναντι σε Καλλιθέα, Αίγινα, Γλυφάδα και Αμαζόνες Δράμας, στις αναμετρήσεις δηλαδή που ακολούθησαν την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Στόχος των παικτριών του Θωμά Μακρή είναι να πάρουν τη ρεβάνς και να περάσουν μπροστά στην ισοβαθμία με μία νίκη 3-1 ή 2-0. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό και τα λάθη από την άμυνα να λείψουν.

Οι ερυθρόλευκες δηλώνουν πανέτοιμες για τη σημερινή πρόκληση και έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Το πάθος και η θέληση αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε ένα ματς ντέρμπι, στο οποίο αναμένεται να βρεθεί και αρκετός κόσμος.

Άλλωστε η υποστήριξη στα κορίτσια του Θωμά Μακρή αξίζει για ακόμη μια φορά, αφού τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει κάνει σημαντικά βήματα και πέρυσι έφθασε στην πηγή δίχως να πιει νερό.

Μάλιστα όπως λένε αρκετές παίκτριες που έχουν ζήσει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια της ομάδας, φέτος ίσως και να είναι η χρονιά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Βόλος 2004 πάρει τη νίκη με την επιθυμητή διαφορά, τότε δεν βάζει βάσεις μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά παίρνει στην ουσία και το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί την ομάδα στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι ερυθρόλευκες είχαν επιβληθεί με 3 – 0 των Αμαζόνων Δράμας την περασμένη Κυριακή και έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ωστόσο αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στο σημερινό αγώνα ζωής και θανάτου.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί, αυτοί που προέρχονται από το μεταξύ τους παιχνίδι, όταν για την 3η αγωνιστική οι ερυθρόλευκες είχαν προηγηθεί με γκολ της Τσιρδάνη στο ημίχρονο, αλλά από εκεί και πέρα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σε εκείνη την ήττα μάλιστα οι ερυθρόλευκες είχαν παράπονα από τη διαιτησία αλλά και από την φιλοξενία των γηπεδούχων στο γήπεδο της Τριανδρίας.

Στη σημερινή αποστολή βρίσκονται οι: Αναστασάκη, Κανιάκα, Σταμοπούλου, Μαλισιώρα, Τσιρδάνη, Ζήγρα, Δημητριάδη, Γιοβάνοβιτς, Παπαδοπούλου, Χατζηλιόντα, Κλόντζα, Λαβδογιάννη, Γουγούση, Μπαλαμούτη, Ντούσα, Πελεκούδα και Σάργκε δίχως να υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή καρτών.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Αρετόπουλος από την ΕΠΣ Τρικάλων με βοηθούς την κ. Νιώτη και τον κ. Μανασή του ίδιου συνδέσμου.

Το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής
Γηπ. Χωριστής (11:30 μ.μ.) Αμαζόνες Δράμας – Καλλιθέα
Γηπ. ΕΑΚ (5 μ.μ.) Βόλος 2004 – ΠΑΟΚ
Γηπ. Αίγινας (4 μ.μ.) Αίγινα – Οδυσσέας

Η βαθμολογία
(σε 7 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 27-6 21
2. Βόλος 2004 16-8 18
3. Αίγινα 10-9 10
4. Καλλιθέα 8-14 7
5. Αμαζόνες Δρ. 9-22 3
6. Οδυσσέας Γλυφ. 5-15 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου