ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με 1.000 αθλητές 22 συλλόγων οι Ιωνικοί κολύμβησης

με-1-000-αθλητές-22-συλλόγων-οι-ιωνικοί-κολύ-505546

Ολα είναι έτοιμα για τους 14ους Ιωνικούς αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο 29-30 Μαΐου στο κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».
Η Μαγνησία για δύο ημέρες θα φιλοξενήσει 1.000 περίπου αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 10-12 ετών, από τους 22 συλλόγους που δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, η οποία συμπίπτει και με τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας του ΟΕΑ/ΝΑΒ στα ελληνικά ναυταθλητικά δρώμενα.
Ο βολιώτικος όμιλος, ο οποίος στις έξι δεκαετίας της παρουσίας του έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του τοπικού και όχι μόνο αθλητισμού (με αποκορύφωμα τα Ολυμπιακά μετάλλια των κωπηλατών του Βασίλη Πολύμερου και Νίκου Σκιαθίτη), είναι μεταξύ των διοργανωτών των Ιωνικών Αγώνων, στους οποίους συνδράμουν επίσης η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Αθλητικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου-Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου, καθώς και ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Οι «οικοδεσπότες» έχοντας φυσικά την εμπειρία των δεκατριών προηγούμενων διοργανώσεων, αισιοδοξούν πως και οι φετινοί αγώνες θα έχουν ανάλογη επιτυχία.
Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και με τη γλώσσα των αριθμών. Οι εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες ηλικίας 10-12 ετών που λαμβάνουν μέρος από σωματεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πιστοποιούν την καθιέρωση των αγώνων στη συνείδηση της κολυμβητικής κοινότητας της χώρας.
Έτσι με την τέλεση των 14ων Ιωνικών, τόσο ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, όσο και οι Αθλητικοί Οργανισμοί αισιοδοξούν πως θα προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στην ανάπτυξη της κολύμβησης και η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει μία γιορτή για το άθλημα, πάντοτε μέσα από την εφαρμογή του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους αθλητές.
Οι σύλλογοι που λαμβάνουν μέρος είναι οι ακόλουθοι: Ολυμπιακός Βόλου, ΝΟΒ-Αργοναύτες, ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΟΥΚ Βόλου, Νίκη Βόλου, ΚΟ Καρδίτσας, ΑΚΑ Καρδίτσας, ΑΚΟ Τρικάλων, ΑΣΚ Ολυμπιακός Καρδίτσας, ΑΕ Τρικάλων, ΝΟ Λάρισας, ΑΟ Ιωνικός, Νηρέας Λάρισας, ΑΣΕ Τρικάλων, Νηρέας Τρικάλων, Ωκεανός, ΝΟ Ιτέας, ΑΚΟ Λιβαδειάς, ΚΟ Καρπενησίου, Λαρισαϊκός-Τιτάνες και Πανελλήνιος ΓΣ.
Οι Ιωνικοί αγώνες αρχίζουν σήμερα στις 9:30 το πρωί, ενώ η επίσημη τελετή έναρξη των αγώνων και η παρέλαση όλων των αθλητών, προγραμματίστηκαν για το απόγευμα και ώρα 16:45, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει επίσης τους χαιρετισμούς των επίσημων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου