ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρώτος των πρώτων

ο-πρώτος-των-πρώτων-430958

Ο Βασίλης Σανίδας συνέβαλε τα μέγιστα στη φετινή πορεία πρωταθλητισμού που έκανε ο Διαγόρας Στεφανοβικείου ώστε να επιστρέψει και πάλι στις μεγαλύτερες κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ. Με 29 τέρματα σε 17 αγώνες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Κατηγορία, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνουν ο Μπόζης του Τοξότη, ο Μεταξάς του Παγασητικού, ο Α. Ταφίλης της Δημητριάδας και ο Ξηρομερίσιος του Ανθότοπου, έχοντας σημειώσει από 19 τέρματα.
 
Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στην ομάδα του Διαγόρα; 
Με τη φανέλα του Διαγόρα αγωνίζομαι συνολικά 12 χρόνια. Έχω αλλάξει μόνο μία φορά στρατόπεδο, όταν και βρέθηκα να αγωνίζομαι στα Κανάλια και στον Απόλλωνα για μία χρονιά. Από 14 χρονών όμως ανήκω στην ομάδα του Στεφανοβικείου και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
 
Πολλοί βλέπουν το πρωτάθλημα της Γ’ Ε.Π.Σ.Θ. ως εύκολο. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Κατά την άποψή μου διαχρονικά δεν είναι εύκολο και δεν ήταν εύκολο και το φετινό πρωτάθλημα. Η σεζόν ήταν δύσκολη με ομάδες όπως οι Άγιοι Θεόδωροι, το Τρίκερι, η ΑΠΟΒ ή ο Τοξότης να συνθέτουν μια δυνατή τετράδα αντιπάλων.
 
Τι θα σου μείνει από το φετινό πρωτάθλημα;
Πιστεύω ότι η φιέστα ήταν όλα τα λεφτά. Ό,τι μας επεφύλασσε ο κόσμος ήταν πραγματικά μία όαση για το τοπικό ποδόσφαιρο. Γενικά η παρουσία του κόσμου ήταν αυτή που μας συγκίνησε πιο πολύ από ο,τιδήποτε.
 
Τι χρειάστηκε στο να σας ακολουθήσει ο κόσμος;
Αναμφίβολα η πορεία πρωταθλητισμού που κάναμε ήταν ο σημαντικότερος λόγος που έκανε τον κόσμο να μας ακολουθήσει. Είχαμε κόσμο ακόμη και στα πιο μακρινά παιχνίδια για εμάς. Ακόμη και σε Ζαγορά και Τρίκερι. Το μόνο λοιπόν που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τους ευχαριστήσουμε με το να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και την πρώτη θέση.
 
Πόσο συνέβαλε στην πορεία η πρόσληψη του Τέλη Καϊμπαλίδη στη θέση του τεχνικού;
Κατά την άποψή μου ο Τέλης Καϊμπαλίδης ήταν το Α και το Ω στη φετινή μας επιτυχία. Εκτός από αξιόλογος τεχνικός είναι και πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Μαζί του είχαμε όλοι μεγάλη όρεξη για δουλειά. Θέλαμε σε κάθε προπόνηση να είμαστε εκεί και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Για εμένα είναι πραγματικά δάσκαλος, αφού στην πρώτη του παρουσία ως παίκτης ακόμα στην ομάδα πριν από οκτώ χρόνια μου έμαθε πολλά για τη θέση του επιθετικού. Πράγματα τα οποία ακολουθώ μέχρι και σήμερα.
 
Η διοίκηση ήταν κοντά στην ομάδα;
Δίχως διοίκηση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτή θέτει τους στόχους και από εκεί και πέρα όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τέλη Ντάφο, όμως ιδιαίτερα, γιατί εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έτρεχε για όλους μας και για όλα εκείνα που μας απασχολούσαν.
 
Ποιο ματς θα θυμάσαι από την περίοδο που πέρασε;
Ενα από τα σημαντικότερα παιχνίδια ήταν η νίκη μας επί του Τοξότη στην Αγία Παρασκευή. Σε εκείνο το παιχνίδι ο αντίπαλος ήθελε την νίκη πάση θυσία, μιας και ήθελε την άνοδο. Προηγήθηκε, αλλά τελικά πήραμε τη νίκη με ένα τέρμα στα τελευταία λεπτά με 1-2. Θυμάμαι πως η αγωνία και η ένταση ήταν μεγάλη σε εκείνο το παιχνίδι. Πάντως δεν μπορώ να ξεχάσω και το ματς με τον Παγασητικό που κερδίσαμε με 4-0 με τέσσερα δικά μου τέρματα.
 
Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχες;
Αν μιλάμε γενικά αυτά τα 12 χρόνια που παίζω στο τοπικό υπάρχουν πολλοί και καλοί αμυντικοί. Ωστόσο αυτόν που θα ξεχωρίσω από το φετινό πρωτάθλημα είναι ο συμπαίκτης μου ο Βλάχος. Σε κάθε προπόνηση έπεφταν κορμιά. Όπως είπα και πριν άλλωστε η όρεξη για δουλειά είναι μεγάλη, αφού ξέραμε πως όσα κάνουμε στις προπονήσεις θα μας βγουν και στα επίσημα παιχνίδια.
 
Πού θα αφιέρωνες τον τίτλο του πρωταθλητή;
Στην σημαία της ομάδας. Στον αρχηγό μας τον Καραδημήτρη. Έχει 15 χρόνια κοντά στην ομάδα έφθασε πλέον τα 40 και από ό,τι μας έχει πει αυτή ήταν και η τελευταία του χρονιά. Πιστεύω ότι του αξίζει ένα τέτοιο φινάλε. Σαν πρωταθλητής.
 
Πώς βλέπεις πλέον τη νέα χρονιά;
Πιστεύω ότι αν ενισχυθεί με ακόμη τέσσερις ή πέντε ποδοσφαιριστές, τότε αυτό θα ήταν το ιδανικό. Μέχρι στιγμής υπάρχει πάθος και όρεξη για δουλειά. Η χημεία της ομάδας είναι τέτοια, που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και στην νέα κατηγορία και, γιατί όχι, να κάνει και πρωταθλητισμό. Η ιστορία άλλωστε της ομάδας μας το επιβάλλει.
 
Τι πρέπει να βελτιωθεί στο τοπικό ποδόσφαιρο;
Τόσο στο τοπικό, όσο και γενικά στον αθλητισμό, εκεί που υστερούμε δυστυχώς είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο Διαγόρας είναι πρότυπο σε αυτό το κομμάτι, μιας και έχει δύο γήπεδα και πλέον ετοιμάζονται και νέες εγκαταστάσεις. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στη Ζαγορά και να συναντάς ένα αστικό λεωφορείο το οποίο θα πρέπει να βαφτίσεις αποδυτήρια για να ξεντυθούμε τουλάχιστον. Παράλληλα σε όλα τα γήπεδα θα πρέπει να μπει χόρτο. Ούτε ξερά ούτε πλαστικά. Μπορεί τα πλαστικά να εξυπηρετούν, ωστόσο είναι δύσκολα για ένα σώμα να συνέλθει μετά από αγώνα σε τέτοιου είδους τερέν.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου