ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιμένοντας απαντήσεις… ενίσχυσης

περιμένοντας-απαντήσεις-ενίσχυσης-426462

Σε φουλ ρυθμούς βρίσκονται οι συζητήσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού που περιμένει κάποιες απαντήσεις που θα οριστικοποιήσουν κάποιες συνεργασίες, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα με την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.
Ο σχεδιασμός του νέου Ολυμπιακού της Super League έχει ξεκινήσει από την ημέρα που είχε εξασφαλισθεί η άνοδος και ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, που κάνοντας τις εισηγήσεις του έχει ζητήσει τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει στην ομάδα… και όλα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει με τους ξένους παίκτες.
Ετσι από τους ξένους όλα δείχνουν πως πρώτος στη μεταγραφική λίστα του Βόλου είναι ο 28χρονος επιθετικός της Ντεφένσα Χουάν Μαρτίν, ο οποίος είναι φορ κορυφής. Μάλιστα την περίοδο 2007-2008 με τη φανέλα της Εστουντιάντες Μπαΐα ήταν 1ος σκόρερ με 28 γκολ σε 31 ματς, ενώ ήταν και συμπαίκτης με τον Ούμπιντες.
Ο Juan Eduardo Martin στο φετινό πρωτάθλημα με την Club Sosial Deportivo Defensa Justicia είχε ένα καλό σερί σκοράροντας σε έξι συνεχόμενες αγωνιστικές (8 γκολ), ενώ συνολικά πέτυχε 16 γκολ και ήταν 2ος σκόρερ Nacional B πίσω από τον Diego Leandro Armani της Club Atletico Tiro Federal που πέτυχε 19 γκολ.
Ο Χουάν Μαρτίν σκόραρε στα 6 συνεχόμενα ματς 12/9/09 με Ινφαντίλες (1-3) στο 37′, 19/9/09 με Φερρο (3-1) στο 51′, 25/9/09 με Ατλέτικο Πλατένσε (1-1) στο 48′, 29/9/09 με Ατλ. Μπελγράνο (2-2) στο 48′, ενώ στις 3/10/09 στο ματς με την Μπόκα Ούνιντος (3-3) πέτυχε χατ τρικ (3′,63′ 88′), ενώ στο β΄ γύρο (14/3/10) κόντρα στην ίδια ομάδα (3-1) πέτυχε δυο γκολ, όπως δυο φορές σκόραρε και στη νίκη της Ντεφένσα κατά της Σεν Μάρτιν TUK στις 6/2 /10 και τελευταίο του γκολ ήταν στις 30/4/10.
Μια άλλη επιλογή από την Ευρώπη είναι ο 26χρονος Σλοβάκος διεθνής ακραίος επιθετικός Φιλίπ Σέμπο της γαλλικής Βαλενσιέν, ενώ για την άμυνα συζητείται το όνομα του Ουρουγουανού Λίμα που αγωνίζεται στην Αργεντινή και στη Βελέζ. Ο 29χρονος Πάμπλο Μαρτίν Λίμα είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα της Αργεντινής, παίζει τόσο σαν στόπερ όσο και σαν αριστερό μπακ, ενώ ο προβληματισμός υπάρχει για τις συχνές αποβολές του.
Ακόμη στη μεταγραφική λίστα φαίνεται να έχουν μπει ο 30χρονος Αργεντινός μέσος Σέρχιο Χοσέ Μπαστίντα, ο οποίος έπαιξε στην Ααράου, ο επίσης Αργεντίνος Σαντιάγκο Άμπελ Όγιος, 28χρονος αμυντικός της Λανούς, και φαίνεται να απορρίφθηκε ήδη ο Φρανσίσκο Αγκίρε, επιθετικός που φέτος έπαιξε στη Λεμεσό.
Ακόμη στα υπ΄ όψιν παραμένει ο 29χρονος διεθνής επιθετικός από το Μάλι Τενεμά Εντιαγέ, που αγωνιζόταν φέτος στη Ναντ (16 συμμετοχές – 6 γκολ) και έχει προϋπηρεσία σε Γκρενόμπλ και Τουρ.
Για τον Ολυμπιακό από τον ελλαδικό χώρο παραμένει το ενδιαφέρον για τον Αντώνη Ρίκκα της ΑΕΚ, που είναι γνωστός από τη θητεία του στο Βόλο και τη Νίκη, ενώ όσον αφορά στην υπόθεση του Γιώργου Αλεξόπουλου ίσως και σήμερα αναμένεται η απάντησή του, αφού έχει δεχθεί «κρούση» από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ακόμη πολύ κοντά στο Βόλο φαίνεται να είναι ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, αφού λέγεται ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τους ερυθρόλευκους για το δανεισμό του Ισπανού πορτιέρο από τον Πανθρακικό.
Στα υπ’ όψιν από την αρχή βρίσκεται ο Γιώργος Μπάρκογλου από το Λεβαδειακό, ο 25χρονος αμυντικός χαφ Θέμης Τζημόπουλος του Εθνικού Αστέρα και στη λίστα προστέθηκαν ο Χρήστος Καλαντζής του Ατρομήτου και ο Μανώλης Σκούφαλης του Πανιωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου