ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχέδιο…31 ημερών!!!

σχέδιο31-ημερών-426462

Το σχέδιο των 31 ημερών βάζουν σε ενέργεια στον Ολυμπιακό, που από σήμερα μέχρι τις 20 Ιουνίου θέλουν να υλοποιήσουν θετικά ό,τι έχουν προγραμματίσει για την ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.
Ο σχεδιασμός του νέου Ολυμπιακού της Super League έχει πάντως ήδη ξεκινήσει από την ημέρα που είχε εξασφαλισθεί η άνοδος και ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, που περιμένει στις 31 μέρες που απομένουν ως την έναρξη της νέας περιόδου να έχει δημιουργηθεί το νέο δυνατό ρόστερ, έχοντας κάνει τις εισηγήσεις του και ζητώντας τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει στην ομάδα…
Μεγάλο μερίδιο στη δημιουργία του νέου ισχυρού Ολυμπιακού έχουν τώρα ο μεγαλομέτοχος Αχιλλέας Μπέος και η διοίκηση υπό την προεδρία του Γ. Τόρη που θα υλοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος του team manager της ομάδας Τάκη Γιαννόπουλου που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την αναζήτηση των κατάλληλων παικτών από τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη…
Στο σχέδιο των 31 ημερών εκτός από τις μεταγραφές περιλαμβάνεται ακόμη η διαδικασία πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, τα έργα στο ΕΑΚ που θα κρίνουν και την έδρα της Super League, αλλά και το κλείσιμο δυνατών φιλικών αγώνων, όπως επίσης και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη προετοιμασία…
Η πρώτη συγκέντρωση του νέου Ολυμπιακού θα γίνει στις 28 Ιουνίου, ενώ στις 14 Ιουλίου οι ερυθρόλευκοι θα “ανέβουν” στο Καρπενήσι για να επιστρέψουν στη βάση τους στις 23 του ίδιου μήνα και μετά από δύο μέρες θα αναχωρήσουν με προορισμό την Βόρεια Ιταλία, απ’ όπου θα επιστρέψουν στις 8 Αυγούστου.
Στο μεταξύ στις 31 μέρες ως το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός θέλει να είναι πλήρης με τις μεταγραφές, κάνοντας αρχή με τους ξένους που θα έρθουν στο Βόλο.
Ως τώρα στη μεταγραφική λίστα φαίνεται να έχουν μπει ο 26χρονος Σλοβάκος διεθνής ακραίος επιθετικός Φιλίπ Σέμπο της γαλλικής Βαλενσιέν, ο 30χρονος Αργεντινός μέσος Σέρχιο Χοσέ Μπαστίντα, ο οποίος έπαιξε στην Ααράου, οι επίσης Αργεντίνοι Φρανσίσκο Αγκίρε, επιθετικός που φέτος έπαιξε στη Λεμεσό, ο Σαντιάγκο Άμπελ Όγιος, 28χρονος αμυντικός της Λανούς και ο 28χρονος επιθετικός της Ντεφένσα Χουστίσια Χουάν Μαρτίν.
Ακόμη στα υπ΄ όψιν από την Αργεντινή είναι ο μεσοαμυντικός της Βελέζ, Πάμπλο Μαρτίν Λίμα που είναι Ουρουγουανός και κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, αλλά και ο 29χρονος διεθνής επιθετικός από το Μάλι Τενεμά Εντιαγέ, που αγωνιζόταν φέτος στη Ναντ (16 συμμετοχές – 6 γκολ) και έχει προϋπηρεσία σε Γκρενόμπλ και Τουρ.
Τέλος από την Ευρώπη είχε ακουστεί πως είχε προταθεί ένα μεγάλο όνομα, αυτό του Ελβετού διεθνή Ντάβιντε Κιουμιέντο από τη Λουκέρνη, ο οποίος όμως φάνηκε ότι προτάθηκε σε σχεδόν όλες τις ελληνικές ομάδες
Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ξεκαθαρίσει πολλές εκκρεμότητες με το υπάρχον υλικό. Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν κάποιους από τους δανεικούς, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ομάδες τους (ο Ροτζέριο πήγε ήδη στον Αστέρα Τρίπολης και υπήρχαν και οι Λιαπάκης, Κοτίτσας της Ξάνθης, Κόρμπος του Ατρόμητου), ενώ ο Σιαλμάς έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ.
Μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Ούμπιντες και Άλβαρεζ, τόσο στον Ερόλ Μπουλούτ, όσο και στον Λεωνίδα Καμπάνταη, προτάθηκε συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, ενώ άγνωστο είναι αν θα γίνει πρόταση ανανέωσης στον Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς.
Άγνωστο παραμένει επίσης -αν και έχει συμβόλαιο- αν θα συνεχίσει ο πρώτος σκόρερ Ηλίας Σολάκης που έχει προτάσεις, αλλά δεν αποκλείεται να του δοθεί η ευκαιρία της Α’, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με Βέροια, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναχαϊκή. Οι 75 συμμετοχές, τα 19 γκολ στην Α’ Εθνική, η καλή κατάσταση που έδειξε ότι βρίσκεται ίσως είναι υπέρ του 36χρονου Ηλία Σολάκη για να έχει συνέχεια στο Βόλο, ενώ οι Πλιάγκας, Αρβανίτης, Κηπουρός, Κολίτσι Ψυχογιός, Καπετάνος, Καρλόπουλος, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος έχουν συμβόλαιο συνέχειας, όπως και ο Ιακωβάκης, χωρίς όμως να είναι σίγουρη η παραμονή.
Επίσης υπάρχουν και οι Τσεκούρας, Ζαχαράκης, Σφάκας, ενώ θα επιστρέψουν από δανεισμό ο Β. Λιόλιος και ο Α. Μιχάλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου