ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Κλείνει” Μαρτίν… ο Ολυμπιακός

κλείνει-μαρτίν-ο-ολυμπιακός-454315

Από την Αργεντινή θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πολλά στους παίκτες από τη «χώρα του τάνγκο», έχοντας άλλωστε τα καλά παραδείγματα των Ούμπιντες και Μόνχε που αποδείχθηκαν λαβράκια και βοήθησαν τα μέγιστα στην άνοδο.
Ετσι και τη νέα χρονιά που βρίσκει τον Ολυμπιακό στην Super League η αγορά της Λατινικής Αμερικής φαίνεται πιο γνωστή και το ξεκίνημα των μεταγραφών ίσως γίνει με έναν παίκτη που οι Βολιώτες ήθελαν από πέρσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν χθες συνάντηση στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο του Αργεντινού επιθετικού Χουάν Μαρτίν που αποκάλυψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και έγινε μια πρώτη συζήτηση, όπου διαφάνηκε ότι το κασέ του παίκτη μπορεί να καλυφθεί από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, αφού θα καλύψει μια θέση και θα βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα χρονιά στον τομέα του σκοραρίσματος.
Ο λόγος για τον 28χρονο επιθετικό της Ντεφένσα Χουστίσια (ομάδα Β’ Κατηγορίας) Χουάν Μαρτίν, ο οποίος είναι φορ κορυφής και τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μάλιστα την περίοδο 2007-2008 με τη φανέλα της Εστουντιάντες Μπαΐα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας, πετυχαίνοντας 28 γκολ σε 31 ματς!
Τον Μαρτίν τον έχουν παρακολουθήσει στο Βόλο και σε DVD, έχοντας πειστεί για τις ικανότητές του, ενώ ο παίκτης έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Την προηγούμενη περίοδο ήταν συμπαίκτης με τον Ούμπιντες, ο οποίος φέρεται να έχει ερωτηθεί και να έχει δώσει τις δικές του καλές συστάσεις για την αξία του Μαρτίν.
Πέρα από τον Μαρτίν και άλλους ξένους (άλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 27) υπάρχουν και νέα ονόματα από τον ελλαδικό χώρο που φαίνεται να έχουν μπει στη βολιώτικη μεταγραφική λίστα. Ενας από αυτούς είναι όπως γράφτηκε και χθες ο 25χρονος αμυντικός χαφ Θέμης Τζημόπουλος του Εθνικού Αστέρα, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική χρονιά (29 συμμετοχές – 4 γκολ), ενώ έχει προϋπηρεσία σε Ακράτητο, Βέροια και Κέρκυρα. Ο παίκτης έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους Καισαριανιώτες, ωστόσο έχει δικαίωμα προσφυγής λόγω οφειλών.
Ακόμη στη λίστα προστέθηκαν χθες δύο παίκτες που φέτος αγωνίστηκαν στη Σούπερ Λιγκ και μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους. Ο λόγος για τον Χρήστο Καλαντζή του Ατρομήτου και το Μανώλη Σκούφαλη του Πανιωνίου. Ο πρώτος είναι μεσοεπιθετικός, 28 ετών έχει ξανασυνεργασθεί με τον Τσιώλη και τις δύο τελευταίες περιόδους αγωνίστηκε στον Ατρόμητο σε Β’ και Α’ Εθνική αντίστοιχα. Έχει συνολικά 107 συμμετοχές στην Α’ εθνική με Καλαμάτα, Λάρισα και Ατρόμητο, ενώ μετρά και 9 τέρματα. Έχει αγωνιστεί και σε 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια (δύο με Καλαμάτα και οκτώ με Λάρισα). Στη Β’ Κατηγορία έχει κάνει 137 συμμετοχές και 32 γκολ.
Ο Σκούφαλης από την άλλη είναι 32 ετών και αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Τη χρονιά που πέρασε είχε 21 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τον Πανιώνιο, στον οποίο ανήκει από το 2007, ενώ πέτυχε και ένα τέρμα. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Δόξα Βύρωνα, Κοζάνη, Αθηναϊκό, Ακράτητο και Κέρκυρα. Συνολικά στη μεγάλη κατηγορία μετρά 149 συμμετοχές με 12 τέρματα ενώ έχει αγωνιστεί 54 φορές στη Β’ κατηγορία και 53 στη Γ’. Τέλος έχει πάρει μέρος και σε οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια-Κύπελλο Ουέφα- με τον Πανιώνιο.
Να σημειωθεί ότι για τον Καλαντζή υπήρχε ενδιαφέρον και τον περασμένο Γενάρη, ενώ και οι δυο τώρα αποτελούν στόχο και της Κέρκυρας, που επίσης έδειξε ενδιαφέρον και για τον Μπάρκογλου του Λεβαδειακού που φαινόταν να έρχεται Βόλο…
Για τον Ολυμπιακό παραμένει το ενδιαφέρον για τον Αντώνη Ρίκκα της ΑΕΚ, που είναι γνωστός από τη θητεία του στο Βόλο και τη Νίκη, ενώ όσον αφορά στην υπόθεση του Γιώργου Αλεξόπουλου, αύριο αναμένεται η απάντησή του, αφού έχει δεχθεί «κρούση» από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ακόμη πολύ κοντά στο Βόλο φαίνεται να είναι ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, αφού λέγεται ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τους ερυθρόλευκους για το δανεισμό του Ισπανού πορτιέρο από τον Πανθρακικό.

-Με ανακοίνωσή τους οι Austrian Boys κάνουν γνωστό ότι τα γραφεία του συνδέσμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι της 30 Μαΐου λόγω ανακαίνισης.«Εγγραφές για νέα μέλη καθώς και προεγγραφές για εισιτήρια διαρκείας θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 31 Μαΐου», όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου