ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρελθόν και επίσημα ο Νάνι

παρελθόν-και-επίσημα-ο-νάνι-430958

Ο Μαουρίτσιο Νάνι, ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας που ήρθε πριν δυο χρόνια στη Νίκη Βόλου και αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της ομάδας επί θητείας Στράτου Γιδόπουλου, αποτελεί από χθες και επίσημα παρελθόν από το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας. Ο 30χρονος γκολκίπερ, παρά το γεγονός ότι του έγινε πρόταση από τον μεγαλομέτοχο να παραμείνει, δεν θέλησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με την κυανόλευκη ΠΑΕ για ακόμη ένα χρόνο και για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Ο Νάνι εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των φιλάθλων προς το πρόσωπό του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην Γ’ Εθνική και αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στη Νίκη. Δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο ισχύει γενικότερα για τη χώρα μας και τα ελληνικά πρωταθλήματα, αφού φέρεται να έχει προτάσεις από κάποιους άλλους συλλόγους. Χθες πάντως αναχώρησε με την οικογένειά του για την πατρίδα του, την Ουρουγουάη. Ο Μαουρίτσιο Νάνι την πρώτη σεζόν που ήρθε στη Νέα Ιωνία υπερασπίστηκε την κυανόλευκη εστία 12 φορές, ενώ τη σεζόν που «έφυγε» κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας σε 31 ματς. Ο Στράτος Γιδόπουλος ήδη εξέταζε τις εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση του Νάνι, αφού ακόμα και πριν το τελικό ραντεβού γνώριζε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να πείσει τον Ουρουγουανό να μείνει για ακόμη ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά τα όσα άσχημα έγιναν στα παιχνίδια με τα Τρίκαλα και την Βέροια, που ο έμπειρος γκολκίπερ άκουσε αρκετά «γαλλικά» από την κερκίδα για δυο γκολ, στα οποία σαφώς πάντως έφερε ευθύνη… Η μία λύση που υπάρχει είναι του Χρήστου Σαμουηλίδη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τερματοφύλακες στα υπόψιν προκειμένου να κλείσει το «τιμ», αφού και ο Φώτης Τάσσος έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει.

Μετά τον Σεραφείμ Μωυσίδη, που ήταν ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα της εξόδου και θα συνεχίσει στην Καβάλα, ο δεύτερος λοιπόν που αποτελεί επίσημα παρελθόν είναι ο Μαουρίτσιο Νάνι. Από κει και πέρα και ο νεαρός Δημήτρης Παπαστεργίου είναι πολύ κοντά στον Πιερικό για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά ακόμα και αυτή η συμφωνία να μην ευδοκιμήσει, φαίνεται πολύ δύσκολο να παραμείνει στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας.

Στην αναμονή…

Από κει και πέρα στη Νέα Ιωνία βρίσκονται στην αναμονή για τις επόμενες κινήσεις του Στράτου Γιδόπουλου. Βέβαια μέχρι την 10η Ιουνίου, οπότε και έδωσε προθεσμία για τυχόν επενδυτές, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που να αφορούν στο μεταγραφικό και στο διοικητικό κομμάτι. Στο παρασκήνιο όμως, όλοι πιστεύουν ότι κινείται και θα έχει λύσει κάποιες εκκρεμότητες μέχρι τότε. Από την άλλη, οι φίλαθλοι δεν του δίνουν το χρονικό περιθώριο των 10 ημερών. Οι οργανωμένοι έχουν ανακοινώσει ότι καταληκτική ημερομηνία για αυτούς, ώστε να κρίνουν τις κινήσεις και τις προθέσεις τους είναι η 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους θα υπάρξουν αντιδράσεις αν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη… Πάντως φαίνεται ότι για άλλη μια χρονιά ο Γιδόπουλος θέλοντας να αποδείξει ότι δεν υπάρχει από πουθενά ενδιαφέρον για την ομάδα, προτιμά να χάσει χρόνο πιέζοντας για ενδεχόμενη βοήθεια, παρά να ξεκινήσει εντελώς μόνος του όπως ο ίδιος υποστηρίζει την προσπάθεια. Πολλοί το εκλαμβάνουν ως τακτική και μέσο πίεσης για να βοηθήσουν τη Νίκη, άνθρωποι που μέχρι τώρα δείχνουν αδιαφορία, αλλά κάτι τέτοιο έχει γίνει αρκετές φορές μέχρι σήμερα από πλευράς μεγαλομετόχου και το αποτέλεσμα μόνο θετικό δεν ήταν. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Γιδόπουλος είχε αρχίσει ήδη να κάνει επαφές με φερόμενους μεταγραφικούς στόχους και είχε στα υπόψιν του και δυο Αργεντίνους, μόνο ως τακτική μπορεί να αποδώσει την συμπεριφορά του, ως προς την στάση αναμονής, που αφήνει τους παίκτες και τους φιλάθλους.

Οσο για τους φερόμενους επενδυτές που τα σενάρια τους ήθελαν να ενδιαφέρονται για τη Νίκη, προς το παρόν τουλάχιστον και από την ημέρα που ξεκίνησε η προθεσμία για προτάσεις για την ΠΑΕ από τον Γιδόπουλο, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου