ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εδειξε ομάδα ανώτερης κατηγορίας

εδειξε-ομάδα-ανώτερης-κατηγορίας-792982

Μία ακόμη φιλική νίκη συμπερασμάτων πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε χθες 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Πανθεσσαλικό δείχνοντας ότι είναι σταθερά σε καλό δρόμο ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής… που το πλάνο είναι να αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματισθεί…

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία (Football league), εκτός από τη νίκη με 2-0, δεν άφησε να φανεί η διαφορά μιας κατηγορίας στο γήπεδο, με τους ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ως ομάδα ανώτερης κατηγορίας χαρακτήρισε μετά το τέλος του αγώνα τον Ολυμπιακό και ο προπονητής της Αναγέννησης Γιάννης Μάγγος τονίζοντας ότι «αυτό φαίνεται από το ρόστερ, την ποιότητα, τον προπονητή» αλλά κυρίως φαίνεται στο γήπεδο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

«Με χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσουμε πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου πάμε καλά και δεν θέλουμε να είμαστε φρέσκοι τώρα στα φιλικά αλλά στο πρωτάθλημα» ανέφερε μετά το χθεσινό φιλικό ο προπονητής του Ολυμπιακού Παναγιώτης Τζαναβάρας που είδε αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά, όπως το μουδιασμένο ξεκίνημα, εξηγώντας πως αυτό είναι φυσιολογικό για την εποχή και προερχόμενο από την κόπωση των προπονήσεων.

Στο χθεσινά φιλικό δεν αγωνίστηκαν και πάλι οι προερχόμενοι από τραυματισμό Οικονόμου, Ζώνας που θα δώσουν περισσότερη ποιότητα, αλλά ούτε ο ανέτοιμος Μπρίτος, ενώ έπαιξαν 17 παίκτες και δόθηκε χρόνος σε νεαρούς με τον Κόκα να σκοράρει. Παράλληλα αγωνίστηκε και ο υπό δοκιμή Βασίλης Γκίτζιας που αργότερα χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι πλέον αποτελεί παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, αρχικά με τον Φελίπε Ντα Κόστα στο 20’ με πέναλτι, ενώ στο 70’ ο Ανδρέας Κόκας με πλασέ έγραψε το 2-0.

Γενικά ο χθεσινός Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο έστειλε αισιόδοξα μηνύματα και στους φιλάθλους της ομάδας, έχοντας αρκετές και καλές οργανωμένες προσπάθειες, καλές στιγμές από τους Ντα Κόστα και Δωματά, σταθερότητα με τους Κωστόπουλο, Πότσι, Σταύρου, καλή αμυντική λειτουργία και σίγουρα ο χρόνος είναι σύμμαχος στο να δουλευτούν και να διορθωθούν τα όποια λάθη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ δεξιά και αριστερά στην άμυνα ήταν οι Στουρνάρας και Μανάλης με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τέλλο και Κωστόπουλο. Οι Πότσι και Σταύρου έπαιξαν σαν αμυντικά χαφ, ο Ναστέφσκι που αποχώρησε λόγω μικροτραυματισμού και αντικαταστάθηκε πριν το ημίχρονο με τον Δωματά ήταν οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοι αριστερά και δεξιά αντίστοιχια, ο Ντα Κόστα είχε καθήκοντα επιτελικού μέσου, ενώ ως προωθημένο έπαιξε ο Φλίγκος.

Μετά το μουδιασμένο και αναγνωριστικό ξεκίνημα στο 16’ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ντα Κόστα εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, με τον Φλίγκο να πιάνει το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε στο 20’ όταν ο Ντα Κόστα «βρήκε» τον Δωματά μέσα στην περιοχή, ο Καλιβωκάς τον ανέτρεψε, και το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός εκτελέστηκε εύστοχα από τον Ντα Κόστα γράφοντας το 1-0 , ενώ στο 44’ η διαιτητής Ελ. Κουσκούνη δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Δωματά μέσα στην περιοχή από τον Πρίφτη.

Το σκηνικό, το σύστημα και η υπεροχή δεν άλλαξαν στην επανάληψη όταν ο Ολυμπιακός, πέτυχε άλλο ένα γκολ, χαλαρώνοντας όμως λίγο προς το τέλος δίνοντας χώρο στην Αναγέννηση.

Ενώ στο 49’ σουτ του Κολημήτρα έφυγε άουτ, η Αναγέννηση στο 51’ θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά ο Ντιατά σε θέση βολής καθυστέρησε και στο 53’ το σουτ Ντα Κόστα μπλόκαρε ο Πρίφτης.

Τελικά, το 2-0 έγινε στο 70’ όταν ο Σταύρου από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της Αναγέννησης και ο Ανδρέας Κόκας με ψύχραιμο πλασέ, μέσα από την περιοχή, έγραψε το 2-0.

Η Αναγέννηση ως το τέλος είχε δύο καλές στιγμές με τον Σαγιέντ, αλλά στα θετικά του αγώνα συγκαταλέγεται και το ότι η βολιώτικη άμυνα κράτησε το μηδέν με το 2-0 να αποτελεί το τελικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Μανάλης (79’ Δ. Κόκας), Τέλλος (46’ Γκίτσιας), Κωστόπουλος, Σταύρου (87’ Χαντζής), Πότσι, Ναστέφσκι (38’ Κολημήτρας), Δωματάς, Ντα Κόστα (58’ Α. Κόκας), Φλίγκος (82’ Αναστασίου).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Πρίφτης, Τσόπελας (46’ Καραγιάννης), Τζάνης (46’ Δημόπουλος), Καλιβωκάς (75’ Μοσχάκης), Κισκαμπάνης, Μπιτέλης (46’ Ντιάτα), Υφαντής (46’ Σαγιέντ), Μυργιώτης (46’ Φέτης), Βουκομάνοβιτς (46’ Σμίλτος), Μπλέντι (46’ Ντάγκουα), Τσιλούλης (46’ Τζέκος, 86’ Υφαντής).
Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για τον Ολυμπιακό είναι την Κυριακή στο Βελεστίνο με τον Ρήγα, ενώ σήμερα στην Πάτρα γίνεται η συγκρότηση των ομίλων και η κλήρωση της Γ’ Εθνικής.

Σήμερα η συνάντηση των Austrian boys

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα του οργανωμένου οπαδικού φορέα της ομάδας, εξέδωσαν οι Austrian Boys.

Η πρώτη και καθοριστική συνάντηση ορίστηκε για σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 19:30, στο ΕΑΚ.

Η σχετική ανακοίνωση: «Μετά το νέο ξεκίνημα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου, ήρθε η ώρα και για ένα νέο ξεκίνημα και του οργανωμένου οπαδικού φορέα της ομάδας.

Με πυλώνα τους Austrian Boys, αλλά και με τη συμμετοχή όλων όσοι αποτελούν μέρος του οργανωμένου κινήματος του Ολυμπιακού Βόλου, θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε την παρουσία των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την συνεχή βοήθεια και στήριξη στην αγαπημένη μας ομάδας.

Για αυτό το λόγο, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια, σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο ΕΑΚ, σε μια πολύ σημαντική συνάντηση, όπου θα καθορίσουμε τις δράσεις μας, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ολοι όσοι θέλουν και νιώθουν ότι πρέπει να βοηθήσουν στην νέα προσπάθεια θα πρέπει να δώσουν το παρών στη συνάντηση αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία των οργανωμένων την νέα αγωνιστική σεζόν.

Τα προηγούμενα χρόνια περάσαμε δύσκολα, δεχτήκαμε επιθέσεις …όπως σταθήκαμε όρθιοι. Η ιστορία λοιπόν δεν σταμάτησε ποτέ… Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε δυνατά και ενωτικά».

Τα διαρκείας

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου από τα γραφεία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και από επιλεγμένα σημεία στο κέντρο του Βόλου και στην Αγριά (πρακτορείο ΟΠΑΠ – Ιωλκού 3, Traffic Cafe, πρακτορείο ΟΠΑΠ Εθνικής Αντιστάσεως 6- Αγριά). Οι τιμές που έχουν οριστεί είναι οι εξής: Εισιτήρια διαρκείας Gold: 250€ (αφορά τα δερμάτινα καθίσματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο), εισιτήρια διαρκείας Silver: 150€ (αφορά στις δύο κερκίδες αριστερά και δεξιά των επισήμων)και εισιτήρια διαρκείας Red: 100€ (αφορά όλες τις υπόλοιπες κερκίδες).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου