ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιμένει… Αργεντίνικα ο Ολυμπιακός

επιμένει-αργεντίνικα-ο-ολυμπιακός-504739
Στη δοκιμασμένη και πετυχημένη λύση των Αργεντίνων φαίνεται να επιμένει ο Ολυμπιακός και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τον πήχη να έχει μπει ψηλότερα, αφού είναι πιο μεγάλες και οι απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Ολυμπιακός που μετά από 20 χρόνια θα αγωνισθεί στην Α’ Εθνική και θέλει όχι απλά την παραμονή αλλά κάτι καλύτερο, έχει ρίξει εδώ και καιρό δίχτυα στην αγορά της Αργεντινής, με τον team manager να έχει εντοπίσει -έχοντας παρακολουθήσει και ο ίδιος κάποιους παίκτες- και υπάρχει η ελπίδα να έρθουν στο Βόλο ποδοσφαιριστές ακόμη καλύτεροι από τις περσινές «ανακαλύψεις», δηλαδή του Ούμπιντες και του Μόνχε.
Ο Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα εντυπωσίασε με την η απόδοσή του να είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό άλλωστε πριν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα η βολιώτικη ΠΑΕ του ανανέωσε το συμβόλαιο. Ο «Ούμπι» που ήρθε στο Βόλο από την Ολ Μπόις, παρ’οτι στα μισά του πρωταθλήματος είχε τραυματισμό, έκανε 25 συμμετοχές (2.128 λεπτά) και 5 γκολ στο πρωτάθλημα (3 συμ. 2 γκολ και στο κύπελλο) . Στην Αργεντινή ο 28χρονος μέσος είχε αγωνισθεί ακόμη σε Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ντεφενσόρες, Ντιφένσα και είχε κάνει την καλύτερη χρονιά του (2003-04) στην Εστουδιάντες με 9 γκολ.
Ο Βιθέντε Αλφρέδο Μόνχε ήρθε στο Βόλο από τη Φέρρο με 9 γκολ σε 32 αγώνες, ενώ με τον Ολυμπιακό όπου έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2001 έπαιξε 28 ματς (2.279’). Για τον «Πέπε» η φετινή χρονιά στο Βόλο ήταν η δεύτερη έξοδός του στην Ευρώπη, αφού το 2007 αγωνίσθηκε στο Βέλγιο και στην Γκέρμιναλ, ενώ στην πατρίδα του εκτός της Φέρρο έπαιξε σε Χιμνάσια Τίρο και Ατλάντα.
Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε το συμβόλαιό του προχθές και ο τρίτος Αργεντίνος του Βολου, ο Λεάντρο Άλβαρεζ, που βρίσκεται δυο χρόνια στον Ολυμπιακό και είχε έρθει από την Ταγέρες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην πατρίδα του με τη Σαν Λορέντζο!!!
Ο εκ των αρχηγών του φετινού Ολυμπιακού έπαιξε σε 30 αγώνες (2.556 λεπτά), έχοντας πετύχει κι ένα γκολ και μαζί με τις περσινές συμμετοχές (29) έχει 59 παρουσίες (2 γκολ) με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (και 4 στο κύπελλο), δίνοντας μάλιστα αξιόπιστες λύσεις σε πολλές θέσεις…
Η νέα τετράδα παικτών που αναμένονται τώρα από την Αργεντινή είναι ποδοσφαιριστές για Σούπερ Λίγκα που μπορεί να αφήσουν εποχή, ενώ η δυσκολία στο να φορέσουν ερυθρόλευκα είναι το γεγονός ότι ενδιαφέρουν και άλλες ομάδες της Ευρώπης. Από τις εισηγήσεις του Τάκη Γιαννόπουλου τόσο ο Σάκης Τσιώλης που είδε dvd, όσο και ο Αχιλλέας Μπέος, έχουν ανάψει το πράσινο φως για έναν επιτελικό μέσο και έναν επιθετικό, έχοντας πάντα και εναλλακτικές λύσεις και έτσι οι Αργεντίνοι μπορεί να είναι τέσσερις, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για έναν κεντρικό αμυντικό…
Πάντως ο Ολυμπιακός για τη θέση του κεντρικού αμυντικού φαίνεται να έδειξε ένα διερευνητικό ενδιαφέρον και για έναν Αργεντινό που αγωνίζεται στην Ελλάδα, τον Ματίας Λέκι, που έπαιξε φέτος 14 ματς στον Ηρακλή. Ο 28χρονος πρώην διεθνής Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Ματίας Λέκι «κουβαλά» τεράστια καριέρα στις Ροζάριο Σεντράλ, Ρίβερ Πλέιτ, Τσακαρίτα Τζούνιορς ,Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα, είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου.
Πέρα από τον Λέκι και τους τους Αργεντινούς ακούστηκε ακόμη και το επίσης μεγάλο όνομα του 31χρονου Ισπανού Γιόσου Σαριέγκι που είναι τα τρία τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει παίξει σε Λαθκάο, Αλαβές, Εϊμπάρ Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και του Γιώργου Αλεξόπουλου που έχει θητεία σε ΠΑΟ, Αιγάλεω, Ηρακλή και τα τελευταία 5 χρόνια στην ΑΕΚ.
Το υπάρχον υλικό
Στο μεταξύ από αυτή την εβδομάδα η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ξεκαθαρίσει πολλές εκκρεμότητες με το υπάρχον υλικό. Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν κάποιους από τους δανεικούς, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ομάδες τους (Ροτζέριο του Αστέρα Τρίπολης, Λιαπάκης, Κοτίτσας της Ξάνθης, Κόρμπος του Ατρόμητου), ενώ ο Σιαλμάς έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ.
Μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Ούμπιντες και Άλβαρεζ , τόσο στον Ερόλ Μπουλούτ, όσο και στον Λεωνίδα Καμπάνταη, προτάθηκε συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, ενώ άγνωστο είναι αν θα γίνει πρόταση ανανέωσης στον Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς.
Άγνωστο παραμένει επίσης -αν και έχει συμβόλαιο- αν θα συνεχίσει ο πρώτος σκόρερ Ηλίας Σολάκης που έχει προτάσεις, αλλά δεν αποκλείεται να του δοθεί η ευκαιρία της Α’, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με Βέροια, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναχαϊκή. Οι 75 συμμετοχές, τα 19 γκολ στην Α’ Εθνική, η καλή κατάσταση που έδειξε ότι βρίσκεται ίσως είναι υπέρ του 36χρονου Ηλία Σολάκη για να έχει συνέχεια στο Βόλο, ενώ οι Πλιάγκας, Αρβανίτης, Κηπουρός, Κολίτσι Ψυχογιός, Καπετάνος, Καρλοπουλος, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος έχουν συμβόλαιο συνέχειας, όπως και ο Ιακωβάκης, χωρίς όμως να είναι σίγουρη η παραμονή.
Επίσης υπάρχουν και οι Τσεκούρας, Ζαχαράκης, Σφάκας, ενώ θα επιστρέψουν από δανεισμό ο Β. Λιόλιος και ο Α. Μιχάλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου