ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Πήρε προαγωγή ο Γ. Δαλούκας     
Ο Γιώργος Δαλούκας πήρε προαγωγή και είναι μαζί με τον Τάσο Κάκο πλέον οι δύο Ελληνες διαιτητές που βρίσκονται στη 2η κατηγορία της UEFA. Αυτό σημαίνει ότι ο Βολιώτης διαιτητής ως τέταρτος μπορεί ακόμα και να βρεθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα του Γιώργου Δαλούκα μετά τον τελικό των Νέων που διεύθυνε την περασμένη Τετάρτη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Ετσι ανοίγονται οι ορίζοντες και για τη διεθνή του καριέρα, που είναι ο μεγάλος του στόχος, αφού στην Ελλάδα αποτελεί ήδη εκ των κορυφαίων διαιτητών.
Εξάλλου με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA ο κ. Κουκουλάκης συμπεριλήφθηκε στους διαιτητές που θα παρακολουθούνται το προσεχές χρονικό διάστημα και εφόσον ικανοποιήσουν με τις επιδόσεις τους, τότε θα πάρουν προαγωγή. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο (2010), οπότε η Ε.Δ. της UEFA θα συνεδριάσει εκ νέου για να οριστικοποιήσει τους πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία, που θα ισχύουν από τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν εντάσσεται και ο ορισμός του κ. Κουκουλάκη, κατόπιν πρόσκλησης της Π.Ο. Ισπανίας, με βοηθούς τους Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Γκάγκα στον διεθνή φιλικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ισπανίας-Πολωνίας, που θα διεξαχθεί στις 8/6/2010 στην πόλη Μούρθια.

Προαγωγή από την 4η στην 3η κατηγορία πήρε και ο Βασίλειος Παμπορίδης. Στην 4η κατηγορία βρίσκονται οι Δημήτριος Καλόπουλος, Ηλίας Σπάθας και Σταύρος Τριτσώνης.

 
 
 
 
 
Με φόντο το τρεμπλ, Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ συγκρούονται απόψε το βράδυ στο θρυλικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, τα οποία πάντως βρίσκονταν σε χειμέρια νάρκη τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκού επίπεδο, παίζουν τα «ρέστα» τους για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
 
Από τη μία η γερμανική μηχανή του Λουίς Φαν Γκάαλ και από την άλλη η Ίντερ του, τα έχω κατακτήσει όλα και κάνω ό,τι θέλω, Ζοζέ Μουρίνιο. Το κίνητρο και για τους δύο προπονητές είναι τεράστιο καθώς, τόσο ο Λουίς Φαν Γκάαλ όσο και ο Ζοζέ Μουρίνιο, θα προσπαθήσουν να μπουν στην πολύ μικρή λίστα των τεχνικών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με διαφορετικές ομάδες. Σ’ αυτήν ανήκουν ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983) και ο Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν 2001).
 
Ο Ολλανδός είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1995 με τον Άγιαξ στον αλησμόνητο τελικό με τη Μίλαν του Καπέλο, ενώ ο  «special one» το 2004 με την Πόρτο των Ντέκο και Ντερλέι κόντρα στη Μονακό το δικού μας Άκη Ζήκου. Σίγουρα η κατάκτηση του τρεμπλ αποτελεί μεγάλο δέλεαρ και για τους δύο συλλόγους, μιας και μόνο τέσσερις ομάδες το έχουν καταφέρει στα 53 χρόνια "ζωής" των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο μεγάλος Αγιαξ το 1972, η Αϊντχόφεν το 1988, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 και η Μπαρτσελόνα πέρυσι.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός τελικός είναι ο πιο αμφίβολος των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον όσον αφορά στα προγνωστικά. Και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ισοδύναμες με τις διαφορές να είναι από μικρές έως ελάχιστες. Η Μπάγερν είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό ωστόσο η Ίντερ ίσως να είναι πιο διψασμένη για το τρόπαιο, μιας και η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου πρωταθλητριών και το κατέκτησε ήταν το μακρινό 1965. Αντίθετα η Μπάγερν διεκδικεί το πέμπτο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της, με τελευταία επιτυχία το 2001 στον επεισοδιακό τελικό του «Σαν Σίρο» με τη Βαλένθια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Λίνεκερ έλεγε πως «στο ποδόσφαιρο στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», ο Μουρίνιο λέει πως πάντα κερδίζει αυτός. Ποιος όμως θα δικαιωθεί τελικά; Θα επικρατήσει η νοοτροπία πειθαρχίας και «παλεύουμε μέχρι το τέλος» των «Πάντσερ», ή η ιδιοφυία του Μουρίνιο με τους παίκτες «πολυεργαλεία»; Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε… 
 
 
 
 
 
 
 «Δάνειο για το ΕΑΚ»  
Δάνειο για το ΕΑΚ ζητάει ο ΣΦΕΟΒ να πάρει ο Δήμος Βόλου, ώστε να δημιουργήσει το «παλάτι» που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα των φιλάθλων του Ολυμπιακού για την Σούπερ Λίγκα! Αφορμή γι αυτό το αίτημα, ήταν το δάνειο που πήρε ο Δήμος για το κτήριο Γκλαβάνη. «Δεν μπορούσαν να πάρουν αυτό το δάνειο και να το επενδύσουν στο ΕΑΚ»; Αυτή την ερώτηση κάνουν προς τον Δήμο και τους «Ολυμπιακάρες» της Δημοτικής Αρχής, όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι.   
 
Μιλάει και για το αύριο
Σε μια συνέντευξη έκπληξη αύριο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Τόρης μιλάει για τη χρονιά που πέρασε, χαρακτηρίζοντας   πρωταθλήτριες και τις γυναίκες των μελών του Δ.Σ. που τους άντεξαν!!!  Επίσης αναφέρεται και στη νεα χρονιά και το στόχο της πρώτης επαρχιακής ομάδας, που έχουν όραμα να κάνουν τον Ολυμπιακό, ο Αχιλλέας Μπέος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
 
Βολιώτες διαιτητές στα πλέι οφ
Δυο Βολιώτες διαιτητές θα διευθύνουν παιχνίδια των πλέι οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών. Συγκεκριμένα ο Χάρης Καρακατσούνης θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ αύριο Κυριακή για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανελλήνιο, ενώ την Τρίτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Σταματόπουλος θα σφυρίξει την αναμέτρηση Μαρούσι – Ολυμπιακός.
 
Ανανέωση συνεργασίας
Ο πρόεδρος του Εθνικού Τάκης Σταυρίδης έχει ως πιστεύω πως ο προπονητής που κερδίζει άνοδο μένει στην ομάδα και συνεχίζει. Ετσι ο Εθνικός τη νέα χρονιά στην Α’ κατηγορία Ε.Π.Σ.Θ. θα έχει στον πάγκο του τον Κώστα Κούτσικα. Τώρα την μεθεπόμενη χρονιά στην ακόμη μεγαλύτερη κατηγορία υπάρχει ακόμα χρόνος!
 
Αφιέρωμα
Αφιέρωμα στον Ολυμπιακό Βόλου και στην άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα ετοιμάζει το συνδρομητικό αθλητικό κανάλι NOVASPORT. Χθες μάλιστα βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας, πήρε πλάνα και συνεντεύξεις, ώστε να έχει αρκετό υλικό για το βολιώτικο συγκρότημα.   
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τώρα που έφυγε από την Καρδίτσα, μπορεί να ξαναγυρίσει στο Βόλο;
 
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου