ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομάδα – πρότυπο ο Διαγόρας

ομάδα-πρότυπο-ο-διαγόρας-430958

Μία νέα αρχή έχει ξεκινήσει να γίνεται τον τελευταίο χρόνο στο Στεφανοβίκειο, με το καμάρι της περιοχής Διαγόρα να βάζει τις βάσεις, ώστε να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Με οδηγό τον τεχνικό Τέλη Καιμπαλίδη, ο οποίος αισίως πάτησε τα 40, θέλει να συνεχίσει την πορεία πρωταθλητισμού και στη Β’ Ε.Π.Σ.Θ., όπου ανέβηκε επάξια μετά τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή που κατέκτησε στη Γ’ Ε.Π.Σ.Θ., έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα τις λιγότερες ήττες αλλά και τις περισσότερες νίκες. Παράλληλα διέθετε τον πρώτο σκόρερ, που ήταν ο Σανίδας με 29 τέρματα. 
 
Κύριε Καϊμπαλίδη, πώς ξεκίνησε η φετινή σας περιπέτεια με την ομάδα του Διαγόρα;
Είχα ξεκαθαρίσει εξ αρχής στην χρονιά πως δεν θα ασχοληθώ προπονητικά με κάποια ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών μου, ωστόσο δέχθηκα ένα τηλέφωνο στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού και τελικά πείστηκα να συνεισφέρω στην προσπάθεια των ανθρώπων που ήξερα, αφού βρέθηκα στο σύλλογο δύο χρονιές ως παίκτης στο παρελθόν.
 
Τι ήταν αυτό που σας έπεισε να ασχοληθείτε με τον ιστορικό Διαγόρα; 
Στην αρχή ήταν η αλήθεια πως ήμουν διστακτικός, μιας και είχα ακόμη μία προπονητική εμπειρία με την ομάδα του Εθνικού, η οποία όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Από εκεί και πέρα στο Στεφανοβίκειο βρήκα ένα οικογενειακό κλίμα και μία όρεξη για δουλειά που άλλη δεν είχα συναντήσει.
 
Πού είχατε δώσει βάρος από την αρχή της χρονιάς;
Στόχος μας εξ αρχής ήταν να παίξουμε σωστό και καλό ποδόσφαιρο. Στην αρχή είχαμε κάποια αποτελέσματα τα οποία μπορεί να μην άρμοζαν με την εικόνα που είχε η ομάδα στη συνέχεια, αλλά ήρθαν μόνο και μόνο επειδή θέλαμε να παίξουμε σωστό και οργανωμένο ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες.
 
Τι έχετε καταφέρει μέσα σε αυτό το χρόνο;
Είμαι υπερήφανος που μέσα σε μία χρονιά καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δουν το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι. Παιδιά 14 και15 χρονών μπορεί ένα χρόνο πριν να ήθελαν να σταματήσουν να ασχολούνται με το άθλημα, ωστόσο μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να κληθούν από την Μικτή ομάδα και να διαπρέψουν. Παίχτες όπως οι Γκουντόλας, Πρασσάς, Καραπλιάγκος, Λουφόπουλος, Μεϊντάνης είμαι περήφανος που βρίσκονται στην ομάδα μας.
 
Πάντως εκτός από τους νέους παίκτες η ομάδα χρειάζεται και εμπειρία, έτσι δεν είναι;
Σαφέστατα και ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών μπορεί να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί όπως είπα από την αρχή της σεζόν να υπάρχει σεβασμός από τους νέους προς τους μεγαλύτερους αλλά και το αντίθετο. Παίκτες όμως όπως οι Σιαμέτης, Βλάχος, Καραδημήτρης, Καρατζιώλης, Σανίδας, Καραβασίλης και Λαμπρόπουλος είναι πολύτιμες και έμπειρες μονάδες για το σύλλογό μας.
 
Τι ρόλο έπαιξε η διοίκηση στη φετινή χρονιά;
Στη φετινή σεζόν ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ανήκει στη διοίκηση. Δίχως τη συμβολή της δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει τίποτα. Οποιαδήποτε στιγμή είχαμε ανάγκη από κάτι, τότε όλοι ήταν κοντά μας. Θα ήθελα γι’ αυτό να ευχαριστήσω και δημόσια τους κ.κ. Ντελόπουλο, Ντάφο και Πανταζή που πραγματικά ήταν κοντά μας σε όλα.
 
Πόσο συνέβαλε ο κόσμος στην επιτυχία της ομάδας;
Πραγματικά η συμβολή του κόσμου ήταν και αυτή μεγάλη. Ποτέ δεν μας άφησε μόνους σε οποιοδήποτε παιχνίδι είτε αγωνιζόμασταν εντός είτε εκτός. Πάντοτε ήταν σε όλα τα παιχνίδια και η αποθέωση ήρθε στην τελευταία αγωνιστική, όπου και διοργανώθηκε μια απίστευτη φιέστα στο γήπεδο του Στεφανοβικείου.
 
Τι περιμένετε την νέα σαιζόν;
Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω πως η πορεία μας θα είναι καλή. Η ιστορία του συλλόγου άλλωστε το επιβάλλει. Αγωνιστικά έχουμε τον κορμό, ο οποίος θα ενισχυθεί με το πολύ 4 – 5 παίκτες οι οποίοι θα είναι γνώστες της κατηγορίας. Κινήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται, ωστόσο δεν είναι τίποτα τελικό. Πάνω από όλα ως στόχο έχουμε να φέρουμε κοντά στην ομάδα όλους όσους εκείνους αγωνίζονται μακριά από την ομάδα του τόπου τους. Υπάρχουν ταλέντα του Στεφανοβικείου διάσπαρτα στη Μαγνησία και θα θέλαμε και αυτά κοντά μας για τη νέα προσπάθεια.
 
Υπάρχουν ταλέντα σήμερα στο τοπικό;
Ταλέντα ευτυχώς υπάρχουν, το θέμα είναι το πώς θα δουλευτούν. Στο Διαγόρα είμαστε χαρούμενοι, γιατί με την σεζόν που πέρασε πολλοί ήταν εκείνοι οι μικροί παίκτες που ήρθαν κοντά μας. Μάλιστα με τη νέα χρονιά υπάρχει πλάνο να ξεκινήσει και η ακαδημία μας με 20 τουλάχιστον παιδιά μικρότερης ηλικίας.
 
Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιωθεί στην κατηγορία;
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις τους. Υπάρχουν την στιγμή αυτή γήπεδα που είναι ακατάλληλα για παιχνίδι. Δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις, όταν π.χ. πηγαίνεις σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και αναγκάζεσαι να ξεντυθείς μέσα σε βαγόνια. Ευτυχώς η δική μας ομάδα βρίσκεται αρκετά μπροστά σε αυτό το θέμα και σύντομα περιμένουμε και τα νέα μας αποδυτήρια, που είναι πραγματικά άλλου επιπέδου.
 
Στο παρελθόν υπήρχαν πολλά προβλήματα με τη διαιτησία, ίσχυσε κάτι τέτοιο και φέτος;
Από τη διαιτησία είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Υπήρχαν βέβαια και ελάχιστες στιγμές που αντιδράσαμε αλλά ως εκεί. Είμαστε ευχαριστημένοι τόσο από την δουλειά που έγινε από τους διαιτητές, όσο και από την Ε.Π.Σ.Θ., την οποία και ευχαριστούμε.
 
Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας τη φετινή χρονιά;
Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο, αλλά πάνω από όλα στο τοπικό ποδόσφαιρο χρειάζεται να είσαι μια παρέα. Τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου, τα παιδιά ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους. Υπήρχε πάνω από όλα ένα άριστο κλίμα και ποτέ δεν υπήρχε κάποιος που να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.
 
Υπάρχει κάποιο περιστατικό από αυτά που δεν θα ξεχάσετε;
Αναμφίβολα η φιέστα που μας επεφύλασσαν στο τέλος ήταν ονειρική από κάθε άποψη. Έγινε βράδυ και τα βεγγαλικά και οι φωτοβολίδες έκαναν την νύχτα μέρα. Ήταν κάπως πρωτόγνωρο για μια ομάδα στο τοπικό να κάνει επαγγελματική φιέστα. Από εκεί και πέρα όμως υπήρχε και ένα περιστατικό μία μέρα που ήθελε τους παίκτες να ζητούν να κάνουμε προπόνηση παρά το κρύο και την βροχή που είχε. Εγώ πρότεινα να αναβληθεί η προπόνηση, αλλά όλοι οι παίκτες ήθελαν να κάνουν προπόνηση. Το βλέπουν σαν ευχαρίστηση και έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου