ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα το φιλικό με τον Πανθρακικό

σήμερα-το-φιλικό-με-τον-πανθρακικό-426462

Ενα ακόμη φιλικό έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, που μετά το φιλικά με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη στην Παιανία και αυτό με τον Μαχητή την Πέμπτη στη Λάρισα, στις 6 μ.μ. στο Εθνικό Στάδιο Βόλου θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό.
Το σημερινό ματς πάντως είναι ξεχωριστό, αφού είναι φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Πλακίδα και τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα θα δοθούν στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Επίσης σήμερα την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με αφορμή την κατάκτηση της ανόδου θα βραβεύσει και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας .
Το σημερινό φιλικό είναι το τελευταίο, καθώς την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός
θα πραγματοποιήσει (Δευτέρα 24 και Τετάρτη 26 Μαΐου) στις 6 μ.μ. στο ΕΑΚ προπονήσεις-δοκιμές υπό την επίβλεψη του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ, με υπεύθυνο τον κ. Σάκη Τσιώλη, για παιδιά γεννηθέντα 92’, 93’, 94’ και 95’.
Το σημερινό φιλικό εκτός από την ιδιαιτερότητα του φιλανθρωπικού σκοπού έχει κι άλλη μια, αφού στον Πανθρακικό αγωνίζεται ο Νιγηριανός Εγκούτου Ολίσε που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό… Ο 30χρονος Νιγηριανός ξεκίνησε την καριέρα του στη γαλλική Νανσί με την οποία αγωνίστηκε για 4 σεζόν, δύο από αυτές στο Championnat (47 συμμετοχές-2 γκολ). Στη Λουχάνς αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο (9 συμμετοχές-5 γκολ).Η Γκρενόμπλ στην Β’ Γαλλίας ήταν ο επόμενος σταθμός του, της οποίας φόρεσε 52 φορές τα χρώματα και πέτυχε 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Championnat με την Λα Λουβιέρ και έπειτα έφυγε στο Λονδίνο για χάρη της ΚΠΡ. Επέστρεψε στη Β΄ Γαλλίας και στη Μονπελιέ (42 συμμετοχές-2 γκολ), από όπου και αποκτήθηκε από τον Πανθρακικό (35 συμμετοχές).
Ακόμη μέσω μάνατζερ έρχονται στο προσκήνιο νέα ονόματα παικτών που έχουν προταθεί στη βολιώτικη ομάδα, με τελευταίο μεγάλο όνομα που φαίνεται να προτάθηκε να είναι αυτό του Ελβετού διεθνή Ντάβιντε Κιουμιέντο από τη Λουκέρνη, ενώ έχει παίξει σε Σιένα, Λε Μαν, και Γιανγ Μπόις και του επιθετικού Τενεμά Εντιαγέ από το Μάλι που αγωνίζεται στη Γαλλία και στη Ναντ.
Ενώ στο παρελθόν έχουν ακουστεί και άλλα μεγάλα ονόματα, όπως για Νο1 του Ντρόμπνι και του Γκαλίνοβιτς, ενδιαφέρον υπάρχει και στην ελληνική αγορά…
Ενώ ακουστήκαν τα ονόματα των Μπάρκογλου, Τζιορτζόπουλου, Σκούφαλη, Σίλβα Κλέιτον, αρκετός ντόρος έγινε για τον Γιώργο Ζησόπουλο. Ο 26χρονος μέσος του Λεβαδειακού φεύγει από την ομάδα της Βοιωτίας εκμεταλλευόμενος έναν όρο στο συμβόλαιό του που του χαρίζει την ελευθερία του μετά τον υποβιβασμό των Πρασίνων. Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής μετρά συνολικά 118 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με δύο γκολ, ενώ τη φετινή περίοδο αγωνίστηκε σε 30 ματς της Σούπερ Λίγκα.
Σε εκκρεμότητα στον Ολυμπιακό παραμένουν οι δανεικοί (Λιαπάκης, Κοτίτσας στην Ξάνθη, Κόρμπος στον Ατρόμητο), ενώ ο Ροτζέριο ζητήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Σιαλμάς έμεινε ελεύθερος από τα Γιάννενα και μπορεί να διαπραγματευθεί την παραμονή του στο Βόλο.
Οσον αφορά στους υπάρχοντες παίκτες, μετά τον Ερόλ Μπουλούτ προτάθηκε συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές και στον Λεωνίδα Καμπάνταη, ενώ ήδη ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Ούμπιντες και Αλβαρεζ.
Χθες μετά τη λήξη της απογευματινής προπόνησης ο Σάκης Τσιώλης παρέθεσε δείπνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στη Super League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου