ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στόχος η παραμονή μου και η καθιέρωση στην ΑΕΛ»

στόχος-η-παραμονή-μου-και-η-καθιέρωση-430958

 Είναι μόλις 18 χρονών. Είναι φιλόδοξος, απαιτητικός και με πολλή όρεξη για δουλειά. Ο λόγος για το νεαρό Βολιώτη αμυντικό της ΑΕΛ, Χρήστο Χολέβα, ο οποίος φιλοδοξεί την ερχόμενη χρονιά να γίνει μέλος μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αναλογιστεί κανείς την περσινή εξαίσια πορεία του στην ομάδα της Β’ ΠΑΕ της ΑΕΛ, είναι θέμα χρόνου να υπογράψει πλέον επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «βυσσινί» και να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά του.
  
Ο ταλαντούχος, θηριώδης πλέον, αμυντικός, έχει αρκετές ποδοσφαιρικές παραστάσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του. Σε ηλικία 15 χρόνων αγωνίστηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με τα χρώματα του Θησέα, ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για το Ρήγα, αγωνιζόμενος πάλι στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Πέρυσι το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΛ τον «ξετρύπωσε» και τον πήρε στον κάμπο, προκειμένου να αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ. Αυτό ήταν και το αποφασιστικό βήμα για τον Χρήστο. Τώρα δοκιμάζεται σε φιλικά παιχνίδια μαζί με άλλα ταλέντα, από τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Παπακώστα, ο οποίος εξ αιτίας του γεγονότος ότι πήγε πρόσφατα στην ΑΕΛ, δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη Β’ ΠΑΕ της ομάδας, αν και τους έχει παρακολουθήσει αγωνιζόμενους πολλές φορές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «τσεκάρισμα» για το ποιοι θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια με την ομάδα της Λάρισας.
Πώς βλέπει όμως αυτή τη δοκιμασία ο νεαρός Χρήστος; «Για μένα τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Πρέπει να πείσω τον κόουτς ότι αξίζω μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή μου στην ΑΕΛ και μετά η συμμετοχή στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας», δηλώνει ο νεαρός αμυντικός. Είναι άραγε εύκολο για έναν Βολιώτη να «στεριώσει» ποδοσφαιρικά σε μια ομάδα όπως η ΑΕΛ, εξ αιτίας και της ιδιαιτερότητας-αντιπαλότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πόλεις; Ο Χρήστος δε δείχνει να πτοείται μπροστά σε τίποτα προκειμένου να μπορέσει να εκτινάξει την καριέρα του. «Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες μου. Όλοι με αγκάλιασαν εξ αρχής και με έκαναν να νιώσω σημαντικός. Μπορώ να πω, πως πιο πολύ με πείραζαν οι φίλοι μου από το Βόλο διότι πήγα στην ΑΕΛ παρά οι Λαρισαίοι» (γέλια). Αφού λοιπόν μας είπε ότι περνάει καλά στη Λάρισα και έχει δεθεί με την ομάδα, αναφέρθηκε και στο επίπεδο της δουλειάς που γίνεται: «Μέσα σε ένα χρόνο, από τότε δηλαδή που πήγα στην ΑΕΛ, βλέπω μεγάλη διαφορά τόσο στη διάπλαση του σώματός μου όσο και στην αγωνιστική τακτική μου. Γίνεται πραγματικά καλή δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Κώστα Κατσάρα, για τα εφόδια που μας δίνει».
Στο ερώτημα Βόλος ή Λάρισα, ο Χρήστος είχε αρκετές διαφορετικές απαντήσεις: «Στο θέμα των φιλάθλων, πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΛ είναι φοβερός. Φέτος έφερα και κάτι φίλος μου Βολιώτες στο Αλκαζάρ, στον αγώνα με την ΑΕΚ και έπαθαν πλάκα με την ατμόσφαιρα. Επίσης προτιμώ τη Λάρισα και στη νυχτερινή της ζωή ωστόσο το Βόλο δεν τον αλλάζω με τίποτα» τονίζει χαμογελώντας ο νεαρός άσος. Από την κουβέντα δε θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στο καινούριο γήπεδο της ΑΕΛ για το οποίο ο Χρήστος είπε πως θα είναι μεγάλη τιμή του να αγωνιστεί σε αυτό ως επαγγελματίας παίκτης της ΑΕΛ. «Και μόνο που έχω κάνει προπονήσεις με τους παίκτες της ΑΕΛ ήταν φοβερή εμπειρία για μένα. Πόσο μάλλον το να αγωνιστώ δίπλα τους σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο». Πόσο σημαντικό είναι όμως για τον ίδιο η συνύπαρξή του στην ομάδα με παίκτες τέτοιου βεληνεκούς; «Το να παίζω δίπλα στον Νταμπίζα και τον Μετίν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Πέρα του ότι με βοηθάνε πάρα πολύ αγωνιστικά, είναι και καλά παιδιά και με συμβουλεύουν γενικότερα» απάντησε ο νεαρός στόπερ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως σε καμία περίπτωση, οι «φίρμες» της ΑΕΛ δεν αποπαίρνουν τα νέα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε «υπάρχει σωστή νοοτροπία και επαγγελματισμός. Τέτοια φαινόμενα στην ΑΕΛ δεν υπάρχουν».   
Η στιγμή που έμεινε στο Βολιώτη ποδοσφαιριστή από την περασμένη χρονιά ήταν η ατομική προπόνηση που έκανε με τον επιθετικό της Λάρισας, Κουζέν. Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Είχαμε το ίδιο πρόβλημα τραυματισμού και κάναμε μαζί αποθεραπεία. Το να είσαι δίπλα-δίπλα και να κάνεις προπόνηση με έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι πρότινος έβλεπες στην τηλεόραση είναι φανταστικό», ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως του έκανε εντύπωση τόσο η ποδοσφαιρική του παιδεία όσο και η σωματική του διάπλαση, γεγονός που καταδεικνύει την άψογη δουλειά που κάνουν στο εξωτερικό οι ποδοσφαιριστές. Σχετικά με τους συμπαίκτες του στη Β’ ΠΑΕ της ΑΕΛ, ο Χρήστος μάς εκμυστηρεύεται πως όλοι τους είναι καλά παιδιά, ενώ αυτόν που ξεχωρίζει είναι ο συμπαίκτης και φίλος του, Αντώνης Βούζας, για τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να πάει ψηλά.
Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι όμως για τον Χρήστο Χολέβα; Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνει για το μακρινό και όχι μονό μέλλον του, πέρα από την δεδομένη θέλησή του να μείνει στην ΑΕΛ; Η απάντηση που μας έδωσε πλήρως κατατοπιστική: «Η μοναδική περίπτωση να μη μείνω στην ΑΕΛ είναι αν δεν υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο. Με έχουν πλησιάσει κι άλλες ομάδες, η μία μάλιστα είναι της Σούπερ Λιγκ, αλλά προτεραιότητα είναι η Λάρισα».
Τέλοςόσον αφορά στα μετέπειτα σχέδιά του, τόνισε πως θα ήθελε να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα, το οποίο όπως λέει είναι ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή -έχει περάσει και από την Εθνική Νέων- ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή και σε ομάδα του Βόλου, αν φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.          

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου