ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισχυροί μέχρι τέλους ΑΕΚ και ΟΣΦΠ, ερωτηματικό ο Αρης στο Europa League

ισχυροί-μέχρι-τέλους-αεκ-και-οσφπ-ερωτ-454315

Ανοικτός, αν και όχι απαραίτητα στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι για ΑΕΚ και Ολυμπιακό ο δρόμος προς τους ομίλους του Europa League, καθώς θα είναι στους ισχυρούς στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ ο Άρης δύσκολα θα αποφύγει να βρίσκεται στους αδυνάτους στον τέταρτο προκριματικό γύρο.
Η ΑΕΚ, που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ (6/8 η κλήρωση, 19 και 26 του μήνα οι αγώνες), μπαίνει στη διοργάνωση με τον 21ο μεγαλύτερο συντελεστή. Στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League συμμετέχουν 74 ομάδες, που χωρίζονται σε 37 ισχυρές και ισάριθμες αδύνατες. Ακόμη και στην περίπτωση που και οι 15 ομάδες που θα αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και θα μεταφερθούν στα πλέι οφ του Europa League έχουν καλύτερο συντελεστή από την «Ένωση», δεν μπορεί αυτή να πέσει κάτω από την 36η θέση και συνεπώς θα παραμείνει στους ισχυρούς. Αν η ΑΕΚ προκριθεί στους ομίλους του Europa League, θα βρίσκεται μεταξύ δεύτερου και τρίτου γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που θα εξαρτηθεί από το ποιες ομάδες θα φτάσουν μέχρι εκεί, αλλά και το ποιες θα μπουν κατευθείαν στους ομίλους ως αποκλεισμένες από τα πλέι οφ του Champions League.
Ο Ολυμπιακός, που θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο (21/6 η κλήρωση, 15 και 22 Ιουλίου οι αγώνες), ομοίως με την ΑΕΚ, θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς σε όλες τις κληρώσεις των προκριματικών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον έβδομο μεγαλύτερο συντελεστή στο Europa League και το πιθανότερο είναι πως αν καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους, θα βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Αντιθέτως, ο Άρης, που θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο (16/7 η κλήρωση, 29/7 και 5/8 οι αγώνες), θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου στους ισχυρούς στην κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Οι «κίτρινοι» είναι αυτή τη στιγμή δωδέκατοι μεταξύ των 30 ομάδων που συμμετέχουν σίγουρα σε αυτό το γύρο, αλλά στη λίστα θα προστεθούν οι 40 ομάδες που θα προκριθούν από τον δεύτερο γύρο (μεταξύ αυτών πιθανότατα και ο Ολυμπιακός), που ίσως «ρίξουν» τον Άρη στην κατάταξη.
Εν τω μεταξύ στο Champions League πρωταθλητής Παναθηναϊκός ξεκινά στις 14 ή 15 Σεπτεμβρίου, στη φάση των ομίλων .
Ο ΠΑΟΚ, που τερμάτισε πρώτος στα πλέι οφ, ξεκινά στις 27-28 Ιουλίου, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στο δρόμο των μη πρωταθλητών (ρεβάνς στις 3-4 Αυγούστου).
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», θα αναμετρηθεί με μία εκ των Ζενίτ, Άγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα. Η κλήρωση θα γίνει στις 16 Ιουλίου.
Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να προκριθεί, μεταφέρεται στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League (η κλήρωση θα γίνει στις 6 Αυγούστου και οι δύο αγώνες στις 19 και 26 του ίδιου μήνα). Αν ο ΠΑΟΚ περάσει τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και αποκλειστεί στα πλέι οφ, τότε κερδίζει μία θέση στους ομίλους του Europa League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου