ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Πανελλήνιες διακρίσεις για τις αθλήτριες του ΠΑΟ Βόλου     

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, Νεανίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στην Γουμένισσα, οι αθλήτριες του ΠΑΟ Βόλου. Την μεγαλύτερη διάκριση πέτυχε στην κατηγορία των κορασίδων η Γεωργία Καρακατσάνη που στα 70 κιλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Μαριάνθη Μπουδράμη στην κατηγορία των Νεανίδων στα 63 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία στα 67 κιλά η Μάχη Γκόντα πήρε το χάλκινο.

Οι δύο φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Γεωργία Καρακατσάνη, θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων, που θα πραγματοποιηθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εκπροσωπώντας την Εθνική ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Η προετοιμασία της Εθνικής θα γίνει στο Βόλο και η Βολιώτισσα αθλήτρια θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο έτοιμη, θέλοντας να προσθέσει και μια διεθνή διάκριση φέτος στο ενεργητικό της.
Ακόμα, στην προετοιμασία της Εθνικής θα συμμετάσχει και η δεύτερη στα 63 κιλά, Μαριάνθη Μπουδράμη, έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στην προετοιμασία των κοριτσιών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων. Προπονητής ήταν ο Δημήτριος Τζουμπουσλής. Στους αγώνες παραβρέθηκαν το Δ.Σ. του συλλόγου με τους Στάθη Τζουμπουσλή (τεχνικό σύμβουλο), Θανάση Πελεκούδα (πρόεδρο) και Ευάγγελο Χαλατσόπουλο (γραμματεά), καθώς και οι γονείς των αθλητών.      


 

 

 

    
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν ξεκινούν οι διακοπές των ποδοσφαιριστών και οι δημοσιογραφικές πένες κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να βγάλουν το ρεπορτάζ τους, άκρως τρελά σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φταίνε μόνο όμως οι δημοσιογράφοι που πάνε να βγάλουν την μεγάλη είδηση μέσα από φήμες ή όντως είναι πολλοί οι «τρελοί» που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο;
 
Ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες συναντάει κανείς πολλούς γραφικούς… Ειδικά τον τελευταίο καιρό αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας στην αθλητική ειδησεογραφία δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας και γι’ αυτό δεν φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι.
Ο Καϋμενάκης π.χ. μετά την Καλαμάτα φέρεται ότι θέλει να μετακομίσει στην Πάτρα. Ομως το όνομά του έχει ακουστεί και στη Νέα Ιωνία για τη Νίκη… Τα σενάρια τον ήθελαν να συζητά με τον Πέτρο Καϊμακάμη για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, ο κ. Κούγιας, που έχει φέρει τη μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα στα δικαστήρια με καταγγελίες και μηνύσεις, αλλά πάλι την ομάδα του την έβγαλε τρίτη, φέρεται να είχε εκδηλώσει αρχικά την επιθυμία να ανταλλάξει μετοχές με τον Πλεξίδα του ΑΟ Τρίκαλα, ενώ τις τελευταίες μέρες, οι φήμες αναφέρουν ότι ίσως τελικά επιστρέψει στα Γιάννενα! Επειδή όμως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πουλάει την Παναχαϊκή, ο Καϋμενάκης είναι ο πιο… «κοντινός» για να αναλάβει… Βέβαια πολλές φορές τα πιο τρελά σενάρια βρίσκουν εφαρμογή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επειδή καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για το τι πρόκειται να συμβεί.
Πάντως ο Πλεξίδας που απέλυσε μετά από οκτώ σερί νίκες τον προπονητή της ομάδας που ουσιαστικά τον οδήγησε μια ανάσα από την άνοδο (άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία), βγήκε και διέψευσε τα όποια σενάρια για ανταλλαγή μετοχών με τον «μοντελοπνίχτη», όμως το όνομα του γράφτηκε σε στήλη παρασκηνίων στον Αθηναϊκό Τύπο ακόμα και για την Βέροια, αν ο ΑΟΤ δεν ανέβει, αφού ο Αρβανιτίδης έχει δηλώσει ότι θέλει να αποχωρήσει…
Την ίδια «ίωση» σχετικά με τον προπονητή πέρασε και ο αντίπαλός του στα μπαράζ Βύζας Μεγάρων. Μιμήθηκε το παράδειγμα του ΑΟΤ, ώστε να έχει και αυτός το αβαντάζ του… «νέου αέρα» στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος, κ. Τραγκουμανίδης πήρε την απόφαση να διώξει τον Μαυρομάτη από τον πάγκο λόγω της ήττας από την Καλλιθέα που του στέρησε την άνοδο και στο μπαράζ να παραταχθεί η ομάδα με νέο προπονητή, για να έχουν καλύτερη ψυχολογία οι παίκτες! 
Ειλικρινά τους προέδρους των ελληνικών ομάδων και περισσότερο αυτούς των μικρών κατηγοριών, που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, αλλά έχουν βρεθεί από χόμπι λόγω των πολλών χρημάτων τους στις προεδρίες κάποιων ομάδων, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ποια λογική ακολουθούν. Τα παραπάνω είναι απλά μερικά επίκαιρα παραδείγματα και φυσικά δεν ξεχνάμε τα δικά μας, μεταξύ του Μπέου και του Γιδόπουλου και τις περίφημες ατάκες «Βασιλάκης Καΐλας» και «Φώκια Μπέους Μπέους».
Αλλωστε οι πρόεδροι των ομάδων είναι μέρος πλέον του σταρ σύστεμ του Ελληνικού ποδοσφαίρου και λειτουργούν περισσότερο με το πόσες γραμμές καταλαμβάνει το ρεπορτάζ των εφημερίδων για το όνομά τους και όχι με βάση την σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια. Παλιότερα είχε ρωτήσει κάποιος τον «τεράστιο» Μάκη Ψωμιάδη: «Καλά δεν ντρέπεσαι»; Η απάντηση αποστομωτική. Κάνει κάθε σοβαρό άνθρωπο να το βάλει στα πόδια… «Ντρέψου εσύ», του είπε…
 
 
 
 
 
 
 
 
Καϋμενάκης για όλους…   
Από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν τα σενάρια για πιθανή αποχώρηση του Καϋμενάκη από τον Αστέρα Τρίπολης, το όνομά του έπαιξε για πολλές ομάδες. Πλέον οι φήμες τον θέλουν να εμπλέκεται στα διοικητικά της Παναχαϊκής, όμως η αλήθεια είναι το όνομά του είχε ακουστεί έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια και για τη Νίκη. Βέβαια τίποτα από όσα ακούστηκαν δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αν και για κάποιους, ακόμα και τώρα που ο Στράτος Γιδόπουλος δήλωσε ότι παραμένει, τα σενάρια συνεχίζονται να υφίστανται.
 
Τον θέλει και ο Εργοτέλης
Τον Ολίσε του Πανθρακικού, που τον τελευταίο καιρό έχει δει το όνομά του το φως της δημοσιότητας ως φερόμενος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού Βόλου, τον θέλει και ο Εργοτέλης, ωστόσο φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του. Στο φιλικό παιχνίδι που θα γίνει με την ομάδα της Κομοτηνής ίσως πέσει λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση για τον έγχρωμο ποδοσφαιριστή.
 
Αναστάτωση…
Αναστατώθηκε ο Πηρούνιας στα επίσημα του ΕΑΚ με την είσοδο του Σολάκη ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ ήταν 2-0, αλλά μόλις είδε τον πρώτο σκόρερ να περνά στο ματς φοβήθηκε… Μάλιστα οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν, καθώς μερικά λεπτά αργότερα ο Σολάκης δεν σκόραρε αλλά έδωσε ασίστ στον Πλιάγκα για το γκολ. Ευτυχώς δηλαδή που δεν υπήρχε ακόμη λίγος χρόνος…  
 
Περιμένουν από την ΠΑΕ
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που φέτος έκανε μεγάλο οικονομικό άνοιγμα στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ Γυναικών και πανάξια κέρδισε την παραμονή του στην κατηγορία, περιμένει τη νέα σεζόν και από την ΠΑΕ έσοδα στο ταμείο του. Ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να βοηθήσει και την περασμένη σεζόν, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα όλες οι εκκρεμότητες. Στον Ερασιτέχνη περιμένουν πρώτα να τελειώνουν με τα οικονομικά της περασμένης περιόδου και να ξεκινήσουν σε νέες βάσεις το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.
 
Κίνηση «ματ»
Αφού ο Ολυμπιακός έχει το δικό του ραδιόφωνο, κίνηση «ματ» ετοιμάζουν από τη Νέα Ιωνία. Στη Νίκη δεν τους ενδιαφέρει αν ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά πώς θα αποκτήσει «φωνή» και η δική τους ομάδα. Ετσι, κάποιοι που ξέρουν περισσότερα μάλιστα από αθλητικά ραδιόφωνα από κάποιους άλλους ετοιμάζουν τη δική τους κίνηση. Για να δούμε…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού Βόλου;
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου