ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βασίλισσες… στην άμμο

βασίλισσες-στην-άμμο-809224

Το πρώτο κύπελλο Ελλάδας Βeach soccer (ποδόσφαιρο άμμου) με την ομάδα του Ατλαντα Αθηνών κατέκτησαν οι Βολιώτισσες Βάσω Δημητριάδη και Νικολέτα Κανιάκα, το Final Four του οποίου διεξήχθη στις 23 Ιουλίου στη Χαλκίδα.

Ο δρόμος προς το θρίαμβο ξεκίνησε για τον Ατλαντα, στην κλήρωση της διοργάνωσης, εκεί όπου συμμετείχαν συνολικά 4 ομάδες. Οι Ενωση, Φίλιππος Αθηνών και ΑΟ Κεφαλληνίας ήταν οι αντίπαλοι της μετέπειτα Κυπελλούχου ομάδας, με την οποία διέπρεψαν οι δύο Βολιώτισσες παίκτριες, ενώ οι ημιτελικοί ορίστηκαν για το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιουλίου, εκεί όπου από τα ζευγάρια Ατλας – Ενωση και Φίλιππο – ΑΟ Κεφαλληνίας θα προέκυπταν οι ομάδες του μεγάλου τελικού, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο Ατλας, με βασικά μέλη τις Κανιάκα και Δημητριάδη που αγωνίζονται ως τερματοφύλακας και σέντερ φορ, πέτυχε την πρώτη εντυπωσιακή νίκη επί της Ενωσης με 10-2, ενώ λίγο αργότερα στον τελικό αντιμετώπισε τον ΑΟ Κεφαλληνίας, τον οποίο και συνέτριψε με 4-0, στον τελικό, με τις παίκτριες, τον προπονητή και τους παράγοντες της ομάδας να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Μάλιστα, έντονο Βολιώτικο χρώμα είχε ο τελικός, καθώς με τα χρώματα του ΑΟ Κεφαλληνίας αγωνίστηκε η Κατερίνα Τσιρδάνη, που είχε υπάρξει συμπαίκτρια των Κανιάκα – Δημητριάδη στην ομάδα του ΑΣ Βόλος 2004.

Πλέον, οι δύο Βολιώτισσες αθλήτριες θα προετοιμαστούν με την ομάδα του Ατλαντα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βeach Soccer (Ποδόσφαιρο Αμμου) 2016, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σε τόπο που καθοριστεί από την ΕΠΟ, ως διοργανώτρια αρχή.

«Θέλουμε και το πρωτάθλημα»

Κανιάκα και Δημητριάδη μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συμμετοχή τους και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, δηλώνοντας έτοιμες για το επικείμενο πρωτάθλημα, θέλοντας έναν ακόμη τίτλο, ώστε το κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς να είναι απόλυτα επιτυχημένο.

«Η ομοιογένεια και το ζεστό κλίμα ανάμεσα σε παίκτριες, προπονητή και διοίκηση βοήθησαν ώστε να πετύχουμε με την ομάδα τον αρχικό μας στόχο, που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου» τόνισε η Νικολέτα Κανιάκα, στην παρθενική της εμφάνιση σε Κύπελλο Beach Soccer.

«Στη Βουλγαρία, το γυναικείο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ότι στην Ελλάδα. Εχω ανθρώπους να ασχολούνται αποκλειστικά με εμένα, γίνονται προπονήσεις 3 φορές τη μέρα, ενώ οι υποδομές είναι καταπληκτικές. Στην ομάδα μου, την ΝSA υπάρχει υγιής συναγωνισμός, με κίνητρο τη θέση του βασικού. Υπάρχουν 4 τερματοφύλακες στην ομάδα, πρέπει η καθεμία να δίνει τον καλύτερο της εαυτό, ώστε να επιλεγεί. Ετσι γινόμαστε καλύτερες, δήλωσε η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας 22χρονη γκολκίπερ.

«Επεισα την ομάδα για τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση, με δυσκολία. Το ποδόσφαιρο Αμμου συνδυάζει αλτικότητα, αντοχή και ταχύτητα, σε μεγαλύτερο βαθμό από το ποδόσφαιρο στο χόρτο. Είναι επομένως συχνότεροι και οι τραυματισμοί, γι’ αυτό και αρχικά οι άνθρωποι της ομάδας μου ήταν σκεπτικοί. Τελικά όλα κύλησαν ομαλά για εμένα και τις συμπαίκτριές μου, ο στόχος του Κυπέλλου επετεύχθη και πλέον θέλουμε να κατακτήσουμε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αμμου με τον Ατλαντα» κατέληξε.

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε από την πλευρά της η σέντερ φορ Βάσω Δημητριάδη την κατάκτηση του Κυπέλλου, υπογραμμίζοντας ότι η διοργάνωση της έδωσε πολύτιμες εμπειρίες: «Ηταν μια σημαντική εμπειρία για εμένα, η συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας και μια καλή προετοιμασία, ενόψει και του πρωταθλήματος, εκεί όπου θέλουμε να κατακτήσουμε και το δεύτερο τίτλο της χρονιάς. Ούσα μέλος της ομάδας, σύστησα και τη Νικολέτα (σ.σ Κανιάκα) στην ομάδα, καθώς πίστεψα στην αξία της. Οργανωτικά μείναμε ευχαριστημένοι, αγωνιστικά δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό σύνολο, που πέτυχε δύο εύκολες νίκες απέναντι σε Ενωση και Κεφαλληνία, με αποτέλεσμα να έρθει ο τίτλος. Μάλιστα, ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ στη διοργάνωση, ενώ τώρα θεωρούμαστε φαβορί. Οι τίτλοι όμως, κερδίζονται στο γήπεδο και εμείς, με όπλο τη συγκέντρωση και το δέσιμό μας ως ομάδα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Από τη Σόφια στη… Γλασκώβη

Γεννημένη στο Βόλο στις 16 Μαρτίου 1994, η 22χρονη Νικολέτα Κανιάκα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, με σημαντική διεθνή καριέρα, ενώ έχει συμμετάσχει και στο Champions League, με τη σημερινή της ομάδα ΝSA Sofia. Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, η χαρισματική τερματοφύλακας είχε ξεκινήσει την καριέρα της, ως αθλήτρια στίβου, έχοντας διακρίσεις με το Γ.Σ. Βόλου, ως σπρίντερ στα 110μ. εμπόδια. Στα 10 της χρόνια, ανακαλύφθηκε από τον προπονητή Θοδωρή Κατσαμόρα, μέσα από αγώνες σχολικού πρωταθλήματος, αρχίζοντας μία εντυπωσιακή έως τώρα καριέρα αγωνιζόμενη σε Μαγνησιακό και Βόλος 2004 στη Μαγνησία. Μετά το πέρασμά της από τον Βόλος 2004 έκανε το μεγάλο βήμα και μεταπήδησε στη Βουλγαρία για την Olympia Sofia, πριν πάρει υποτροφία για τη Γυμναστική Ακαδημία της Σόφια στη Βουλγαρία, όπου παράλληλα με την επαγγελματική της ιδιότητα ως παίκτρια στην NSA Sofia πλέον, τελειώνει τον επόμενο χρόνο τις σπουδές της. Η Kανιάκα, παράλληλα εκπαιδεύεται ως προπονήτρια, με επόμενο στόχο το πτυχίο UEFA A’, που θα της επιτρέψει να διδάξει την τέχνη του ποδοσφαίρου, στο υψηλότερο επίπεδο.

Οσον αφορά την πολύπειρη Βολιώτισσα σέντερ φορ, Βάσω Δημητριάδη, γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1985, έχοντας πολλές παραστάσεις στα γήπεδα της Α’ Εθνικής γυναικών, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Ξεκίνησε την καριέρα της από το Βόλο 2004, μεταπήδησε στον Μαγνησιακό, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΑΟ Χανίων και στις Αβάντιδες Χαλκίδας. Η 31χρονη στράικερ, που από τη νέα χρονιά θα επαναπατριστεί για χάρη του ΑΣ Βόλος 2004 έζησε μάλιστα μια καταπληκτική εμπειρία, πριν λίγο καιρό, όντας μέλος της Εθνικής αστέγων, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο κύπελλο, που φέτος διοργανώθηκε στα γήπεδα της Γλασκώβης, στη Σκωτία.

Η γυναικεία ομάδα, αγωνιστικά κατέκτησε την 9η θέση, ανάμεσα σε 16 ομάδες, η πιο σημαντική διάκριση ωστόσο ήρθε με την ανακοίνωση της κατάκτησης του Κυπέλλου «Ευ αγωνίζεσθαι», για δεύτερη φορά μάλιστα στην ιστορία της Ελλάδας. Με κεντρικό σύνθημα «Κλοτσιά στη Φτώχεια», το βραβείο ήθους σε μια τέτοια διοργάνωση αποτελεί το μεγάλο στόχο και η Βολιώτισσα παίκτρια, με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα ήταν άξια πρωταθλήτρια.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου