ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Υποδοχή ηρώων για τους πολίστες της Νίκης

υποδοχή-ηρώων-για-τους-πολίστες-της-νί-809938

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε προχθες το βράδυ έξω από τα γραφεία της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κατά την επιστροφή των «χρυσών» υδατοσφαιριστών της βολιώτικης ομάδας, η οποία θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στην Α2 ανδρών για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη παρουσία της στην κατηγορία, την περίοδο 2013-2014.

Οι παίκτες των Δημήτρη Μπλάνα και Δημήτρη Κόφφα, που στην τελική φάση της Β’ Εθνικής, στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου έφεραν το σωματείο της Ν. Ιωνίας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (χάνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Ποσειδώνα Ιλισίων για μόλις ένα γκολ), συνοδευόμενοι από τους εφόρους κ.κ. Βάτσιο και Γκανάτσιο κατέφθασαν στο Βόλο περί τις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκεί όπου τους περίμεναν υπομονετικά, παρά το περασμένο της ώρας, φίλοι και παράγοντες των κυανόλευκων, ώστε να πανηγυρίσουν την επιστροφή των θριαμβευτών και να φωτογραφηθούν με το κύπελλο της δεύτερης θέσης, αλλά και το κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα U9 του σωματείου, στο πρώτο Habawaba που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Τα πανηγύρια πάντως είχαν ήδη ξεκινήσει στο Βόλο από το πρωί της Κυριακής, όταν και οριστικοποιήθηκε η άνοδος της ομάδας, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πλέον, η Νίκη Βόλου, που μετρά ήδη 7 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της υδατοσφαίρισης θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, που θα έχει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο μία σημαντική καινοτομία. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως και φέτος, το πρωτάθλημα δε θα γίνει σε… τριήμερα, αλλά θα έχει ολοκληρωμένη δομή και θα θυμίσει… Α1. Σύμφωνα με απόφαση της ΚΟΕ, σε αυτό θα συμμετέχουν 16 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8. Από εκεί, θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ, με στόχο φυσικά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το χρονικό του θριάμβου

Με τους καλύτερους οιωνούς είχε ξεκινήσει η περιπέτεια της Νίκης Βόλου στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής την περασμένη Παρασκευή 22/7, καθώς στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε του συμπολίτη ΟΥΚ Βόλου με 9-8 (ενώ έχανε ακόμη και με 6-3), παιχνίδι που για πολλούς έκρινε εν τέλει και το εισιτήριο της ανόδου για τους κυανόλευκους.

Η ήττα από το Νηρέα Χαλανδρίου το πρωί του Σαββάτου 23/7 στο γκολ (8-7) φαίνεται ότι πείσμωσε τους υδατοσφαιριστές των Μπλάνα- Κόφφα, που κατάφεραν το ίδιο βράδυ να «κλέψουν» το βαθμό από τον ισχυρό Ποσειδώνα Ιλισίων, όντας ισόπαλοι με 6-6, σ’ ένα παιχνίδι μάλιστα με ένταση και κόκκινη κάρτα σε παίκτη των Αθηναίων. Το προτελευταίο παιχνίδι, την Κυριακή το πρωί σήμανε και την έναρξη των πανηγυριών για τους Βολιώτες, καθώς η Νίκη επικράτησε του Μίλωνα με 9-6 και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΥΚ Βόλου επί της ΑΕ Χαϊδαρίου εξασφάλισε νωρίς το εισιτήριο της ανόδου στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Στο τελευταίο, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι, η Νίκη επικράτησε και της ΑΕ Χαϊδαρίου με 7-6, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, χάνοντας το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο.. στο γκολ (στη συγκομιδή τερμάτων), από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ποσειδώνα Ιλισίων.

Το καρέ των ομάδων που ανέβηκαν στην Α2, μαζί με τη Νίκη Βόλου και τον Ποσειδώνα Ιλισίων συμπλήρωσαν οι Μίλων και Νηρέας Χαλανδρίου, ενώ ο ΟΥΚ Βόλου και η ΑΕ Χαϊδαρίου δεν κατάφεραν να προαχθούν στην επόμενη κατηγορία.

«Νέα σελίδα για τη Νίκη»

Αφανείς ήρωες, ακούραστοι εργάτες της ερασιτεχνικής Νίκης και πιο συγκεκριμένα του τμήματος υδατοσφαίρισης είναι ο έφορος του, κ. Κώστας Τσαρνάς, αλλά και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, κ. Κώστας Σκοτεινιώτης. Οι δυο τους, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μεγάλη επιτυχία των κυανόλευκων.

Κώστας Τσαρνάς (έφορος υδατοσφαίρισης): «Είναι μια μέρα χαράς, δικαίωσης για όλους τους ανθρώπους που μόχθησαν πολύ για να φθάσει αυτός ο σύλλογος να έχει ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα επίπεδα, με δικά του παιδιά, όχι με λεγεωνάριους, όχι με ξένους αλλά με παίκτες που ανήκουν σε αυτή την ομάδα, 6 χρόνια. Η ευχή της Ευαγγελίστριας ήταν πραγματική και για εμάς ξεκινά από τώρα μία νέα περίοδος, μία διαφορετική ημέρα. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν αρωγοί μας, η συνεισφορά πολλών ανθρώπων σε δύσκολες οικονομικά ημέρες, ήταν για εμάς καθοριστική».

Κώστας Σκοτεινιώτης (γενικός αρχηγός): «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, αυτό που κατάφεραν. Συγχαρητήρια στο Δημήτρη Μπλάνα, στο Δημήτρη Κόφφα και στο Γιώργο Αδαμάσογλου για την κούπα που έφερε η ομάδα U9 στο πρώτο Habawaba της Ελλάδας. Για εμάς είναι η καλύτερη χρονιά, ως τμήμα πόλο του Ερασιτέχνη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μας και μας στήριξαν οικονομικά, στους χορηγούς μας, σε ιδιώτες, σε απλούς φίλους αυτής της ομάδας. Το σωματείο, το τμήμα πόλο έχει πολύ μέλλον. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει να δουλεύουμε με καλύτερο σχεδιασμό και γενικότερα, όλα τα τμήματα πρέπει να εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία τους, μέσα από τον Ερασιτέχνη. Είναι μια μέρα που πανηγυρίζουμε, που χαιρόμαστε. Οταν δουλεύεις, μοχθείς, πονάς και προσπαθείς έρχεται η επιβράβευση. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές, στον Κώστα Τσαρνά, που είναι ο δημιουργός, στον Πέτρο Μπλάνα, σε όλους τους ανθρώπους της Νίκης».

Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία έγινε από τους δύο παράγοντες των κυανόλευκων στους εφόρους κ.κ. Βάτσιο και Γκανάτσιο αλλά και στην επόμενη ημέρα για τη Νίκη. Αναλυτικά: «Μεγάλο αγώνα και πολλή δουλειά έκαναν οι Κώστας Γκανάτσιος και Νίκος Βάτσιος, ως εξωδιοικητικοί έφοροι, μέσα στο κολυμβητήριο. Αυτό που θέλουμε την επόμενη ημέρα είναι να γίνει αυτή η επιτυχία και η διατήρηση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο, υπόθεση όλων. Η ομάδα μας, για την οποία δε δουλεύουν έμμισθοι άνθρωποι χρειάζεται τον κόσμο δίπλα της, ώστε να βγει μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Εχουμε αγωνιστικό και κοινωνικό έργο, όλα αυτά τα χρόνια. Ως Νίκη Βόλου, θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους να μας πλαισιώσουν, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ως προς το χρόνο που αφιερώνει ο καθένας. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε μία μεγάλη κοινότητα ανθρώπων της Νίκης, στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Εχουν δημιουργηθεί οι «Φίλοι υδατοσφαίρισης της Νίκης», ώστε το τμήμα πόλο να βοηθηθεί και θέλουμε πολύ κόσμο να μας πλαισιώσει. Ευχαριστούμε τέλος τους δημοσιογράφους που στηρίζουν και προβάλλουν ένα άθλημα, όχι τόσο δημοφιλές, αλλά καθ’ όλα εντυπωσιακό».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου