ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε αναμονή οι εκκρεμότητες

σε-αναμονή-οι-εκκρεμότητες-811133

Στο μικροσκόπιο του Π. Τζαναβάρα παίκτες για να κλείσει το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου

Στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού, ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει την προετοιμασία του και παρότι βρισκόμαστε ακόμη αρκετά νωρίς για συμπεράσματα στο μικροσκόπιο του Π. Τζαναβάρα βρίσκονται αρκετοί παίκτες για να κλείσει το ρόστερ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου εξακολουθούν να θέλουν σέντερ φορ και απομένουν να αποκτηθούν ακόμη δύο παίκτες στα αριστερά, ένας κεντρικός αμυντικός και ένας μεσοεπιθετικός, άρα μιλάμε για μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που χρειάζεται, για να συμπληρωθεί μία 24άδα, που θα πάει στο Καϊμακτσαλάν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ μέσα στον Αύγουστο οι Βολιώτες θα ψάξουν για μία – δύο ευκαιρίες που θα κλείσουν το ρόστερ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, περιμένει να δει τα αποτελέσματα των εργομετρικών που έγιναν, ώστε να διαπιστώσει σε τι ζώνη φυσικής κατάστασης είναι οι παίκτες και να δουλευτούν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός στη συνέχεια. Νέα εργομετρικά μάλιστα θα γίνουν και μετά την επιστροφή από το Καϊμακτσαλάν.

Σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί μονή προπόνηση και για αύριο Κυριακή θα δοθεί ρεπό, κάτι που θα ξανασυμβεί μετά το φιλικό με τη Βέροια στις 2 Αυγούστου.

Παράλληλα, οι παίκτες ξέρουν ότι από Δευτέρα θα κάνουν εναλλάξ μονές και διπλές προπονήσεις (Δευτέρα μονή, Τρίτη διπλή κτλ).

Χθες πάντως στην προπόνηση εκτός από τους 19 παίκτες που αποκτήθηκαν και ανακοινωθήκαν βρέθηκαν ακόμη 8 και συγκεκριμένα οι νεαροί Μπλέτσας, Παπαϊωάννου, Χαντζής, Χατζησταμάτης, Πατσής, Πρίγκος και Αγιασιώτης.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει δεκαεννιά ποδοσφαιριστές που είναι οι τερματοφύλακες: Κατσούλης Σάκης, Παλιούρας Κώστας, Μπουργάνης Νίκος, οι αμυντικοί: Στουρνάρας Βαγγέλης, Τέλλος Θανάσης, Ζώνας Παναγιώτης, Ζαρίφης Βασίλης, Στασινόπουλος Δημήτρης, Κόκας Δήμος, Αγγελής Βαγγέλης οι μέσοι: Κολημήτρας Αγγελος, Σταύρου Ηλίας, Φαμπρίτσιο Πότσι, Οικονόμου Κώστας, Φιλίπε Ντα Κόστα και οι επιθετικοί: Φλίγκος Κώστας, Ιβάν Ναστέφσκι, Αναστασίου Αλέξανδρος, Δωματάς Ιωάννης.

Στα μεταγραφικά τώρα ο Κώστας Νεόφυτος παραμένει ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος για την γραμμή κρούσης, ωστόσο, η περίπτωση μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό, γιατί ο ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League. Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να εντάξει στο δυναμικό του τον Νεόφυτο, πριν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις.

Πριν τη Λαμία ο παίκτης ήταν για δύο σεζόν στον Αχαρναϊκό (το 2012-13 είχε στη Γ’ Εθνική 19 αγώνες με 4 τέρματα και το 2013-14 είχε 26 συμμετοχές με 13 γκολ) και πιο μπροστά στη Ζάκυνθο (Γ’ Εθνική με 10/1). Ο Νεόφυτος τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας στη Football League (41 συμμετοχές, 4 γκολ).

Μία περίπτωση ακόμη είναι ο Σέρβος Αλεξάντερ Μίλιτς, το όνομα του οποίου παίζει για τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό. Πρόκειται για 27χρονο επιθετικό, αριστεροπόδαρο, ο οποίος γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας, έχοντας αγωνιστεί με τον Βατανιακό, τον Αγροτικό Αστέρα, τον Παναιγιάλειο και την Επισκοπή στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και της Football League. Ο Μίλιτς έχει αγωνιστεί, επίσης, τόσο στο σέρβικο πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο δοκιμάσει την τύχη του στο αλβανικό και στο ρουμάνικο πρωτάθλημα, ενώ στα υπόψη βρίσκεται και ο Μίλαν Πέριτς (πέρσι στο Αίγιο).

Επιπρόσθετα όπως τονίστηκε προηγουμένως ορισμένοι παίκτες από την περσινή Κ19 του Ολυμπιακού θα δοκιμαστούν στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να αποφασίζει αν κάποιος από αυτούς θα αποκτηθεί. Οι παίκτες που περνούν κυρίως από το… μικροσκόπιο του προπονητή του Ολυμπιακού είναι οι Απόστολος Χατζησταμάτης και Σεραφείμ Παπαϊωάννου. Ο πρώτος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, κυρίως ως ανασταλτικός μέσος και ο δεύτερος στο κέντρο της άμυνας. Και οι δύο προορίζονταν τον περασμένο Ιανουάριο να γίνουν επαγγελματίες στον Ολυμπιακό Βόλου, πριν η ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν με τη Δύναμη Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ, υπό τις οδηγίες του Θωμά Μακρή.

Παράλληλα ο νεαρός Γιώργος Πατσής προπονείται τις τελευταίες ημέρες με τους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για κεντρικό αμυντικό, ο οποίος αγωνιζόταν στον Α.Ο. Ωρεών στην Εύβοια και δοκιμάζεται από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου όπως και ο Καρδιτσιώτης Χατζής, αλλά και ο 20χρονος επιθετικός Γιώργος Ν. Μπλέτσας με καταγωγή από τα Γιάννενα.

Φιλικά

Δυνατά φιλικά θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του και ήδη, ως γνωστόν, στις 2 Αυγούστου έχει κλειστεί φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια στο Βόλο, το οποίο πιθανότατα θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν δύο φιλικά ματς με τον Πανθηραϊκό και τον Εργοτέλη στο Καϊμακτσαλάν, στο αθλητικό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Με την επιστροφή τους στο Βόλο έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικές αναμετρήσεις με Απόλλωνα το Σάββατο 20 Αυγούστου και με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο στις 27/8.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες από πλευράς Ολυμπιακού να διεξαχθεί στο Βόλο και τουρνουά με ομάδες από τη Super League και τη Football League, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου