ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη φιέστα του Ολυμπιακού… γιόρτασε και ο Εθνικός!

στη-φιέστα-του-ολυμπιακού-γιόρτασε-κ-429052

    Μπορεί ο Εθνικός να ήταν την Κυριακή στο Βόλο τυπικά γηπεδούχος και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να απόλαυσαν το πάρτι ανόδου της ομάδας τους, αλλά στο χορτάρι τη δουλειά τους μια χαρά την έκαναν οι Πειραιώτες (2-1). Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, έχοντας και το κίνητρο της διατήρησης των βαθμολογικών δεδομένων στα επικείμενα πλέι οφ, πήρε τη νίκη και ετοιμάζεται πλέον για τη διεκδίκηση της ανόδου.
Το κλίμα από νωρίς στο ΕΑΚ του Βόλου ήταν γιορτινό. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα μπορούσε για την περίσταση… να είναι και περισσότεροι… ντυμένοι με κόκκινες φανέλες που έγραφαν «Campeone 2010» πανηγύρισαν την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 20 χρόνια.
 Μπαλόνια, περιστέρια ,χορευτικά και… σουβλάκια (!) έδωσαν διαφορετικό χρώμα στη φιέστα, η οποία συνεχίστηκε στο φινάλε του αγώνα, όταν η νύχτα είχε γίνει ημέρα από τα βεγγαλικά.
Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού   ήταν η πιο γλυκιά, αφού δεν ήταν καν ικανή να χαλάσει τη γιορτή της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με 68 βαθμούς, είχε την καλύτερη επίθεση με 73 γκολ, τον πρώτο (Σολάκης 20) και 2ο σκόρερ (Ροτζέριο 18) και λίγο ενδιέφερε ο τελευταίος αγώνας…
Το κλίμα ήταν εορταστικό στις κερκίδες του σταδίου, αλλά ο Εθνικός δίκαια έφτασε στη νίκη, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι στο 8’ με τον Ροντρίγκο.
Στο 34’ ο Εθνικός άνοιξε το σκορ όταν ο Βιδάλης από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα και ο Κορακάκης μόνος αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή των «ερυθρολεύκων» με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για την πειραϊκή ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54’ ο Σιλιγαρδάκης, με ωραία ατομική προσπάθεια και με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0 και το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει το σκορ στο 85’ με ωραίο πλασέ του Δημήτρη Πλιάγκα, μετά από μεταβίβαση του Σολάκη.
 
Ο Σάκης Τσιώλης μετά το ματς δήλωσε: “Ο μοναδικός στόχος μετά την εξασφάλιση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα ήταν να δούμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και να δούμε πόσο μπορούμε να τους υπολογίζουμε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα δεν θέλαμε να χάσουμε, όμως αυτό που κοιτάζουμε είναι το συμφέρον της ομάδας. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα και πλέον τη νέα χρονιά θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παραμείνει στην κατηγορία των μεγάλων και θα παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο”.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου